Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-12-2010, 11:48 PM   #1
shone48
Junior Member

Default Kupovina preko ebay-a?

Nisam znao u koju sekciju da stavim ovaj post pa sam odabrao ovde i izvinjavam se ako nije prikladno mesto.
Zanima me sta mislite o kupovini preko ebay-a? Da li je neko imao iskustva sa tim? Koliko je to pouzdano? Na koji nacin se vrsi? Stvarno nisam upucen u online shoping ali tamo vidim dosta povoljnu audio opremu ( zvucnu karticu konkretno) pa sam hteo da vas pitam koliko je to bezbedno i kako se vrsi ceo postupak?
Hvala unapred...
shone48 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 12:43 AM   #2
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Da pouzdano je i mozes kupovati,

Sve sto ti treba je visa kartica za net kupovinu banke intesa ISKLJUCIVO i da se registrujes na paypal account

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 03-12-2010, 10:05 AM   #3
shone48
Junior Member

Default Re: Kupovina preko ebay-a?

Ja sam ranije citao nesto o tom PayPal-u i bilo je nesto tipa da jos nije sproveden u Srbiji. Jel to tacno?
I imam pitanje,posto je tamo aukcija u toku,kada bi recimo ja bio zadnji koji je dao najvecu ponudu pre isteka njenog vremena da li,i u kom vremenskom periodu ja moram da izvrsim uplatu za taj isti proizvod? I sta se desava ako to ne uradim (nenamerno naravno)?
shone48 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 10:13 AM   #4
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by shone48 View Post
Ja sam ranije citao nesto o tom PayPal-u i bilo je nesto tipa da jos nije sproveden u Srbiji. Jel to tacno?
Tacno tako, ali mozes se registrovati na Bosnu sa odredjenim karticama (znam da moze sa American Expressom, valjda i sa tom Visom koju je pomenuo Ivan).
Old 03-12-2010, 12:27 PM   #5
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by shone48 View Post
Nisam znao u koju sekciju da stavim ovaj post pa sam odabrao ovde i izvinjavam se ako nije prikladno mesto.
Zanima me sta mislite o kupovini preko ebay-a? Da li je neko imao iskustva sa tim? Koliko je to pouzdano? Na koji nacin se vrsi? Stvarno nisam upucen u online shoping ali tamo vidim dosta povoljnu audio opremu ( zvucnu karticu konkretno) pa sam hteo da vas pitam koliko je to bezbedno i kako se vrsi ceo postupak?
Hvala unapred...
Bezbedno je onoliko koliko je onaj koji ti prodaje nesto prevarant ili ne.

Sam eBay funkcionise ok.

Ja sam kupio do sada pet sjajnih sprava za super-povoljnu cenu,ali sam sesti put uz sav oprez bio prevaren tj uvalili su mi fake spravu...na svu srecu nije neki ceh bio...ali opet, popizdeo sam.
Dobro otvori oci, sve pitaj prodavca detaljno, i prouci pazljivo njegov feedback score pre nego sto bidujes ii stisnes buy now...

Pozz
vly is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 03:45 PM   #6
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe View Post
Tacno tako, ali mozes se registrovati na Bosnu sa odredjenim karticama (znam da moze sa American Expressom, valjda i sa tom Visom koju je pomenuo Ivan).
Banca Intesa moze na HR account.. i znaci moze AE na Bosnu ..

Eto to je ono sto je sigurno .. ja koristim paypall na HR account uz Visa internet Banke intesa .. i uredno kupujem
Old 03-12-2010, 09:12 PM   #7
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Banca Intesa moze na HR account.. i znaci moze AE na Bosnu ..

Eto to je ono sto je sigurno .. ja koristim paypall na HR account uz Visa internet Banke intesa .. i uredno kupujem
Da, i ovo je AE Banke Intesa.
Old 03-12-2010, 09:13 PM   #8
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Cekaj, imate nekoga u Bosni, ili npr napises adresu Kraljevo - Bosna, pa stize tebi?
Old 03-12-2010, 10:11 PM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

eBay radi super - ja sam prodao pola studija preko eBay-a!
Ima kretena, ali se lako daju spaziti.
Pravilo 1 - ne kupovati od prodavaca koji nemaju bar 10-15 transakcija i 100% pozitivni feedback!
Pare stoje kod PayPala dok roba ne stigne i ne proveri se..cak kupac ima pravo i da povuce kintu i trazi pare nazad...

Postati prodavac je malo smaranje..proveravaju puno, ko si , sta si, odakle ti roba koju prodajes, traze papire, indentifkacije itd...pogotovu PayPal, kad prve pare stignu na racun,,,ali posle mesec dana kad izproveravaju sve, onda je OK.

traziti sto vise informacija od prodavca, ekstra slike, info itd....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 12:08 AM   #10
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
eBay radi super - ja sam prodao pola studija preko eBay-a!
Ima kretena, ali se lako daju spaziti.
Pravilo 1 - ne kupovati od prodavaca koji nemaju bar 10-15 transakcija i 100% pozitivni feedback!
Pare stoje kod PayPala dok roba ne stigne i ne proveri se..cak kupac ima pravo i da povuce kintu i trazi pare nazad...
Vidis,ovaj sto me zajebao, je potpuno odgovarao opisu "pouzdanog prodavca" koji si dao,ali se ispostavilo da mi je prodao fake tj. neispravnu vintage spravu punu novih delova koji direktno uticu na zvuk ( sto takodje nije naveo ni u opisu ni u prepisci) ali u kucistu originalne sprave,sto je za eBay bilo dovoljno da se povuce iz celog slucaja koji sam pokrenuo povodom toga...

Pare su otisle njemu urkos mojoj prijavi da sam dobio spravu koja ne odgovara opisu...

Nisam imao vise vremena da se drkam sa sitnim prevarantom a ni sa eBay,pa sam produzio dalje...

ps

u nekim trgovinama koje da ne bih bio prevaren nisam hteo da realizujem, bar njih 15 mi je nudilo da uplatim pare direktno na njihove racune sa raznoraznim pricama zasto...a uklapali su se takdje u opis "pouzdanog prodavca"...

nije mi cilj da tvoj savet izrelativizujem,vec da skrenem paznju na to, da izgleda da na eBay ima raznih nacina da se dodje do 10-15 pozitivnih feedbacka.
vly is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules