|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kad nemamo neku diy sekciju foruma, postam ovdje..
gdje se na balkanu mo?e naći materijali u obliku lima,za "elektromagnetsku" za?titu; ala mu-metal, premalloy ili slično? osim upgrade-anja audio trafoa, treba mi i za shieldanje zujavog strata, za?tita psu unita u preampu..tako, sva?ta ne?to tnx ljudi na bilo kojem infou!
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Eeee i mene bi to zanimalo!
Možda pomogne... ima neka firma koju sam našao na netu kad sam tražio neke inox mrežice za izvan prozora - http://www.mdmmetal.hr/ Koliko sam skužio, to je zapravo slovenska firma koja neku svoju filijalu u hr. Imaju sve vrste metala i svega pa možda oni eventualno to dilaju. Ili znaju neke kolege koji imaju. Ja sam tamo trebao otići po mrežicu al nikad nisam jer su neke druge stvari iskrsle, al ako kad odem možda se sjetim da pitam i za mu-metal
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
S obzirom da sam o proizvodnji sopstvenih audio trafoa (mu metal jezgro) ozbiljnije razimsiljao pre par godina, problem je bila kolicina.
Mu metal se cak i proizvodi u Evropi (Vacuumschmelze - VAC), jedino je minimalna nabavna kolicina (pa samim tim i cena) preterano velika, mada se vise ne secam detalja (koliko i posto). Znaci, mu metal lim, na malu kolicinu, da se kupi na nekakvom stovaristu, da se isplati,... ne.. nisam nasao... cak nisam siguran da bi se parce mu metal lima lako kupilo ni preko neta... mada nisam ni trazio, nije mi to trebalo. Pri tom najveci je problem zasto NE koristim trafoe (audio, mu metal) u svojim dizajnima je sto je skup transport ako je kolicina mala. Ako bi imao proizvodnju trafoa ovde, cinilo mi se da bi to bilo jeftinije.... na zalost, nema perspektive za to.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 15-11-2011 at 01:22 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
@Shot,
tnx na linku, nažalost nemaju ništa slično.. nego, zvao sam firmu koja mi je radila toroide (http://www.volta.hr/), možda su čuli ili znaju gdje bi se moglo nabaviti, i dobio sam super savjet; u končar transformatorima koriste za kvalitetniju seriju proizvoda,permalloy jezgru.. ali pošto je to tvornica (nema prodaje), bit će problem.. E,btw, znaš ti tam nekog da radi ![]() @Bogi, hvala na linku! kvalitetnog trafoa u maloprodaji nema ispod 50-70€, e,sad, nije mi 100% jasna ekonomska konstrukcija; koji je omjer uloženo/dobiveno minimalan, ali čini mi se ipak da je ovo ona grana proizvodnje gdje bi se moglo nešto zaraditi, kad si već u toj branši. jbg, radi se o butiknim proizvodima.. (naravno uvrstiti i gitarske pick-upe u svoju liniju proizvoda kad se već ima motalica ![]() ali opet.. vjerujem ti da si probao i uvidio da u jednom segmentu jednostavno nije išlo, nije imalo smisla Btw, naišao sam na materijal Ultraperm 80, vrlo sličnog sastava mu-metalu (80.3% nickel, 14.3% iron, plus 14.3 %molybdenum), vidim da ga ima i na ebayu, cijena nije baš neka, ali ako ništa drugo ne nađem i to je ok Regi
___________________________________________ the midrange is the key Last edited by Reinhardt; 17-11-2011 at 03:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Proizvodnja audio transformatora u svetu i dalje postoji, mogu se kupiti, postoji i izbor... daleko od svake nestasice. Meni je bio problem sto mi je transport u Srbiju skup jer je velika tezina... sto ne bi bio problem ako sve ostane u Srbiji, ali posto je ideja bila o izvozu, ispada da se dva puta placa (skup) transport za istu stvar, sto je neekonomicno, odnosno ne moze se zanemariti. Jeftinije je teske delove proizvoditi ovde, kako vec radimo za mrezne transformatore i kutije. Sve ostalo uvozimo.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Amplitube Metal | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 11 | 19-07-2008 11:28 AM |
Metal distozija | Tomislav | Gitarska Produkcija | 17 | 07-01-2008 08:02 PM |
Shumadijski metal! | yechmeny | Promocija radova | 9 | 09-08-2006 10:31 AM |
new metal checklist | Arthur | Gitarska Produkcija | 16 | 10-01-2006 04:46 PM |