|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Posto se bavim kucnom produkcijom, a zeleo bih ipak da malo unapredim zvuk. Dobro bi mi dosli predlozi malo iskusnijih ljudi (a verujem da ih ovde ima) za neku zvucnu karticu do 100e.
Prijatelj mi je preporucio strogo E-MU, mada to je njegovo misljenje. Interesuje me imate li vi kakvih predloga. Hvala unapred! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
S obzirom da je u pitanju cijena do 100e predlažem da pogledaš
Alesis iO|2 Express iz sledećih razloga: *24-bit, 48 kHz operation with high-end A/D and D/A conversion through integrated USB audio interface *2 XLR mic inputs with 48V phantom power plus 2 1/4" balanced line inputs that can accept guitar level signals *1/4" balanced main outputs *1/4" TRS inserts on input channels *1/4" TRS headphone output *Dedicated four segment signal/clip LED meter on both channels *Zero-latency hardware monitoring *24-bit S/PDIF I/O for direct digital recording *MIDI Input/Output *USB powered—no external AC power supply necessary *Low power usage for minimal laptop battery drain *Bundled with Steinberg Cubase LE software http://www.alesis.com/io2express Dalje, u tom cijenovnom rangu imaš i neke M-audio opcije tipa M-Audio Fast Track II, ali ova kartica nema MIDI portove pa valja razmisliti i o tome. http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrack.html Inače USB kartica do 100e je niži cijenovni rang stoga ne treba očekivati mnogo, zato sam kao prvu naveo ovu Alesis jer ona koliko mi se čini daje dobre mogućnosti pogotovo za te pare. E-MU 0202 USB 2.0 takođe u tom cijenovnom rangu, ali ni ona nema MIDI portove. http://www.creative.com/emu/products...=610&pid=15186 Last edited by Goran B; 04-09-2011 at 12:51 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Cini mi se da je E-MU po performansama bila znatno bolja od Alesis karte... a nekome moze smetati sto Alesis samo moze do 48kHz (USB2 kartice bi morale da mogu i 96kHz half duplex... , doduse ne secam se da li E-MU to moze...) Midi mi nije trebao... btw. Takodje kartici NE TREBA drajver, tako da se za ASIO mora uzeti ASIO4ALL ili sta vec. Radi mi na XP 32bit (provereno), ASIO ne koristim.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 04-09-2011 at 02:20 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Upravo htjedoh napisati da provjeri Alesis karticu sa nekim ko je koristi
![]() E-MU 0202 USB 2.0 ima max. sample rate 192kHz, tako da je tu bolja od Alesis-a i M-Audia. Nema MIDI portove pa ako mu to ne igra ulogu, a bitan mi je sample rate, išao bih na E-MU karticu. Alesis mi je privukao pažnju svojom konfiguracijom jer u tom cijenovnom rangu čini mi se daje više (zato i navedoh spacifikaciju). Znači odvagati šta ti treba na kartici (da li MIDI portovi, hoćeš li snimati preko 96 kHz, 1 ili 2 mic inputa i td.) i krenuti u tom pravcu. Last edited by Goran B; 04-09-2011 at 09:30 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Kljuchno pitanje je shta hocesh od kartice, i imaj u vidu da shto vishe tih featura imash za 100 evra, to je kvalitet tih featurea slabiji.
2 mic preampa u karti od 100 evra... ne moze ta karta da valja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
ma na slabo kojoj kartici, za bilo koje pare, su mic preampi izuzetni...
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Hvala svima na predlozima!
Pa s obzirom da se bavim elektronikom, uglavnom drum n bass, dubstep i electro, vise mi je bitna toplina, masnoca i kvalitet zvuka od live recordinga. Ne verujem da cu bilo sta posebno snimati preko te zvucne kartice, mada nebi bilo na odmet da ima tu mogucnost, ali kvalitet zvuka mi je prioritet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Negde mora da se ushtedi, a preampi imaju svoju cenu. I generalno ulazi i izlazi. Kartica bez i jednog preampa za 100 evra je vec ozbiljna kartica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Drug je predlozio ESI Maya USB karticu. Kako se vama cini u poredjenju sa vec prikazanim karticama na temi?
http://www.sixstardj.com/esimaya44usb.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Imao sam Edirol UA25 koji je u svoje vreme kostao preko 300EUR (ako se dobro secam), isto je bio USB... prodao sam ga.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
impedansa zvucnih kutija | grada27 | Live Sound | 11 | 06-10-2010 09:51 PM |
Multicore - predlozi? | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 24-09-2009 12:43 AM |
Najbolja varijanta za kupovinu UAD? | DSP forum | 15 | 24-12-2007 07:26 PM | |
new member and one q : razlika u vezi zvucnih kartica? | MarkoM | Computer Hardware | 9 | 02-03-2004 01:15 AM |