|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Prijatelj ima Rode K2 mikrofon, ali mu je kabl stradao. Ja bih mu napravio kabl - nasao sam 7pinske XLR konektore, kabl, ali ono sto ne znam je da li je kabl 1:1, ili su pinovi izmesani (npr 1 muski - na 3 zenski... ) Ne mogu da vidim na originalnom kablu, jer ga je covek bacio
![]() Ako neko od vas ima kabl, bio bih mu zahvalan da to proveri. Takodje, da li znate gde ima da se kupi gotov kabl ? Probao u Acousticu, ali oni ne znaju raspored pinova - kao i ja.
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
ovo bi ti trebalo bit dovoljno da sastavi? kabel.
![]() pozz, Ivica
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
ha Iva genijalac, svaka cast
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
pa treba bit kolegijalan.... i meni se dogodi da nešto neznam ili nemogu doć do neke informacije
![]()
![]() |
#5 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 06-07-2011 at 11:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
nema ovoga na netu. slučajno sam dobio taj service manual preko debele veze i nesmijem ga okolo dijelit, zato sam ti napravio screen shot stranice koja se tiče kabela.
pozz, Ivica
![]() |
#7 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Kabl je u toku izgradnje, sutra treba da nabavim neki oklopljeni kabl, pa se bacam na posao. Nije bas lako naci dobar visezilni oklopljeni kabl, padalo mi je na pamet cak da uzmem neki bolji oklopljeni mrezni (UTP) kabl (nema tu nekih jakih struja, zar ne ?) ali mislim da sam nasao ono sto mi treba - samo jos da ga vidim sutra kakav je - i to je to. pozz
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 07-07-2011 at 05:22 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
ma budeš i ti od koriti .... pa tome forum i služi, da si ljudi pomažu
![]() nisam baš siguran sa UTP kabelom.... pitanje impedancije samog kabela, njegovog gušenja, i tako dalje i tako bliže.... uglavnom, zadnji kabel za cjevni mikrofon koji sam radio je bio za Neumann - Gefel CMV 563 i koristio sam ovaj kabel: http://www.thomann.de/gb/sommer_cabl...ctave_tube.htm i pokazao se kao jako dobar (modificirao sam mikrofon, napredak je bio nebo i zemlja, ali zamjena kabela se pokazala najboljom modifikacijom), i što je najljepše, može se kupiti na metre. koliko znam, u BG imate Artist, oni su u ZG zastupnici za Thomann, pa mislim da nebi smjelo bit problema ni da se to u BG dobije pozz, Ivica
![]() |
#9 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Treba imati u vidu da je karakteristicna impedansa svih tih parica oko 100ohm. Za konkretno ovaj kabl je najpametnije koristiti neki tanki mekani mikrofonski multicore (WanDamme ili slican) sa cetiri parice. I da... takvi nisu jeftini. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 09-07-2011 at 05:01 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kabl ... | alavuk | Computer Hardware | 4 | 09-11-2010 06:26 PM |
Potrebno misljenje ( Rode NT1-A ili Rode NT2-A ) | Gangster | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 37 | 30-01-2010 08:01 PM |