|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Trebalo bi da radim neka snimanja napolju, ali nije rec o koncertima i snimanju muzike vec o snimanju zvuka za neke video promotivne spotove. Iskljucivo bi se snimao govor, ali u ne bash tihom okruzenju. Posto ne verujem da ce tog posla biti puno, mogu li da se posluzim nekim od mikrofona koje vec posedujem (oktava mk012 sa hypercard. akg c451b, senh md441?)...... ili mora da se uzme neki super kardioid? RAdilo bi se snimanje u pokretu (hod), mikrofon na pecaljki
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Rode NTG-2 .. Obrati paznju na vetar u pozadini, zastavicu i more/okean, sta vec
![]() http://www.youtube.com/watch?v=HIlkAweOC_k A da li mozes da se posluzis ovim gore micovima, ne znam, javice se neko vec, al' cisto sumnjam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Realno, nisu filmski zahtevi, ali treba da ispadne korektno
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
senh 441 je hipercard, odlican za tu namenu jer je dosta usmeren. Ne preterano osetljiv na drzanje u ruci. Za vetar stavi cupka a mozda je najbolje da probas na prozoru kako koji mic izdvaja govor u realnom okruzenju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
...a ako ti to ne posluzi, moj glas za rode ntg 2. Ja sam ga kupio, razlika izmedju ntg 1 i ntg2 je samo u tome sto ntg 2 ima mogucnost da se napaja preko baterije, a 1 ne. Znaci, ako imas eksterni fantom, ntg 1 je tvoj covek
![]() to je budget resenje do 200 eura. Srecno ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ja ne bih smeo da snimam u eksterijeru bez cepelina. Veliki je rizik da će ti propasti snimanje zbog vetra.
Da li ta pecaljka ima suspenzor koji odgovara mikrofonu sa kojim pecaš? Mislim da će isto biti problem ako nemaš elastično vešanje za mikrofon. Da li imaš pomeranja mikrofona na više sagovornika ili stoji statično ispred jednog? Last edited by analog; 09-06-2011 at 08:24 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
AKG ce to dobro da odradi.
Jos ako nadjes neku dead-cat-a-like navlaku, trebalo bi da sve bude ok. Posle rezi 100 pa i do 200hz... Neces snimati violinu u hodu nego ,pretpostavljam, govor...
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
samo jedan govornik....... znaci da se na one sundjere koje sam dobio uz mic ne oslonim previse?
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Pa jbg, ako pirka vetar ili ste u brzem pokretu, onda ne puno... Probaj...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
studijski monitori? | dlukace | Monitoring | 3 | 13-12-2008 07:51 AM |
studijski mikrofoni | filip | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 23-08-2006 09:09 PM |