|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ok,
Ubacio sam sample u blofelda. U pitanju je neki ambijent koji ide kao intro pesme. Ne zelim da drzim dirku sve vreme dok sample ide, nego da pritisnem samo jednom i da odsvira sample do kraja. To se zove one shot loop, ali ne znam gde da nadjem to na blofeldu. Probao sam alternativna resenja, release do kraja odvrnut, medjutim logicno, onda se sample smanjuje ... Da li neko zna kako to da izvedem na ovom sintu? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
ako nema softversko resenje, postoji izolir traka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Cackalica izmedju dirki?
![]() pozdrav bogi
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
khm, a sustain pedala?
![]() ne sećam se da li možeš da dodeliš da sustain pedala radi samo za jedan od 3 oscilatora, ali to bi moglo da bude makar neko rešenje. Ako decay nema opciju "hold" sumnjam da ćeš moći to da izvedeš. Čim mi stigne synth iz Nemačke javljam ako nadjem rešenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Na zalost, Blofeld nije ni sampler ni ROMpler tako da nema one-shot mode za sample-ove posto mu je sample opcija naknadno i "na silu" ugurana u engine.
Nemam Blofeld, a trenutno nisam ni blizu Q-a, ali mogu probati ovako napamet sugerirati jedan moguci workaround. Ne znam koliko dugo traje taj sample, ali mozda mozes pokusati tako da za AMP EG postavis Mode na "One Shot", Attack na 0, Decay na 127, Sustain na 127 i Release na 127 ... za sample-ove koji ne traju predugo ovo bi trebalo funkcionirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hraste, to sam upravo i probao sinoc kao meni logican workaround ,medjutim nece, dugacak je sample i stisava se pri kraju...
ne mogu da verujem da tako nesto nije implementirano...bas su ga na silu ugurali ocigledno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
koliko je uopste dugacak taj sempl koji pokusavas da pustis?
Mislim da sustain ne bi radio isto jer on upravo reaguje kao da drzis ruke na klavijaturi a koliko sam te razumeo, kada drzis prste na semplu nema stisavanja? A u tom slucaju uopste ne moras da kupis sustain pedalu vec moze bilo koja switch a da joj dodelis latch funkciju. Onda pustis sempl, kliknes pedalu i nastavis dalje. Jedino resenje koje mozes da im predlozis jeste da za decay i release ubace opciju hold posle 127. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne, sustain radi kao da odvrnes sutain na maksimalnu vrednost,tj 127...
Sempl je minut i deset sekundi Hraste, mozda si u pravu, probacu pa javljam. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Waldorf Blofeld | silicon science | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 364 | 29-05-2016 05:35 PM |
Waldorf Blofeld Black | Mika Technika | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 02-05-2011 01:11 AM |