|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Imam problem sa XV5050.... ne uspevam da sa mastera preko PC komande promenim perfomance, vec samo patch u okviru performance.... patcheve menjam normalno....znam da sam nekad na JV1080 to radio bez problema... da li to moze na toj generaciji modula? koji parametar midija zeza?
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moras naci MSB (most significant byte) i LSB (least significant byte) brojeve za taj model, da bi zadao komande sa nekog drugog keyboarda.
Ako radis u cubaseu,mozda ima gotov patch sript? Evo nadjoh ti , imas na http://www.rivetedstudios.com/compon....html?start=80 pa skrol dole |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nisam davno radio sa XV serijom, ali, ukoliko zelis da promenis performance, onda sama performance mora da se LISI JEDNOG MIDI KANALA, recimo 160og, pa onda u funkcijama odredis da je "performance control channel" MIDI kanal 16, i u tom slucaju ce performansa da se promeni, ukoliko dobije iz mastera ili kompjutera naredbu prog change po kanalu 16.
NARAVNO da ukoliko imas vise od 128 perfomansi, onda moras da koristis MSB i LSB komande, kako bi "pozvao" performanse koje su "vise" od 128. To se radi pomocu MIDI poruka CC 0, i CC 32, sto su MSB i LSB sledstveno. Eto, nadam se da sam pomogao...
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Hvala obojici
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
ima editor za windows 7 64bit, radi savrseno ;-) daj mail da ti posaljem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
studiooff@gmail.com.... Hvala BTW resio sam edit sa Midiquestom..... a oko program change.... prosto, samo je trebalo da se promenim control chanel na XV-u ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Program change u kontaktu | OFF | Audio Software | 5 | 10-05-2011 09:56 PM |
APC40 ableton performance controller | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 21-04-2009 10:17 AM |
Wind of change by Scorpions | dr.Ru | Pricaonica | 3 | 27-03-2009 04:19 PM |
Bank i Program Change. Kako? | avant | Audio Software | 4 | 05-03-2009 07:11 AM |
NUENDO 2 (1)VST PERFORMANCE,(2)BFD | bumbar | Audio Software | 28 | 16-09-2004 12:23 AM |