Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-04-2011, 04:05 AM   #1
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default mic/pre

Pozdrav svima.

Nosim se mislima zadnjih dana da se ponovim sa 1 kondezatorom i bar jednim preampom.. Prevashodno za vokale iako bi im se nasla i druga namjena svako malo.

Pod br 1 mi treba clean pre, citao sam na gs fine rijeci o focusrite isa one http://www.thomann.de/de/focusrite_isa_one.htm , i o grace design 101 http://www.thomann.de/de/search_dir....=0&y=0&gk=&bn=

Mada sam iskreno malo skeptican prema focusrite-u kao firmi od kad su upali u nizi/jeftiniji rang sa onim trackmaster (jel se tako bjese zvao?) i slicnim serijama. Jel ko probao ovaj isa one na djelu? Isto to vazi i za grace design..

Ili imate neke preporuke za jos neki peti clean pre?

Trenutno koristim stari ted fletcherov joemeek vc1q koji je zanimljiva i dobra sprava, ali ne za sve namjene.. Karakteran je dosta i mucim muku s njim kad zelim clean vokale, to jest nije mi fora da se samo ta njegova boja cuje na svim trakama i mijesao bih ga s necim drugim rado..

S druge strane ga volim za 100drugih stvari, ali jbg kad ocu nesto 'clean' poceo sam da posezem za integrisanim preom sa stare fast track pro kartice koja je kupila prasinu godinama, pa vi vidite o cemu se radi...

Od micova mjerkam at4050 kog sam imao ranije i nemam neke vece zamjerke za njega. Mada mi prolazi kroz glavu i at4047 (kog isto nisam cuo na djelu u zivo) tako da bi svaka preporuka iz prve ruke dobrodosla.

Takodje sta mislite o brauneru phantom classic? (jeftinija varijanta phantoma, na thomannu je 999e), pada mi na pamet i tube se gemini..

I jos ako dobijem na kladionici (koju btw ne igram), ili makar kroz nekoliko mjeseci mogao sam nabavit neki neve-oliki pre poput great rivera me1-nv ili nesto slicno..http://www.thomann.de/de/great_river_me1_nv.htm

Savjeti su vise nego dobrodosli na svim poljima mic/pre/clean pre, slobodno ubacite svoje favorite u pricu ako ih ima.

Pozz

Last edited by Rhino; 27-04-2011 at 04:26 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2011, 07:24 AM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: mic/pre

Ako naletis na Trident s20, 2ch, nije skup pre (mislim da je ispod 700e)..... Takodje, u Artistu sad ima povoljan toft neki (nisam probao, ali bi trebalo da je veoma slicna sprava, cist solid state preamp)..... naravno, to je neka viskoka srednja klasa.... a od skupljih, koje sam ja probao mi se svidja Avalon M5

takodje, za nevelliki novac moze se kupiti modul MPA3 (Bogi), koji meni na testovima zvuci super, brzo, cisto...... i za jos malo novca uzeti napajanje (A design, ili neki DIY).... meni to deluje kao isplativa varijanta.....

Last edited by OFF; 27-04-2011 at 04:16 PM.
OFF is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2011, 04:23 PM   #3
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Jeste.. Ali ovaj boggyjev mra3 je predvidjen za lounchbox, a to bih gledao da izbjegnem jer znam sebe i necu bit ziv dok ga ne napunim. A do tad ce mi iskljuciti struju i sprovest u zatvor zbog neplacanja drugih racuna
Old 27-04-2011, 06:19 PM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Jeste.. Ali ovaj boggyjev mra3 je predvidjen za lounchbox, a to bih gledao da izbjegnem jer znam sebe i necu bit ziv dok ga ne napunim. A do tad ce mi iskljuciti struju i sprovest u zatvor zbog neplacanja drugih racuna
to se slazem.... ali uzmes mali sa 2 mesta (ili 3)
Old 27-04-2011, 06:25 PM   #5
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Jel jes? Nisam pratio puno oko toga, znam da imaju api-jevi sa 6 i 10 mjesta. Mada bih i dalje radije 'standalone' uredjaje.

Nisam elektronicar, ustvari daleko sam od toga ali sam par puta cuo strucne ljude koji daju prednost klasicnim napajanjima.
Old 27-04-2011, 06:42 PM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
........
Nisam elektronicar, ustvari daleko sam od toga ali sam par puta cuo strucne ljude koji daju prednost klasicnim napajanjima.
VPR alliance moduli se napajaju klasicnim napajanjem, barem u API-jevim rackovima sa 6 i 10 mesta.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2011, 08:52 PM   #7
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

http://www.adesignsaudio.com/500hr.html
Old 27-04-2011, 10:29 PM   #8
analog
Senior Member

analog's Avatar

Ne znam odakle sam dobio informaciju, ali sam zamaptio da to A Design napajanje treba izbegavati. Nije ba? urađeno kako treba.
analog is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2011, 10:36 PM   #9
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ohoho, cestitke boggy..

Kao sto rekoh - nisam pratio previse razvoj ovog api formata, tako nisam ni znao da je tvoj preamp medju officially uvrstenim spravama. Svaka cast!

Sto se tice api-ja....

Da li recimo great river me-1nv (standalone da ga tako nazovem) i great river api modul rade isto?

To jest da li imaju mogucnost da utrpaju u onaj mali gabarit api formata sve sto treba da ima (ili ima) doticni standalone uredjaj? Ovo se ne odnosi direktno na GR, vec pitam uopsteno u usporedbi api/ili ne api..

Nisam bogat, ali isto tako nisam ni sklon preprodajama/mjenjazi i tako tim stvarima vec bih da kad kupim (pa i sve da je nesto skuplje) da kupim i koristim kako treba. Eto, stoga sad shodno preporucenom api formatu pokusam da saznam nesto vise.

Pozdrav
Old 27-04-2011, 10:40 PM   #10
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by analog View Post
Ne znam odakle sam dobio informaciju, ali sam zamaptio da to A Design napajanje treba izbegavati. Nije baš urađeno kako treba.

Upravo o tome pricam.

Nisam znao konkretno ali sam mozda nekako naslutio. Necu da se bavim 'zamjenama' za pravi uredjaj bio on api, mercedes, ili reebok patike.

Ocu da uzmem sprave i sibam!

Stoga pokusavam da saznam stogod vise, i to iz licnog iskustva sagovornika ako je moguce

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules