Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2011, 10:57 PM   #1
Gillette
Member

Default NI Kontakt 4 for dummies

Ako neko ima strpljenja da me malo uputi u ovaj interesantan program, bio bih mu zahvalan.
Poku?aću da postavim ?to kraća i jasnija pitanja i dileme koje imam:

- da li sam ga dobro instalirao? (ni sam ne znam kako, otpakovao sam neke bin i cue fajlove i sada u folderu za Kontakt 4 imam ovakvu situaciju

a kada kliknem na ovo data, otvori mi se ovo

Gillette is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 10:58 PM   #2
Gillette
Member

Default Re: NI Kontakt 4 for dummies

dakle, tu me buni što ima neka 3 exe fajla.
Ja sam program instalirao sa onim exe sa prve slike, ali koja su sad ova druga dva?

ima još pitanja..
Old 08-04-2011, 11:06 PM   #3
Gillette
Member

pod retpostavkom da sam (ipak) sve dobro instalirao (jer program ipak radi, di?e se, svira..) buni me ovo uvođenje Library.

Preporuka je da se otvori poseban folder, da se tamo prekopiraju te lajbr'riz i onda Kontakt kao to samo uveze.
Ja sam to kao uradio ali..kod mene to izgleda ovako

tj, nema taj neki logo "Symphobia" nego ovaj Factory Library..
Meni to ne smeta ali vidim da je (na youtubu npr) drugačije, pa reko dal sam negde pogre?io..
Old 08-04-2011, 11:08 PM   #4
Gillette
Member

- kad smo već kod Librarys, skinuo sam sa NI sajta neke free (Kontakt Factory Selection Setup PC.exe) koje su kao dodatak Kontakt Plejeru, pa ne znam da li da to instaliram, ?ta ću da dobijem tu, da nisu neke trial verzije pa mi posle 30 dana zakoče ceo program isl.

- dalje, da li Librarys koje su va?ile za Kontakt 2 va?e i za Kontakt 4?
Old 08-04-2011, 11:18 PM   #5
Gillette
Member

i jo? ovo, pa dosta za danas

znam da je latencija problem kod mnogih programa.
Ja sam to do sada uspe?no re?avao u nekim Host aplikacijama tipa Cubase, Mixcraft isl.

Ovde se međutim de?ava druga situacija: kada kliknem mi?em na ovu virtuelnu klavijaturu u programu

zvuk je direktan, brz, sna?an..

A kada to isto uradim sa svojom midi-klavijaturom, zvuk se pokreće sporo i prilično je ti?i.

ovo je settings koji mi je sada

a ako prebacima na ovaj settings (koji sam inače preferirao u drugim programima zbog manje latenicje) i zbog ASIO drajvera..

onda to nije to..bude malo i krckanja i dobijam neku poruku "The ASIO sample rate is not supported by one of the USB interfaces." isl..

eto, svaka ideja je dobrodo?la.

Old 09-04-2011, 12:30 AM   #6
Haxli
Pro Member

http://www.native-instruments.com/kn...option+work%3F
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 12:49 AM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Prvo - nisi morao da raspakujes BiN i CUE - trebao si ih "mountovati" preko nekog virtuelnog DVD drajva (tipa DAEMON TOOLS) jer to je zapravo image fajl DVDja KONTAKT. WinRAR moze da raspakuje takav image disk, ali to nije bas "po pravilu" - mozda instalacioni program striktno trazi da se startuje sa DVDa (mountovanje imidza je isto kao da si ubacio DVD rom u citac, samo ovaj DVD je virtuelni) tako da mozda neki drugi program ne bi radio. Druga fora je da narezes taj imidz na DVD pomocu nekog IMAGE BURNERa.
Bilo kako bilo, kada otvoris taj disk, videces to sto si ti dobio otpakujuci ga. U ovom slucaju, logicno je da startujes ono sto je na rootu DVDja, a to je Kontakt 4 setup PC.exe (moze i msi, to ce startovati exe svejedno) Da si pravilno mountovao DVD ili ga narezao, on bi lepo pokrenuo autorun i ne bi morao da lupas glavu oko toga. Ostali exe fajlovi su verovatno neki interni instaleri za kojekakve stvari, koje glavni instaler poziva (NI control center i library setup) Pokrecuci instaler na pravilan nacin, postavices fajlove na legalna mesta i neces se brinuti da li je sve tamo gde treba...

Sledece je midi - ovo je osnovno. Klikom misa ti ustvari saljes midi informaciju sa fiksnim velocityjem, a midi kontroler koji ima dirke, najverovatnije ima i velocity sensitive klavijaturu, pa jacim udarcem na dirku saljes veci velocity. Zato su ti note jace kada klikces misem. Podesi kontroler da salje fixed velocity i dobices isti efekat. Dinamika je u pitanju

Krckanje ASIO drajvera... - to je prica za sebe. Vidim da si stavio latenciju od 128, trebalo bi da je dovoljno, opet to je USB interfejs. Probaj je povecavati. Mozda je u kontrolnom panelu interfejsa, stavljena druga vrednost za samplerate, moras staviti vrednost koja je tamo napisana i u Kontakt, onda nece izbacivati te poruke o drugacijem semplrejtu. Ako i dalje krcka povecaj dodatno bafer (256, mozda cak 512)

Za biblioteke ti je vec haxli odgovorio, a dodatno, svaka banka je zakljucana, pa ako koristis verziju kontakta koja ima nepotpun crck ili nije dobro otkljucana, pravice ti probleme. Na slici vidim da samo factory banku imas, tj Symphobiu ne vidim u bibliotekama. Probao sam da je skinem, ali sam nabasao na neku nedovrsenu, radi sve lepo, import biblioteke je ok, ali ima problem sa nekim zvucima - fale joj semplovi... Kontakt 4.2.2 ASSiGN

Last edited by psionic; 09-04-2011 at 12:54 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 01:22 AM   #8
Gillette
Member

ovaj deo me žulja..

"9. Either click on Continue Demo or on Start SERVICE CENTER. Note that by choosing Continue Demo you will only be able to use the instruments in a 15 minutes time period for testing.

10. We do recommend to activate the product directly after adding it to the KONTAKT Libraries tab by choosing Start SERVICE CENTER. "

jerbo sam ja deinstalirao taj Service Centar..
Old 09-04-2011, 01:45 AM   #9
Gillette
Member

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Prvo - nisi morao da raspakujes BiN i CUE - trebao si ih "mountovati" preko nekog virtuelnog DVD drajva (tipa DAEMON TOOLS) jer to je zapravo image fajl DVDja KONTAKT.

vidi, ja sam to raspakovao sa nekim ISO programom. Prvo ekstraktovao rar (da bi uop?te do?ao do bin i cue fajlova, a onda ga saleteo sa ISO i kao sve se instaliralo..

U ovom slucaju, logicno je da startujes ono sto je na rootu DVDja, a to je Kontakt 4 setup PC.exe

dobro, ali sada kada sam instalirao (ovako kako sam instalirao) da li da to ponovo odradim, ili da deinstaliram pa ponovo..? Mislim, na slici liči na Kontakt..pa ja odma pomislio evo ga uspelo je

Ostali exe fajlovi su verovatno neki interni instaleri za kojekakve stvari, koje glavni instaler poziva (NI control center i library setup) Pokrecuci instaler na pravilan nacin, postavices fajlove na legalna mesta i neces se brinuti da li je sve tamo gde treba...

sad ne mogu da se setim da me ubije? na koji sam exe kliknuo, dal na onaj prvi ?to ima ovu ikonicu ili na ovaj drugi windows exe..

Sledece je midi - ovo je osnovno. Klikom misa ti ustvari saljes midi informaciju sa fiksnim velocityjem, a midi kontroler koji ima dirke, najverovatnije ima i velocity sensitive klavijaturu, pa jacim udarcem na dirku saljes veci velocity.

jeste

Zato su ti note jace kada klikces misem. Podesi kontroler da salje fixed velocity i dobices isti efekat. Dinamika je u pitanju

pa to mi ba? i ne odgovara (osim ako nema to pode?avanje u samom Kontaktu) jer nekad, kada sviram na suvo, oću da mu ga malo dam po nje?nosti..dinamika..ovo ono..zna? kako je Ima li dakle u Kontaktu ta opcija?

Krckanje ASIO drajvera... - to je prica za sebe. Vidim da si stavio latenciju od 128, trebalo bi da je dovoljno, opet to je USB interfejs. Probaj je povecavati. Mozda je u kontrolnom panelu interfejsa, stavljena druga vrednost za samplerate, moras staviti vrednost koja je tamo napisana i u Kontakt, onda nece izbacivati te poruke o drugacijem semplrejtu. Ako i dalje krcka povecaj dodatno bafer (256, mozda cak 512)

meni je USB intrfs od početka pode?en na 128 i onda softver prilagođavam tome. Ovde se tih 128 gađa kada ga stavim na ASIO, ali..AsIO zna nekad da zeza i onda ga prebacim na drugo ?ta već ponudi kao opciju, i tu onda mogu da zaboravim 128.

Za biblioteke ti je vec haxli odgovorio, a dodatno, svaka banka je zakljucana, pa ako koristis verziju kontakta koja ima nepotpun crck ili nije dobro otkljucana, pravice ti probleme.
nisam imao nikakav crack za ovaj Kontakt..nikako da nađem neku zdravu verziju. Imam mesta na HD kolko oće?, al ?ta znam..

Na slici vidim da samo factory banku imas, tj Symphobiu ne vidim u bibliotekama.

Pa eto, tu factory banku sam skinuo sa NI sajta i ona se po difoltu smestila u My Documents, a sa Symphobijom sam se isto namučio dok sam je otpakovao i na kraju spakovao u neki folder gde su mi Programi, pa kad hoću da je uvezem kao Library - Kontakt kao ne prepoznaje folder..Dal da i tu Simfobiju prebacim u My Documents?

I kako sad da registrujem tu Factory banku kada sam deinstalirao onaj Service controll centar ili kako se već zove..?

Probao sam da je skinem, ali sam nabasao na neku nedovrsenu, radi sve lepo, import biblioteke je ok, ali ima problem sa nekim zvucima - fale joj semplovi... Kontakt 4.2.2 ASSiGN ne znam..Ova Symphobia koju sam ja na?ao zove se Project.Sam.Symphobia.DVD1.SAMPLES.. Kanda sam i tu oma?io..
izvini ?to ovako odgovaram, tako mi bilo lak?e, da ne pogubimo nit
Old 09-04-2011, 02:08 AM   #10
Gillette
Member

i jo? ovo da dodam, mo?da pojasni stvar..
Ova Project SAM Symphobia spakovana ima 176 Mb. Kada se otpakuje ima 17 Gb.

Ali vidim da ima jo? i neki DVD2 pa onda neki 1.2 Update only pa onda neki Project Sam Symphobia NoSampler NoSamples Win-Nobody..

zar nema negde sve na jednom mestu? nego ovako sve ra?trkano pa niti zna čovek ?ta mu treba, niti kojim redom ?ta da instalira..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules