Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-02-2008, 08:38 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Rode k2 vs NTK

Rodeovci,

Da li je neko uporedjivao K2 i ntk. Poslednjih dana sam imao 2 bliska susreta sa k2, i nije los mikrofon, e sad, NTK bi po specifikacijama i svemu, trebalo da je tu negde osim sto je fixno kardioida. Sa NTK sam radio pre 4, 5 godina (kao i da nisam), a jeftiniji je dosta, pa reko..........

fala
Old 29-02-2008, 08:44 PM   #2
Max
Pro Member

Default Re: Rode k2 vs NTK

Skinuli smo te sa digi ja , jos da te skinemo sa AKG a i nas si !!!!

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 10:04 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Eto, kad necete vi, mora jedan AKGovac da pojasni

Ipak se razlikuju i kapsule u K2 i NTk, tako da to nisu isti (ni na papiru) mikrofoni gde je K2 sa promenljivim polar paternom a NTK kardioida.
Takodje, NT1000 i NT2000, su ono sto je za Numann TLM serija (transformless) sa istim kapsulama kao ove cevne Rode, ali sa, naravno, drugacijom elektronikom. NT1000 ima istu kapsulu kao NTk, a NT2000 kao K2

E, sad, kako to zvuci u praksi..... ako je neko poredio....

hvala

Last edited by OFF; 03-03-2008 at 10:07 PM.
OFF is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 08:53 AM   #4
Max
Pro Member

Kupis K2 i ne razmisljas

Pozdrav
Old 04-03-2008, 09:00 AM   #5
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Ja kupio i koristio sam ga do sad na jedno 5 vokala.Neki su ga usporedjivali sa solidtube i kazu da je akg bolji(kad je "gljiva"), a zanimljivo je da je polovan solidtube jeftiniji 100€ od novog k2.Meni nije krivo jer sam zadovoljan mikrofonom.
Voliko bih probat solidtube.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 10:02 AM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ja sam u slicnoj dijemi...... znam da mnogi pljuju Solid tube, cuo sam 2 hvalospeva iz 2 extra (BG i NS) studija, i goooomilu pljuvanja, a nisam imao prilik da ga probam (imao sam, ali je falio kabl ). K2 je stvarno dopadljiv na usnimku, bar....kad se poredi flat sa c414 u startu je lepsezvuceci. E sad, verovatno je meni zaista K2 bolja varijanta, za vokale koji se ne vole sa AKGom, a vecina likova koje snimam slozi blagotelecu facu kad cuje sebe kroz AKG
Old 04-03-2008, 10:09 AM   #7
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ja sam u slicnoj dijemi...... znam da mnogi pljuju Solid tube, cuo sam 2 hvalospeva iz 2 extra (BG i NS) studija, i goooomilu pljuvanja, a nisam imao prilik da ga probam (imao sam, ali je falio kabl ). K2 je stvarno dopadljiv na usnimku, bar....kad se poredi flat sa c414 u startu je lepsezvuceci. E sad, verovatno je meni zaista K2 bolja varijanta, za vokale koji se ne vole sa AKGom, a vecina likova koje snimam slozi blagotelecu facu kad cuje sebe kroz AKG
Veruj mi na rec , bezi od Solid Tube a koliko te noge nose , njega vole naradnjaci , verovatno zbog njegove velicine ( imaju utisak da je profi , ako je veliko ) ali sam se dosta zaigravao sa njima ..... i retko kad su mi se dopali ( doduse retko kad mi se dopala i 414 ica )

Pozdrav
Old 04-03-2008, 10:21 AM   #8
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Rode u principu ima "svijetli" zvuk i treba biti oprezan zbog sibilanata koji vecinom zahtijevaju de-esser u lancu. Imam skupocjenog Rode Classica i tu je stvar bila ista uz sve vrhunske komponente koje su u njemu ugradjene ! Preporodio sam se kad sam kupio Peluso CEK-67 kapsulu (membranu) koja je inace direktni replacement za Neumann U-67, ima tamniji zvuk i pase na sve vokale koje sam poslije snimao! Kosta oko 180-200 eura i treba samo imat malo muda za rasturit novi majk ali rezultati su fantasticni! Zvuk je sada blizi Neumannu U-67, a de-esser vise nisam nikad upalio!!!
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 10:45 AM   #9
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post
Rode u principu ima "svijetli" zvuk i treba biti oprezan zbog sibilanata koji vecinom zahtijevaju de-esser u lancu. Imam skupocjenog Rode Classica i tu je stvar bila ista uz sve vrhunske komponente koje su u njemu ugradjene ! Preporodio sam se kad sam kupio Peluso CEK-67 kapsulu (membranu) koja je inace direktni replacement za Neumann U-67, ima tamniji zvuk i pase na sve vokale koje sam poslije snimao! Kosta oko 180-200 eura i treba samo imat malo muda za rasturit novi majk ali rezultati su fantasticni! Zvuk je sada blizi Neumannu U-67, a de-esser vise nisam nikad upalio!!!

Slazem se , ali probao sam 3 rode kod mene Classic 2 , K2 i Nt2a ( koji je najsvetliji ) i uvek u mixu moram da dodajem 3 - 4 db na visoke ...... probao i preko Avalona 737 i preko Api 512 c i drugih preampa .... uvek ista prica ...... to mi je nejasno .....

Pozdrav
Old 04-03-2008, 10:59 AM   #10
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post

I meni Rode uvek deluju preosetljive na sibilante, ali mislim da MAx nema taj dojam, jer uglavnom radi sa odlicnim pevacima, za razliku od mene.....razmisljao sam cak i logopeda da zaposlim u studio

Franko, moze li ta kapsula u nesto drugo sem classic 2?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules