|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Rodeovci,
![]() Da li je neko uporedjivao K2 i ntk. Poslednjih dana sam imao 2 bliska susreta sa k2, i nije los mikrofon, e sad, NTK bi po specifikacijama i svemu, trebalo da je tu negde osim sto je fixno kardioida. Sa NTK sam radio pre 4, 5 godina (kao i da nisam), a jeftiniji je dosta, pa reko.......... fala
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Skinuli smo te sa digi ja , jos da te skinemo sa AKG a i nas si !!!!
![]() ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Eto, kad necete vi, mora jedan AKGovac da pojasni
![]() Ipak se razlikuju i kapsule u K2 i NTk, tako da to nisu isti (ni na papiru) mikrofoni gde je K2 sa promenljivim polar paternom a NTK kardioida. Takodje, NT1000 i NT2000, su ono sto je za Numann TLM serija (transformless) sa istim kapsulama kao ove cevne Rode, ali sa, naravno, drugacijom elektronikom. NT1000 ima istu kapsulu kao NTk, a NT2000 kao K2 E, sad, kako to zvuci u praksi..... ako je neko poredio.... hvala
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 03-03-2008 at 10:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Kupis K2 i ne razmisljas
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja kupio i koristio sam ga do sad na jedno 5 vokala.Neki su ga usporedjivali sa solidtube i kazu da je akg bolji(kad je "gljiva"), a zanimljivo je da je polovan solidtube jeftiniji 100€ od novog k2.Meni nije krivo jer sam zadovoljan mikrofonom.
Voliko bih probat solidtube. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam u slicnoj dijemi...... znam da mnogi pljuju Solid tube, cuo sam 2 hvalospeva iz 2 extra (BG i NS) studija, i goooomilu pljuvanja, a nisam imao prilik da ga probam (imao sam, ali je falio kabl
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Rode u principu ima "svijetli" zvuk i treba biti oprezan zbog sibilanata koji vecinom zahtijevaju de-esser u lancu. Imam skupocjenog Rode Classica i tu je stvar bila ista uz sve vrhunske komponente koje su u njemu ugradjene
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Slazem se , ali probao sam 3 rode kod mene Classic 2 , K2 i Nt2a ( koji je najsvetliji ) i uvek u mixu moram da dodajem 3 - 4 db na visoke ...... probao i preko Avalona 737 i preko Api 512 c i drugih preampa .... uvek ista prica ...... to mi je nejasno ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I meni Rode uvek deluju preosetljive na sibilante, ali mislim da MAx nema taj dojam, jer uglavnom radi sa odlicnim pevacima, za razliku od mene.....razmisljao sam cak i logopeda da zaposlim u studio ![]() Franko, moze li ta kapsula u nesto drugo sem classic 2? ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rode NT5 ili... | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 36 | 17-05-2009 09:14 PM |
rode ntk | koca | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 12-03-2009 04:31 PM |