|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ovo nema veze sa muzikom ali obzirom da se bavite mix-anjem i masterovanjem trebalo bi da imate male ale od ma?ina (na PC-e mislim).
Ukratko, imam jedno programče za koje me zanima kada se izvr?ava na malo jačim ma?inama (DUAL CPU ma?inama br?im od 2GHz i sa vi?e od 2Gb RAM-a) koliki se vremenski rezultati dobijaju. Ovo je čista kombinatorika i mali alat za programere koji pi?u aplikacije u kojima ima potrebe za generisanjem malog miliona kombinacija i to mali milion puta. Demo programčić je izuzetno mali (100kb, a zipovano 30kb) i u su?tini je to samo jedan exe fajl. Dakle kad se skine samo se startuje, nema nikakve posebne instalacije (samo ga posle brisnete). Pomoć mi treba u smislu da, naravno ako ?elite da mi pomognete, probate programče kod vas na va?im jakim ma?inama i da mi javite vremena koja tamo dobijete (mo?da je bolje preko PM, da ne gu?imo ovde narod ovim). Molio bih vas za info u smislu, procesor taj i taj, radi na toliko i toliko, raspolo?iva memorija, brzine kada se izaberu prve dve opcije sa default vrednostima brojki koje po startovanju imate setovane (39 i 7). Unapred se zahvaljujem ako se neko re?i da ovo testira na svojoj ma?ini. Posetite ovaj link http://www.as-computer-software.com/lotto.html ako vas interesuje o čemu se radi pa tamo imate dugmence za download. Jo? jednom hvala unapred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Zasto je obfuskovana aplikacija?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Nije,ili bolje reći nije namerno i nije mi bio cilj da to želim postići mada može ličiti da bi hteo nešto sakriti. Neke rutine, t.j. bar one glavne su pisane u asembleru i taj kod je veoma pažljivo optimizovan da bi se najbrže mogao izvršavati bar koliko ja to mogu uraditi i ako neko proba reverse engineering tada to bude malo čupavo za dekompajler ili pak rezultat bude malo (ili malo više) težak za razumevanje ako se nemaju tačne predstavke šta. zašto i kako radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ok, zahveljujem. Ovo što sklepah baš brzo radi.
Nadalje, (ne zbog vas), rar arhiva je kriptovana password-om ( moram znati ko želi da je proba po belom svetu). Pozdrav Last edited by alek019; 21-02-2011 at 07:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ovaj demo programčić koji stavih u propagandne svrhe iako mu nije to namena mo?e da vam spasi malo para za one koji vole da se kockaju sa dr?avom kroz loto igricu. Na mre?i mo?ete naći skraćene sisteme i dobre i lo?e. Evo, recimo na sajtu moj-loto,com momci nude skraćene sisteme do 15 brojeva ali ipak malo preteruju. Moje demo pronadje manje.
Dakle ko ?eli da odigra skraćeni sistem od 10-15 brojeva a da ima garanciju 5 pogodaka na listiću ako pogodi svih 7 po njima mora da odigra sledeći broj komabinacija. 10 5-7 3 ( 3) 11 5-7 8 ( 5) 12 5-7 17 ( 11) 13 5-7 21 ( 22) 14 5-7 44 ( 27) 15 5-7 87 ( 44) U zagradama imate brojeve kombinacija u sistemu koji moj demo nalazi. Znači kod njih za 15 brojeva treba odigrati 87 kombinacija a ja nadjoh 44, znači duplo jeftinije. Ove kombinacije ?to ih imate kod mene i nisu najbolja re?enja, mo?e taj broj biti i manji ali po?to mom programčetu nije namena logika kako se tra?i optimalan broj kombinacija skraćenih sistema već samo da pru?i alat za njihovo ?to br?e generisanje, ovaj deo nije optimizovan. Kad zavr?im moju verziju generatora skraćenih sistema 1 ili 2 ovde foruma?a će moći da ga besplatno dobiju. Nisam ba? siguran u rok kada bi trebalo ovo da zavr?im jer me malo standardne poslovne obaveze gu?e ali neće trajati predugo. Sve ovo nema ama ba? nikakve veze sa tematikom ovog foruma osim jedne, da bi ste se bavili ovim (mix-master) poslom ipak treba dosta para (tehnika,software...). Mo?da ovo mo?e da vam pomogne. Malo, malecko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Evo malo optiizacije dodato, tako da sada ako želite igrati neke manje skraćene sisteme brojevi potrebnih kombinacija bi bili:
11 brojeva, garancija 5 od 7 pogodjenih :broj kombinacja 3 12 brojeva, garancija 5 od 7 pogodjenih :broj kombinacija 9 13 brojeva, garancija 5 od 7 pogodjenih :broj kombinacija 14 14 brojeva, garancija 5 od 7 pogodjenih :broj kombinacija 24 15 brojeva, garancija 5 od 7 pogodjenih :broj kombinacija 39 16 brojeva, garancija 5 od 7 pogodjenih :broj kombinacija 60 I ovo nije najoptimalniji rezultat ali je prihvatljiv i finansijski se može podneti. Koga zanima kako ovi sistemi izgledaju neka skine programče ponovo i imaće ih. Uzdravlje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Ako igrate loto i možda neko igra i neke skraćene sisteme eto možete da ih proverite. Programče je malo, jednostavno i veoma brzo. Za sada brzina testiranja je 16000000 kombinacija u sekundi na mojim mašinama. Koliko god da ovo zvuči dobro, za generisanje nekih većih sistema potrebno je sve ovo uraditi bar duplo brže. U nekim radnim drugim verzijama ovog programčeta nekako doguram do 20000000 ali za sada nisam našao rešenje kako preko te cifre.
http://www.as-computer-software.com/combcheck739.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Ako nekog zanima, može da mi pomogne ako želi. Za desetak,petnaest dana trebalo bi da završim aplikcaiju za generisanje skraćenih loto sistema. Malo je obimna i pokriva igre sa 5,6 i 7 brojeva u kombinaciji, sa ukupnim brojem brojeva za sisteme sa 5 i 6 kombinacija 7- 60 a za sisteme sa 7 za 8-39 brojeva. Imaće 21 filter koji mogu biti aktivni nad samo šablonom ili pak nad realno izabranim brojevima i svaki se može uključivati i isključivati po želji. Pored teorijski aktivnih svih filtera dobija se neki sistem koji još posle može da se skraćuje na odredjene garancije sa proverama kada se i promaše neki brojevi.
Ima tu dosta muke da se sve ovo sažvaće. Potrebno je ipak sve ovo malo testirati, jer u svoj toj zbrci možda bude programskih grešaka (assembler je zakon kada je potrebna brzina ali se lako pogreši i teško se greške otklanjaju). Dakle ako neko želi, može mi poslati PM pa će čim završim dobiti tu takozvanu alfa verziju na testiranje, da se sa njom malo igra. Bio bih zahvalan na svim komentarima ili pak na greškama ako ih neko bude pronašao a ja ih prevideo. Finalnu verziju programa će nekoliko ljudi koji mi pomognu dobiti besplatno. Što se tiče "konkurencije", programa koji se mogu naći na mreži po brzini ni jedan (od desetak koje testirah) ne može da se sa ovim meri a od dobrog broja skraćeni sistemi koji se kod mene generišu su kraći. Eto, ako nekog zanima nek se javi. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoć, treba mi majstor! | zlobisha | Gitarska Produkcija | 2 | 17-12-2009 06:05 AM |
Treba preporuka | dawid | Gitarska Produkcija | 2 | 26-09-2009 04:17 PM |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |
treba mi malo upustvo vezi style works | korg pa1x | Tutorijali | 2 | 24-07-2007 09:57 AM |