Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2010, 10:43 AM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Presonus studiolive 24

Vidim da se pominje u live delu, ali bi meni mozda bio interesantniji za studijsku pricu. Mislim, najlepse je imati brdo novaca i uzimati neka ludila, ali koliko sam shvatio ovo cudo malo treba da kosta oko 3000? sto je nesto skuplje od Mackie i A&H koji za nesto manje nude samo 16 kanala i relativno skromnu A/D konverziju kroz firewire ka PC/MAC. Ovde ima na svim kanalima EQ+Gate+Comp+limiter+hi-pass i jos 2 DSP-a sa brdo reverba,dilejeva,post itd,snimanje scena,10 bus-eva...
Gledao sam U-tube reklame i to, ali zna li ovde ko sta jos o ovom mixeru,kakvi su presonusovi Xmax preampi,jel neko mozda radio sa ovim,ili bar 16-icom...?

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2010, 11:41 AM   #2
zwerdesign
Member

zwerdesign's Avatar

Default Re: Presonus studiolive 24

Evo upravo u srijedu je dosao bandu iz Nasica. Zvali me da im malo pokazem na njemu po?to nisu imali iskustva sa digi mikserima. A ja sjeo za njega i nisam se digao 3 sata odusevljen prvo tonom drugo jednostavnoscu.
Nisam ni spojio laptop ili komp ali vise cu ti moci reci za tjedan ili dva jer bi moj trebao stici ovaj tjedan.
Za sad;
Odličan ton
Kompresija odlicna(ne mjenja boju tona) sve do drasticne kompresije sta je i normalno.
Lijepo svijetli i jako je mali s obzirom na 25 xlr ulaza i lagan.
zwerdesign is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2010, 12:37 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Cool...!

Kazu da moze da pamti setup, ali nema moto-fadere... Ima led-metre,jel njima obelezava pozicije ili kako...?

Old 30-08-2010, 08:45 PM   #4
percival
Member

percival's Avatar

Quote:
Originally Posted by zwerdesign View Post
Evo upravo u srijedu je dosao bandu iz Nasica. Zvali me da im malo pokazem na njemu po?to nisu imali iskustva sa digi mikserima. A ja sjeo za njega i nisam se digao 3 sata odusevljen prvo tonom drugo jednostavnoscu.
Nisam ni spojio laptop ili komp ali vise cu ti moci reci za tjedan ili dva jer bi moj trebao stici ovaj tjedan.
Za sad;
Odličan ton
Kompresija odlicna(ne mjenja boju tona) sve do drasticne kompresije sta je i normalno.
Lijepo svijetli i jako je mali s obzirom na 25 xlr ulaza i lagan.

Ja bih dodao i jedan od boljih gate-ova koji sam imao prilike cuti.

Sto se tice fadera ima led diode koje pokazuju koliko ga moras spustiti ili
dici da bi dosao do snimljene vrijednosti(mozda nisam najbolje objasnio ali u praksi je super jednostavno).

Moj band ga koristi oko godinu dana(onaj od 16 ch ali to je to) i imam samo rijeci hvale.
percival is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2010, 11:02 AM   #5
Combo
Member

Combo's Avatar

Presonus se neko standardizovao kod nas na polju project studijske opreme u proteklih par godina i to ne bez razloga... Od danas ce StudioLive 24.4.2 biti u Artistu u Beogradu tako da ce svako ko ima zelju da ga vidi i cuje imati i tu priliku. Za sada samo mogu reci da je ovo prijatno osvezenje na koje smo svi dugo ceklali da stigne. Manji model se pokazao odlicnim, sad je red na velikog. Mada vec, sudeci po mnogim komentarima jos jednom, bice, odlican odnos cene, kvaliteta i mogucnosti.

ODLICAN AD/DA mi je skrenu paznju jos pri prvom slusanju manjeg modela;
ZA SVAKU POHVALU JE I JEDNOSTAVAN A ODLICAN MATRIX ROUTING, koji je kod veceg modela jos i prosiren.

Combo is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2010, 01:34 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Tnx! Otici cu da widim ovih dana...

Old 10-09-2010, 04:00 PM   #7
dreamteam
Junior Member

@zwerdesign:
I jesi li ga imao priliku spojit na komp i malo proče?ljati? I mene privatno jako interesira prvenstveno za studijsku upotrebu pa me zanima kako se tu pona?a. Čini mi se kao najbolje ?to se moze dobiti za novac trenutno...
dreamteam is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2010, 05:04 PM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Malo opfftopic:

Ima li neko iskustva sa Firestudio Tube?

http://www.presonus.com/products/Det...x?ProductId=51

Planiram da ga uzmem uskoro, citao sam (a i radio sam sa presonusom vec) da je ADDA konverzija solidna, a i plus ima 10 preampa, a moze da snima 14 simultanih kanala, idealno resenje za bubanj ili bend a i live snimanja.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2011, 11:33 AM   #9
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

PreSonus StudioLive Remote aplikacija za iPad

lesha is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules