|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Od pre se nesto kao mislim da uzmem Waldorf Blofeld, ali brojni komentari po forumima - ne samo ovom, o tome kako puca, nestabilan, krcka, su me od njega odvratili. Verzija 1.15 firmvera nije donela resenja nekih problema, a sve u svemu ne bih psihicki podneo bagovit hardver.
Gledao sam takodje Virus TI snow. Nekako je po mogucnostima - tu negde kao i Blofeld, ali nije toliko bagovit. Ono sto me zanima jeste - citao sam da snow ima samo 4 parta (Blofeld 16, ali ne daj boze da krenes da radis sa njima) broj glasova na Virusu je od 20-50 a na Blofeldu pise da je "up to 24", znaci + za virus. Zvuk samih uredjaja je svaki dobar na svoj nacin - bar tako kazu po netu... I tako dalje. Sta je razlika u ova dva uredjaja (512 mb rama je svakako veliki + za virus) Koje su vase preporuke i najvise, posto sam u vezi Blofelda vec video sta su njegove mane, kako se pokazuje Virus, tj da li on ima nekih stvari zbog kojih vas nervira ? Kako se ponasa taj vst integrisani deo, da li puno kasni... Znaci zanimaju me neka iskustva iz prve ruke. Hvala unapred na odgovorima
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Moj savet je da skupis jos malo novaca pa uzmes Virus TI rack... Last edited by silicon science; 09-01-2011 at 02:40 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 09-01-2011 at 03:25 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Virus TI radi na USB 2.0 samo sto tu postoji jedan problem, prevelika kolicina podataka prolazi kroz taj port a posebno ako postoji jos neki uredjaj prikacen na isti stvar moze jako lako da se otme kontroli. Ako imate u vidu da je USB serijski a ne paralelni port i da Virus pored svih kontrolnih podataka salje zvuk nazad kroz taj kabel onda i nije tako nelogicno sto se desava da nekom pocne da baguje.
Konkretno na Mac-u MBookpro, jako je skrnavo reseno. na jednom USB kontroleru su 3 USB porta, Bluetooth i video kamera !!!! tako da tu Virus nema sta da trazi. Ocekujem da ce (ako budu pametni) Access ubaciti USB3 u novi virus i time resiti zauvek te probleme. Sto se Snow-a tice to je cisto bacanje para ako ga kupujes novog, polovana za duplo manje super, inace ne. Blofeld je odlican sint cena/kvalitet, tacnije najbolji. Zvucno je drugaciji od Virusa i ima prednosti i mana kako i sve drugo, za razliku od Snow-a Blofi ima i sample import sto je extra stvar za tako malu i jeftinu masinu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Pre bih resio neki TC Powercore i Virus plugin nego Snow za duplo manje para...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
nisam siguran gde, ali citao sam da je snow MNOGO funkcionalniji kada se koriste analogni izlazi umesto USB-a (to po mnogima vazi i za mocnije TI-jeve, ali opet, ne mogu def da potvrdim), sa druge strane, rekon audio je napravio vst editor za virusa b, ja ga koristim i to je neka el cheapo varijanta falsh TI-ja, ali funkcionise vise nego ok. kapiram da postoji ista stvar i za blofelda, jer znam da ima da se nadje za kojesta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superoperater
|
![]()
Uh, dali ste mi teme za razmisljanje... Poenta je sto imam relativno povoljno da uzmem Snow... Pa sad opet dvoumljenje - to ili blofeld
![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 09-01-2011 at 05:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Pusti malo na stranu probleme oko USB-ova, krckanja itd.
Gledaj zvuk, efekte, brzinu atacka. Za istu cijenu nema dvojbe, uzmi Snow, koristi analogne izlaze, USB za editing i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
K: Access Virus TI Snow | aif | Kupujem/trazim | 3 | 05-03-2012 09:36 AM |
Potrbne farbe za access virus ti snow | marence82 | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 24-01-2010 07:41 PM |
Virus a la Blofeld - Virus TI snow | goasia | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 14-01-2008 09:16 PM |