Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2011, 06:19 AM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Blofeld vs Virus Snow

Od pre se nesto kao mislim da uzmem Waldorf Blofeld, ali brojni komentari po forumima - ne samo ovom, o tome kako puca, nestabilan, krcka, su me od njega odvratili. Verzija 1.15 firmvera nije donela resenja nekih problema, a sve u svemu ne bih psihicki podneo bagovit hardver.

Gledao sam takodje Virus TI snow. Nekako je po mogucnostima - tu negde kao i Blofeld, ali nije toliko bagovit.

Ono sto me zanima jeste - citao sam da snow ima samo 4 parta (Blofeld 16, ali ne daj boze da krenes da radis sa njima) broj glasova na Virusu je od 20-50 a na Blofeldu pise da je "up to 24", znaci + za virus. Zvuk samih uredjaja je svaki dobar na svoj nacin - bar tako kazu po netu... I tako dalje.

Sta je razlika u ova dva uredjaja (512 mb rama je svakako veliki + za virus) Koje su vase preporuke i najvise, posto sam u vezi Blofelda vec video sta su njegove mane, kako se pokazuje Virus, tj da li on ima nekih stvari zbog kojih vas nervira ? Kako se ponasa taj vst integrisani deo, da li puno kasni... Znaci zanimaju me neka iskustva iz prve ruke.
Hvala unapred na odgovorima
Old 09-01-2011, 02:37 PM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Blofeld vs Virus Snow

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Od pre se nesto kao mislim da uzmem Waldorf Blofeld, ali brojni komentari po forumima - ne samo ovom, o tome kako puca, nestabilan, krcka, su me od njega odvratili. Verzija 1.15 firmvera nije donela resenja nekih problema, a sve u svemu ne bih psihicki podneo bagovit hardver.

Gledao sam takodje Virus TI snow. Nekako je po mogucnostima - tu negde kao i Blofeld, ali nije toliko bagovit.

Ono sto me zanima jeste - citao sam da snow ima samo 4 parta (Blofeld 16, ali ne daj boze da krenes da radis sa njima) broj glasova na Virusu je od 20-50 a na Blofeldu pise da je "up to 24", znaci + za virus. Zvuk samih uredjaja je svaki dobar na svoj nacin - bar tako kazu po netu... I tako dalje.

Sta je razlika u ova dva uredjaja (512 mb rama je svakako veliki + za virus) Koje su vase preporuke i najvise, posto sam u vezi Blofelda vec video sta su njegove mane, kako se pokazuje Virus, tj da li on ima nekih stvari zbog kojih vas nervira ? Kako se ponasa taj vst integrisani deo, da li puno kasni... Znaci zanimaju me neka iskustva iz prve ruke.
Hvala unapred na odgovorima
Imao sam Snow nedelju dana kuci... Vst editor ili kako vec da ga nazovemo je bolno spor (delom zbog usb 1 konekcije ), ako recimo "na brzaka" promenis 2 zvuka u editoru, hoce da se zapuca (chak gotovo uvek)... Barem je tako kod mene bilo, mozda neko ima drukchija iskustva. Imaj na umu da je Snow "osakacena" verzija pravog virusa, dakle upola manje dsp-a (a nije duplo jeftiniji..)... Blofeld jeste bagovit do bola, zaboravi na multitimbral koristenje.. Ali ima sirov zvuk i svakako ga volim (imam ga), ima chak i funkcionalni pc/mac editor... Sto se tiche polifonije, ona zavisi od patcha koji sviras, kao i efekata koje taj zvuk koristi... Uglavnom na Blofeldu ume da zafali polifonije, a bogme i na Snow-u...
Moj savet je da skupis jos malo novaca pa uzmes Virus TI rack...

Last edited by silicon science; 09-01-2011 at 02:40 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 03:21 PM   #3
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Imao sam Snow nedelju dana kuci... Vst editor ili kako vec da ga nazovemo je bolno spor (delom zbog usb 1 konekcije ), ako recimo "na brzaka" promenis 2 zvuka u editoru, hoce da se zapuca (chak gotovo uvek)... Barem je tako kod mene bilo, mozda neko ima drukchija iskustva. Imaj na umu da je Snow "osakacena" verzija pravog virusa, dakle upola manje dsp-a (a nije duplo jeftiniji..)... Blofeld jeste bagovit do bola, zaboravi na multitimbral koristenje.. Ali ima sirov zvuk i svakako ga volim (imam ga), ima chak i funkcionalni pc/mac editor... Sto se tiche polifonije, ona zavisi od patcha koji sviras, kao i efekata koje taj zvuk koristi... Uglavnom na Blofeldu ume da zafali polifonije, a bogme i na Snow-u...
Moj savet je da skupis jos malo novaca pa uzmes Virus TI rack...
Hvala, tako sam i mislio Nista nije savrseno na ovom svetu Plasio sam se da je ta polifonija problem. Znam da je Snow osakacen za pola snage. Ok, trebalo mi je da znam da i on nije savrsen. Manje bi me bolelo da blofeld ima mane za 350e nego Virus za 900e ! Cak sam i skinuo editor za Blofelda (onaj softknobs ili kako vec) i izgleda sasvim pristojno. A zar Snow nema 2.0 USB interfejs ? Ako jos neko ima iskustvo sa Virusom, slobodno napisite vase iskustvo...

Last edited by psionic; 09-01-2011 at 03:25 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 03:31 PM   #4
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
A zar Snow nema 2.0 USB interfejs ?
Koliko ja znam, njet... I to mi je neshvatljivo, chak i mistichno, i nepojmljivo, i tuzno
Old 09-01-2011, 03:47 PM   #5
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Virus TI radi na USB 2.0 samo sto tu postoji jedan problem, prevelika kolicina podataka prolazi kroz taj port a posebno ako postoji jos neki uredjaj prikacen na isti stvar moze jako lako da se otme kontroli. Ako imate u vidu da je USB serijski a ne paralelni port i da Virus pored svih kontrolnih podataka salje zvuk nazad kroz taj kabel onda i nije tako nelogicno sto se desava da nekom pocne da baguje.
Konkretno na Mac-u MBookpro, jako je skrnavo reseno. na jednom USB kontroleru su 3 USB porta, Bluetooth i video kamera !!!! tako da tu Virus nema sta da trazi.

Ocekujem da ce (ako budu pametni) Access ubaciti USB3 u novi virus i time resiti zauvek te probleme.

Sto se Snow-a tice to je cisto bacanje para ako ga kupujes novog, polovana za duplo manje super, inace ne.
Blofeld je odlican sint cena/kvalitet, tacnije najbolji. Zvucno je drugaciji od Virusa i ima prednosti i mana kako i sve drugo, za razliku od Snow-a Blofi ima i sample import sto je extra stvar za tako malu i jeftinu masinu .
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 03:51 PM   #6
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Virus TI radi na USB 2.0 samo sto tu postoji jedan problem, prevelika kolicina podataka prolazi kroz taj port a posebno ako postoji jos neki uredjaj prikacen na isti stvar moze jako lako da se otme kontroli. Ako imate u vidu da je USB serijski a ne paralelni port i da Virus pored svih kontrolnih podataka salje zvuk nazad kroz taj kabel onda i nije tako nelogicno sto se desava da nekom pocne da baguje.
Konkretno na Mac-u MBookpro, jako je skrnavo reseno. na jednom USB kontroleru su 3 USB porta, Bluetooth i video kamera !!!! tako da tu Virus nema sta da trazi.

Ocekujem da ce (ako budu pametni) Access ubaciti USB3 u novi virus i time resiti zauvek te probleme.

Sto se Snow-a tice to je cisto bacanje para ako ga kupujes novog, polovana za duplo manje super, inace ne.
Blofeld je odlican sint cena/kvalitet, tacnije najbolji. Zvucno je drugaciji od Virusa i ima prednosti i mana kako i sve drugo, za razliku od Snow-a Blofi ima i sample import sto je extra stvar za tako malu i jeftinu masinu .
A vidis mogao bih ovih dana da zasviram tvog polarca Ako ti je tamo u prostoru gde radis...
Old 09-01-2011, 05:06 PM   #7
milos
Pro Member

milos's Avatar

Pre bih resio neki TC Powercore i Virus plugin nego Snow za duplo manje para...
milos is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 05:06 PM   #8
dogmeat
Member

dogmeat's Avatar

nisam siguran gde, ali citao sam da je snow MNOGO funkcionalniji kada se koriste analogni izlazi umesto USB-a (to po mnogima vazi i za mocnije TI-jeve, ali opet, ne mogu def da potvrdim), sa druge strane, rekon audio je napravio vst editor za virusa b, ja ga koristim i to je neka el cheapo varijanta falsh TI-ja, ali funkcionise vise nego ok. kapiram da postoji ista stvar i za blofelda, jer znam da ima da se nadje za kojesta.
dogmeat is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 05:30 PM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Uh, dali ste mi teme za razmisljanje... Poenta je sto imam relativno povoljno da uzmem Snow... Pa sad opet dvoumljenje - to ili blofeld Nov Blo ili polovan Ti Snow... Negde sam video da Blofeld moze da importuje zvuke sa Korg Tritona ? Da li je to tacno ?

Last edited by psionic; 09-01-2011 at 05:37 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 05:50 PM   #10
relis
Senior Member

Pusti malo na stranu probleme oko USB-ova, krckanja itd.

Gledaj zvuk, efekte, brzinu atacka. Za istu cijenu nema dvojbe, uzmi Snow, koristi analogne izlaze, USB za editing i to je to.
relis is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules