|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Video sam na par slika da su neki ljudi montirali klavijature ispod radne ploče stola - na izvlačenje.
I mene zanima ta varijanta, s tom razlikom ?to moja radna ploča nema stranice (na koje bi se ?rafile teleskopske vođice za fijoke levo i desno). Pitanje je: da li je moguće te vođice pri?rafiti odozdole, za ploču, pa onda na njih "nakačiti" jednu drugu policu (sa klavijaturom) kao nekim sistemom ve?anja? Ovo pitam zbog stabilnosti, vibracija dok nabadam po dirkama isl.. Razmi?ljam i o tome da klavijature stavim na stalak, pa da njemunekako namikerim točkiće i onda to da tako komplet izvlačim ispod stola po potrebi, ali nisam siguran kolko je to praktično, da li ima mesta za noge, kablove isl.. I uop?te, o čemu tu treba voditi računa, ?ta izbegavati isl? Hvala unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
2 komada L gvozdenih (1-1,5mm) profila dimenzija:visina klavijatura+ 15mm(tolerancija)+visina sine(=klizaci)
x20mm (za srafljenje u plocu stola), Duzine kao klizac(sina)... ![]() supr ako ti je jasno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
ma jasno mi je, najvažnije mi je da je to uopšte izvodivo
![]() samo što sam ja mislio da umesto L profila napravim (na toj ploči na kojoj će da leži klavijatura) dve plitke stranice (upravo u visini klavijature + 15 tak mm), izujedam ih za onom trostepenom vijak-burgijom, pritegnem imbusom i onda na te stranice prišrafim vođice..i tako komplet to obesim o šine sa donje strane ploče.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Samo da znas da ovo vazi za neku klavijaturu oko 61 dirku i sl...Za 88 dirki ne (sem ako nisu one napolitanke)...Ja sam to hteo da odradim sa fantomom g8, ali nije bilo sanse...tako da sada kada koristim keyboard moram da se okrecem u levu stranu...ali kupio sam stolicu na tockice, pa je malo lakse..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
61 dirka je u pitanju
valjda će da drži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
ako ces da opteretis sine po sirini.. ne znam da li su za to predvidjene..
raspitaj se za propisnu poziciju u prodavnici? one obicno imaju tockice koji rade kada su sine na kant. Drugo, kada izbacis klavijaturu, nije samo tezina u pitanju, ja nisam neki klavirista ali kad pocnem da udaram po sinthu trese se najjaci martin nosac za klavijature. Odbacujem horizontalnu verziju))) idi na kant, limene nosace naruci u nekoj bravarskoj radnji(jeep komerc), kostace par stoja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
čekaj, pa i ti limeni nosači će da "vise"..
ovako nekako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
a cela šandrmanizacija treba da ispadne nekako ovako..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
upravo tako. U toj varijanti imas u svakoj radnji srafovske robe male l profile, nadji odgovarajuci...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
ps.
naravno da vise, jakim srafovima (6x20 ili sl-da ne probijes gornju plocu) pricvrstis, a sina stoji NA KANT!!! To je bitno |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Servis klavijatura, BG...? | OFF | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 30-10-2013 06:19 PM |
MIDI klavijatura... | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 01-10-2006 03:43 AM |
A KAKVA JE OVO KLAVIJATURA? | walsh | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 11-05-2005 10:07 PM |