|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Zanima me pristup miksovanju materijala kada imate aranzman samo za jedan instrument (klavir ili gitaru ) i vokal. Kako panujete prevashodno, sta birate od prostora za reverb, u sustini kako pokrijete taj nedostatak ostalih instrumenata u aranzmanu.
Pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SuperModerator
|
![]()
to je najlakse za mix
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Da,da, misljenja sam da je ovakve mikseve najlakse zeznuti (odnosno bespotrebno zaglibiti u njima) kroz odabir reverba zbog toga sam dosao po savet, ovih dana bi trebalo da radim jednu takvu stvar, po prvi put, pa sad razmisljam o samom pristupu .. Smatram da ne treba sam instrument nesto potapati u ne znam kako duge reverbe, eventualno da ide neki room verb sa malo srezanim visokima . Za vokal takodje neki room i plate, al' ne preterivati. Vise da obratim paznju na EQ.. Ispravite me slobodno u razmisljanju i moze jos neki savet slobodno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Pa tu stvar krece oho-ho prije mixa! Znaci treba ti i dobar vokalista i dobar klavirist (gitarista) koji su 'uigrani' i dijele emociju kao pravi tim, bez toga 'naako
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Nije nedostatak u opste!
Ne znam kako ces snimati...ali: Ja bih pre obratio zescu paznju na kompresiju... (u mixu,ako uopste posle mixas) Mora je biti a "ne sme da se cuje"... ![]() Ako slikas uzivo, vodi racuna koliko ce cega u koji mike da udje, postavka,faze itd... Ostalo zavrsava neki kvalitetan plate sa laganim predelayem...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 31-12-2010 at 01:34 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Va? matični instrument | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 96 | 06-12-2011 03:46 PM |
Novi instrument | STUDIOTON | Razno | 2 | 12-12-2010 07:11 PM |
Bas gitara kao Instrument | InsaneEyes | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 29 | 02-12-2009 12:04 PM |
bubanj kao instrument (sonichno) | InsaneEyes | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 25-03-2009 01:26 AM |
Brassovi kao instrument | InsaneEyes | Razno | 3 | 06-03-2009 10:26 AM |