|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Poz ljudi, imam problem mali pa reko da cujem sta vi mislite ...
Trebaju mi neki zvucnici za sobu na brodu, koja je velika kao prosecno kupatilo ![]() Dakle ne treba mi nista mega, jer mi ni prostorija u kojoj cu ih slusati ne da nije mega nego ... E sad, ne bih da imam problema sa komsijama, pa mi treba nesto sto radi dobro kada se pusti tiho, takodje ne bih uzimao preveliku membranu jer bi basovi prolazili kod komsija ... Trenutno sam maznuo u kabinu jblovog eona za prvu pomoc i slusam tiho i niko se ne zali ali bih hteo da imam stereo sliku i nesto sto je malo vise referentno i ne tako ostro kao eon ... Gledao sam ove krk od 4 inca, mada se plasim da je to ipak premala membrana jer pravim elektronsku muziku, trebalo bi mi nesto sto bi izbacivalo koliko toliko basa na niskim nivoima, a opet nemam ni nesto mnogo mesta u sobi da stavim te zvucnike, a i treba ih nositi sa sobom posle na kraju ugovora tako da mnogo kompromisa cini mi se ... aj predlozite nesto, stvarno nisam pametan ...
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
i da, monitori bi mi bili bas blizu glavi, mozda na metar, ne vise ...
Imaju i ovi stari krkr od 5 inca, specifikacija kaze: 53Hz - 20kHz (+/- 2 db) to mi se uopste ne cini lose ako je istina za tako mali zvucnik?
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
mislim da je dynaudio bm5 kul za ovu situaciju.
inače, sve bm serije su sa čak malo previ?e bass-a, koliko sam ih čuo. uzme? si aktivce tako da ti manje zauzima prostora. bm5 su dosta maleni pa se osjeti malo boxy sound ali bm6 je već na mjestu. dosta vi?e su i pregledniji, ajmo reć či?ći, tako da je kul mixati i na ti?im levelima. mada je dobro s vremena na vrijeme malo promjeniti volume slu?anja. probaj naći stariju verziju sa mosfet amp-om u njima. adamu a7 na ti?oj glasnoći je dosta "plitak" u bass. a opet, najbolje je doći u shop i poslu?ati, monitori su dosta individualna stvar. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
e, zaboravio reć za to ?to ka?e? da će? ih trebati nositi
okolo: bm6a, neće? moći nositi vi?e od 20ak metara okolo ![]() ne bih preporučio da ih nosi? bez originalne kutije sa spu?vama. bm5a, bi čak mo?da i mogao. ali sve je to na knap malo, j*biga.... ostalo nisam probao dignuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Fostex 6301b... Legenda i jos se pravi i prodaje sve u 16...!
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Imam M-Audio StudioPro 3, koristim ih za monta?u zvuka namenjenog tv emitovanju i sve ?to mogu reći je da rade posao. Mali, izuzetno precizni u srednjim i visokim, a ima? i preklopnik da doda? basa, ako preferira? to. Svega 100 evra u Artistu. Ono ?to nemam, ali me je odu?evilo kako se čuje, do?lo je iz kutije Alesis M1 Active 520 USB. Ni manje kutije ni vi?e detalja. Jesu ne?to skuplji, ali obavezno ih čuj. Ljubav na prvi zvuk, garantujem.
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Sve je to lepo, cuo bi ja da imam gde, ali ja moram naruciti nesto sa amazona na slepo, jer sam vec na brodu ... Sta je sa onim wharfdale monitorima, oni su mali a cika sloba ih je hvalio mozda i vise od maca?
![]() Fostex Frequency Response: 20-50 kHz +0dB-3dB ?? ![]() ![]() Ti alesisi mi se cine interesantni, mada jesu malo skuplji ... u rangu sa krk negde cini mi se ... I da, ne bih ja monitore nigde prenosio svakodnevno, nego treba ih jednog dana strpati u prtljag pa na avion, pa da ne budu bas preteski, da moram da placam za prekoracenje tezine itd ... Dynaudio nije po mom uksu bio od prvog slusanja pa na dalje, tako da njih ne bih uzimao u razmatranje ... ne kazem da su losi, samo mi se ne svidja njihov zvuk ... hvala na predlozima, ajmo druga runda ![]() Pa i nisu alesisi skuplji, ima ih za 170 dolara par na amazonu, USB verzija je 10-20 dolara skuplja ...
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 06-09-2011 at 06:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
kako koji monitor. a i općenito, ne treba se ba? pouzdavati u ?to oni napi?u u specifikacijama. i primjetio sam, ?to je monitor detaljniji u srednjim i visokima to se vi?e mo?e odvojiti doljnji dio kod mix-a. jednostavno je lak?e prepoznati gdje je ?to. naravno, sva frekventna područja su na neki način vezana međusobno. wharfedale diamond studio 8.2 pro je po mom uhu malo "zgu?vaniji" u srednjima nego neki duplo/troduplo skuplji monitori (logično ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Ne znam gde si naleteo na taj podatak o frekventnom odzivu...???
Ah, da evo vidim, to je "Amplifier freq. responce"... Evo ti zvanican sajt... Sa druge strane, nemoj se previse opterecivati specifikacijama, ima milion zvucnika koji rade u velikom freq-odzivu, to je za mene potpuno irelevantan podatak jer mi je bitnije KAKO rade u tom odzivu! Postoje "planovi" u mix-u... I na vecini novih jeftinih monitora ces vrlo tesko raditi sa planovima, jer su svi "in the face",vestacki napucani da izazovu zadivljenje u radnji i to je to... Ove zvucnike odlicno poznajem, proizvode se jos od ranih devedesetih ili kad vec, u svakom slucaju preko 20 godina. Imas dve varijante, jedna je sa XLR ulazima Fostex 6301BX i skuplja je a druga je samo nebalansiran jack - Fostex 6301B i komad kosta oko 240€ NOV! Dakle ovo je jedan ozbiljan mali monitor, nije nasminkano hi-fi kinesko jeftino smece (kao vecina nabrojanih) i ni cena mu nije neozbiljna. Izuzetno kvalitetno i robusno je napravljen i zato sve zajedno toliko kosta. Bez uvrede, ali Alesis,M-audio ili Krk (te jeftine 3-jke i 5-ice,usb-ovo-ono) jednostavno nisu za poredjenje sa ovim monitorom. Oni imaju lep dizajn, plave diode i tako, ali se tu sve pohvale o istima zavrsavaju, doduse i kostaju manje od Fostexa, pa je i to negde korektno... Sve zavisi koliko ti je bitno, ako zaradjujes razmisli, ako ti je hobi, potrosi sto manje para... Uzmi sluske...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 06-09-2011 at 09:25 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Kurzweil KS40A
http://www.audiopro-croatia.com/mex/...t=168&art=6814 smiješno koliko su jefini, a pristojno zvuče... ja sam si ih uzeo prije dva mjeseca da ih nosim na more... ništa posebno ali i ništa za zamjeriti...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupujem malu mixetu | stormwatch | Kupujem/trazim | 0 | 01-04-2011 10:53 PM |
Ajd da ja otvorim sobu :) | Rhino | Matko Sasek - Koolade | 1 | 14-03-2010 06:19 AM |
Akustika za malu reziju | DzoniPFC | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 12-09-2009 01:27 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |
Mali aktivni monitori | OFF | Monitoring | 21 | 12-04-2005 10:26 AM |