|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Moze li mi neko reci zbog cega se javlja pucketanje(glicevi) svakih 10-15 sekundi,pri prebacivanju u ril-tajmu optikom iz alesisa hd24 u nuendu.Ne znam kako to ta resim.Radim na sledeci nacin povezem optikom izlaz iz alesisa prvih 8 kanala sa ulazom i pustim snimanje,sve lepo ide osim tog jeb.pucketanja.Ima li veze bafer sa time ili nemam pojma da nije do struje mozda?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
da li si podesio ko je tu master clock a ko slave?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Nisam,na Alesisu je clock source je INT,koji ne blinka od mogucih optical i word koji blinkaju,na rme karti je System Clock Mode Master,da li da stavim clock mode Auto Sync? Kada prebacim tako na Rme karti u polju Sync Check mi stoji bez menjanja ADAT In.. Sync,dok ako je na Masteru kako je bio vec Clock Mode onda mi se menja u nekom intervalu Lock i Sync.Tada je i bilo pucketanja.Ne znam da li sam jasan,u principu bi trebalo da zamenim znaci System Clock Mode Master u Auto Sync ili sta vec?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
tako je, stavi u autosync mode.
mada, mislim da mi zbog ovog http://www.dnd.utwente.nl/~mrjb/hd24tools/about.html dođeš pivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Hvala Arthure,probacu pa javljam sta se desava,za ovaj programcic znam,ali ga nisam koristio jer, nemam pojma, kao firma alesis ne stoji iza toga,ali probacu i njega pa sta bude,valjda se nista strasno nece desiti.Pivo svakako imas,javi se na pm da se dogovorimo ako si za.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
ma kakvi crni alesis, to jednostavno kopira fajlove, i otvara ih kao normalni wave, nemaš se tu šta brinuti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Problem je bio u zaprljanom optickom kablu,bilo je pucketanja i kada sam prebacio na autosync mode,tek posle ciscenja kabla sve je proradilo normalno,tako da mozda nekom i bude koristan info.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
a jel ti proradio programčić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Nazalost,kada je sve proradilo kako treba i spremao se da probam program za prebacivanje,javio se kupac,tako da je sprava otisla,a snimio sam samo jednu ozbiljniju manifestaciju sa njim, na sva 24 kanala.To sam uspeo da prebacim,nije mi se bas pokazao kao rentabilna investicija u samom studiju zato je i otisao,a opet mi je zao,ovako cu ipak platiti neka dugovanja drzavi da budem miran,mislim na fucking porez.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
pa kako si prebacio to prvo, preko adata ipak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|