Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-09-2010, 01:12 PM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default sta je Sonic Core Xite 1 ?!

Sta se desava sa ovim interfejsom, zapravo, postoji li to uopste ? Nisam u toku sa Creamwareom, ne verujem mnogo informacijama sa zvanicnog sajta. Ima li ga neko od prisutnih ovde ? Vidim da se, kao, prodaje u Artistu, ja sam, iskreno, voleo ideju Scope platforme, koja nije nikad razradjena do kraja. Voleo bih da ovo radi i da postoji, voleo bih da znam ima li ko iskustva iz prve ruke ?

Last edited by psionic; 16-09-2010 at 01:14 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2010, 09:26 PM   #2
anap25
Member

Default Re: sta je Sonic Core Xite 1 ?!

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Sta se desava sa ovim interfejsom, zapravo, postoji li to uopste ? Nisam u toku sa Creamwareom, ne verujem mnogo informacijama sa zvanicnog sajta. Ima li ga neko od prisutnih ovde ? Vidim da se, kao, prodaje u Artistu, ja sam, iskreno, voleo ideju Scope platforme, koja nije nikad razradjena do kraja. Voleo bih da ovo radi i da postoji, voleo bih da znam ima li ko iskustva iz prve ruke ?
To radi i zivo je. Doduse jos uvijek nedoradjeno. Odi na planetZ forum ili na xited.org forum pa vidi sam malo
anap25 is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2010, 11:01 PM   #3
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ma citao sam malo, ali me zanimaju neka real life iskustva nekog ovde, ako uopste ima takvih... Steta sto se ne potrude da odrade to kako treba, da aktuelizuju drajver, mislim, kako im se isplati da naprave onakvu zverku i da je totalno ne podrze softverski ? Koliko znam, nemaju ni 64 bit drajver... Pa ko im je ciljna grupa - FL i Reason korisnici ?
Old 20-09-2010, 10:07 AM   #4
MilTon
Member

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ma citao sam malo, ali me zanimaju neka real life iskustva nekog ovde, ako uopste ima takvih... Steta sto se ne potrude da odrade to kako treba, da aktuelizuju drajver, mislim, kako im se isplati da naprave onakvu zverku i da je totalno ne podrze softverski ? Koliko znam, nemaju ni 64 bit drajver... Pa ko im je ciljna grupa - FL i Reason korisnici ?
Ja sam se zaleteo da to kupim, dobio sam i povoljnu cenu od proizvodjaca, ali nisam uspeo da prodam stare Pulsare, pa cekam. Osnovna prednost je PCI-e interfejs, tako da ne bi trebalo da bude cuvenog PCI overflow problema koji je pratio starije kartice. DSP je mnogo jaci, a svi plaginovi su kompatibilni i sa Xite. 64 bit drajver je izasao, u beta fazi, i koliko vidim na forumima, radi. Po meni, Xite je prava zver i nema konkurenciju. Ne vidim razloga da ga ne uzmes jer ne znam sta u tom rangu cena ima bolje.
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2010, 08:55 PM   #5
Treger
Member

Treger's Avatar

moje pitanje bi bilo jer zaista dobar zvuk scope platforme slusao sam semplove i meni deluje fantasticno,al nisam bio u prilici da se poigram, razmisljao sam o kupovini toga i zaokruziti itb pricual nekako se razmisljam da nisu ti semplovi nafrizirani..
Treger is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2010, 02:31 AM   #6
alen
VIP Member

alen's Avatar

Vec neko vreme ne radim sa Scope platformom,trenutno koristim UAD i native ali da sam u nekom velikom keshu zasigurno da bi imao pri ruci nesto kao sto je Xite.Scope algoritmi plugova su za mene uvek zvucno bili naj,sto njihovi sto third-party(DAS,TIMEWORKS,SPL....).Ruting svih tipova signala unutar same platforme i i izvan nje jos nije prevazidjen ali.....
Njihova ekonomska politika je tragicna,kada je creamware promenio vlasnistvo i postao SonicCore svi smo ocekivali neke promene na bolje ali gotovo da se nista nije promenilo...Svi mi koji smo onomad radili sa Scope pl. imaju lepa secanja ali od secanja se ne zivi i njihova buducnost je vise nego neizvesna...Digital vintage epitet su dobili odavno.

Last edited by alen; 23-09-2010 at 02:39 AM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2010, 12:56 AM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ma meni se narocito svideo njihov ruting, sve kartice - manje vise - mogu to isto ili slicno, ali Scope stvarno moze SVE! Sintevi i sl, su meni ostali u losem secanju jer sam imao Lunu sa 1 dspom i pokretanje sinteva je bilo moguce samo ako su monofoni i sl... Voleo bih da testiram taj XCite pre bilo kakve kupovine - savetovao bih svima da se ne zalecu...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules