Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-05-2010, 08:09 PM   #1
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default upotrebljiv alto sax

Trebao mi je solidan alto sax...ima li neko neku banku kojom je zadovoljan....postoji mr.sax alto, ali nema narodne verzije Za sad mi je od svega najsimpatičniji alto sax sa M1 - bolji mi je od onoga sa Hypersonica, ali i ovaj je mali i plastičan Ima li ?ta sa semplera tipa Akai, Roland ili slično da mo?e da odradi fino par linja sa alto-om!? Znam da je odgovor da to nikad nije to - ali ja ne tra?im najbolji mogući alto zvuk koji je odsvirao najbolji saksfonista na svijetu ikada i koji je snimljen u najmoćnijem studiju ikada - treba mi samo pristojna banka
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2010, 04:47 AM   #2
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Default Re: upotrebljiv alto sax

Probaj
SaxLAB
Vir2 Mojo Horn Section (poveca banka u formatu .nki).
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2010, 10:43 AM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

kakav je arturia brass?
Old 30-05-2010, 10:48 AM   #4
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Mislim da je upotrebljiv, ali "narodnjak" ne radi kako treba - tako da je te?ko upotrijebiti ga jer se ru?i i baguje... Definitivno su - ?to se saksa tiče - najdalje oti?li sample modeling sa Mr.Sax-om...ja imam Tenor...postoji i Alto i Bariton, ali ne mogu nigdje da nađem tu probnu verziju

?to se sekcija tiče meni je najbolji jedan rolandov disk koji se zove Roland Brass And Strings...mislim da nema preko 1gb kad se sve otpakuje i konvertuje u neki od kompjuiterskih formata..pomoću njega mogu ba? pristojno da se slo?e duvačke sekcije..

@musicmam

a saxlab mi nije ne?to....a, taj vir2 ću probati

Last edited by balthazaar; 30-05-2010 at 10:53 AM.
Old 30-05-2010, 12:22 PM   #5
google
Banned

Mislim da uopste ne vredi da se patis sa tim. Nadji sviraca, snimi sa osrednjom opremom i zvucace 100 puta bolje od vst.

Nista nisam nasao, jer nista i nema. Sve sam probao, ne isplati se gubiti vreme sa tim.

Osvira. Snimis. Gotovo.
google is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2010, 12:37 PM   #6
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Mislim da uopste ne vredi da se patis sa tim. Nadji sviraca, snimi sa osrednjom opremom i zvucace 100 puta bolje od vst.

Nista nisam nasao, jer nista i nema. Sve sam probao, ne isplati se gubiti vreme sa tim.

Osvira. Snimis. Gotovo.
ma znam...al nema baš saksofonista iza svakog ćoška...

pravo ta ti kažem, meni onaj tenor može da odradi posao - ono čuješ nešto što treba da liči na saksofon...pogotovo ako se posvetiš malo parametrima za artikulaciju...mislim da za "manje upućeno" uho prolazi kao saks koji svira debeli crnja bez dileme

Last edited by balthazaar; 30-05-2010 at 12:44 PM.
Old 30-05-2010, 12:51 PM   #7
google
Banned

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
ma znam...al nema baš saksofonista iza svakog ćoška...
Mora biti bar jedan u gradu.

Quote:
mislim da za "manje upućeno" uho prolazi kao saks koji svira debeli crnja bez dileme
Nista te ne kosta da probaas snimiti pravi. Jedino sto ti se vise nece raditi sa vst, to je mana ovog predloga.
Old 30-05-2010, 01:25 PM   #8
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ah, pravo da ti kažem i nemam baš uslove da se time bavim...nemam ništa sa mikrofonima mogu da snimim samo ono što mogu da bocnem u kartu Ma brale, ja se oslobađam polako od ganjanja nečega što treba da zadovolji muzičare treba mi samo nešto što će da zadovolji atmosferu toga što mi je na umu, a alat sa kojim se najbolje snazlazim su kompjuter i plaginovi - i iskreno - nešto mi se ne nateže sa sviračima, jer ni sam nisam neki svirač - tako da me kompjuter najbolje sluša
Old 30-05-2010, 01:42 PM   #9
google
Banned

Quote:
ah, pravo da ti ka?em i nemam ba? uslove da se time bavim...nemam ni?ta sa mikrofonima mogu da snimim samo ono ?to mogu da bocnem u kartu Ma brale, ja se oslobađam polako od ganjanja nečega ?to treba da zadovolji muzičare treba mi samo ne?to ?to će da zadovolji atmosferu toga ?to mi je na umu, a alat sa kojim se najbolje snazlazim su kompjuter i plaginovi - i iskreno - ne?to mi se ne nate?e sa sviračima, jer ni sam nisam neki svirač - tako da me kompjuter najbolje slu?a
Nije preskupo da se uzme solidna oprema za snimanje. A isplati se ustedis godine isprobavanja neceg sto ne radi. Ko hoce da prodje jeftinije, prodje skuplje, ali kako zelis.

Probaj ovo:

Best Service Chris Hein Horns Complete
Old 30-05-2010, 02:30 PM   #10
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Posalji mi traku s nekim plugin saxom pa ja skinem melodiju i snimim na pravom.
Maiv is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules