Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-09-2010, 03:16 PM   #1
tron047
Junior Member

Default zvučna za do 400eur

bavim se već par godina produkcijom i prije godinu dana sam kupio novation nio, svoju prvu zvučnu karticu(znam, novajlija sam). u međuvremenu sam naučio neke stvari vezane uz snimanje i produkciju i sada bih izvdojio veću svotu za dobru portabilnu kompaktnu zvučnu karticu. htio bi moći kvalitetno snimati 1 instrument/vokal.

dao bih do 400EUR i imam par dilema :

-DSP efekti da ili ne
-Firewire ili Hi-speed USB ili PCMCIA/ExpressCard
-kartica za optimizirana za snimanje ili DJ-anje odn. gigove

potencijalni izbor: E-mu 1616, TC electronic Konnekt 24D, PreSonus FireBox , TC Electronic Impact Twin

trebam pomoć pri odabiru

Last edited by tron047; 16-09-2010 at 03:18 PM.
tron047 is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2010, 03:31 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: zvučna za do 400eur

Impact twin!
Brutalan preamp u toj ceni,mobilnost,zastita...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2010, 03:42 PM   #3
iatros
Member

PCMCIA ili ExpressCard su naravno odlicno sto se tice brzine ali pogotovo moze biti problem sa PCMCIA da u buduce nadjes notebook koji posjeduje taj interface. To govorim iz iskusta. Imao sam 1616m koja je odlicna mobilna kartica, doduse vec malo zastarila. Od ovih navedenih mi je naj poznatija TC Konnekt 24D, koja ima dobar DSP i prilicno niske latence. To se vjerovatno odnosi i na TC Electronic Impact Twin. Pozdrav!
iatros is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2010, 04:30 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

... al' pazi sad - izlazi treća generacija Digidesign Mboxa. Nemam pojma koja će biti cena (Thomann još uvek navodi samo cene za #2), ali što se tiče prave mobilnosti ja sam nekako sklon razmišljanju o USB karticama (napajanje itd.). A uz Mbox (i stari i novi) dolazi i jedan prilično popularan software

Ima DSP, ali to je nebitno, bitno je da ima MicPre, +48V i da mu ne treba dodatni šteker za struju. Konvertori su u novoj verziji valjda 24/96, ali ja se ne bih bunio ni protiv Mbox2 koji je 24/48. Ako se radi o snimcima sa terena (ili iz bilo kog "ne-studijskog" prostora) iskreno ne vidim potrebu za boljom rezolucijom.

E sad, izem li ga šta znači "optimizirana za DJ-anje i gigove"... misliš na robustnost izrade ili nešto drugo?

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 16-09-2010 at 04:38 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2010, 04:57 PM   #5
tron047
Junior Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
... al' pazi sad - izlazi treća generacija Digidesign Mboxa. Nemam pojma koja će biti cena (Thomann još uvek navodi samo cene za #2), ali što se tiče prave mobilnosti ja sam nekako sklon razmišljanju o USB karticama (napajanje itd.). A uz Mbox (i stari i novi) dolazi i jedan prilično popularan software

Ima DSP, ali to je nebitno, bitno je da ima MicPre, +48V i da mu ne treba dodatni šteker za struju.
Morat ću provjeriti Mbox. Hvala na savjetu. Nisam još siguran trebaju li mi uopće DSP efekti budući da ne snimam toliko često, ali mogu zamisliti nekoliko situacija u kojima bi mi jako dobro došli, tipa za neke demo-snimke, snimanje basa, vokala i sl..

Quote:
E sad, izem li ga šta znači "optimizirana za DJ-anje i gigove"... misliš na robustnost izrade ili nešto drugo?
Da, mislim na više stvari. osim robusnosti izrade i kompaktnog dizajna, da se ne restarta prilikom dizanja OS-a, da se relativno brzo spaja i po mogućnosti da joj ne treba vlastito napajanje.

Last edited by tron047; 16-09-2010 at 04:59 PM.
Old 16-09-2010, 05:02 PM   #6
tron047
Junior Member

Quote:
Originally Posted by iatros View Post
PCMCIA ili ExpressCard su naravno odlicno sto se tice brzine ali pogotovo moze biti problem sa PCMCIA da u buduce nadjes notebook koji posjeduje taj interface. To govorim iz iskusta. Imao sam 1616m koja je odlicna mobilna kartica, doduse vec malo zastarila. Od ovih navedenih mi je naj poznatija TC Konnekt 24D, koja ima dobar DSP i prilicno niske latence. To se vjerovatno odnosi i na TC Electronic Impact Twin. Pozdrav!
hvala na odgovoru. 1616m je prilično zihera?ki odabir i nju ću ostaviti kao
B opciju.

Pozdrav
Old 16-09-2010, 10:39 PM   #7
tron047
Junior Member

koje su prednosti DSP efekata na kartici, osim toga što se svirači mogu čuti sa uključenim efektima za vrijeme snimanja bez značajnijeg kašnjenja?
Old 16-09-2010, 10:49 PM   #8
akordeonista
Senior Member

Neka me neko ispravi ako gresim ali mislim da je to glavna prednost. Eventualno moze da bude to sto su ti to jedini legalni efekti u kompu (bar pretpostavljam)!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2010, 11:09 PM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Jesi li mozda uzimao Motu ultralite mk3 u razmatranje ? DSP - Reverb, EQ, La2a compressor, 8 in/out, dobri konvertori, 2 preampa sa pad / 48v fantom kontrolom ?

Impact Twin nije los, povrh svega ima i optical ADAT out... Ne znam za DSP fx.

Last edited by psionic; 16-09-2010 at 11:12 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2010, 08:11 AM   #10
tron047
Junior Member

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Neka me neko ispravi ako gresim ali mislim da je to glavna prednost. Eventualno moze da bude to sto su ti to jedini legalni efekti u kompu (bar pretpostavljam)!
hehe.. osim free pluginova. Fabrik-C i Farbik-R su navodno vrlo dobri efekti, pogotovo reverb. Jedino ?to me sprečava da se odmah odlučim za Konnekt 24D su problemi s driverima.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules