|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
bavim se već par godina produkcijom i prije godinu dana sam kupio novation nio, svoju prvu zvučnu karticu(znam, novajlija sam
![]() dao bih do 400EUR i imam par dilema : -DSP efekti da ili ne -Firewire ili Hi-speed USB ili PCMCIA/ExpressCard -kartica za optimizirana za snimanje ili DJ-anje odn. gigove potencijalni izbor: E-mu 1616, TC electronic Konnekt 24D, PreSonus FireBox , TC Electronic Impact Twin trebam pomoć pri odabiru ![]() Last edited by tron047; 16-09-2010 at 03:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Impact twin!
Brutalan preamp u toj ceni,mobilnost,zastita...!
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
PCMCIA ili ExpressCard su naravno odlicno sto se tice brzine ali pogotovo moze biti problem sa PCMCIA da u buduce nadjes notebook koji posjeduje taj interface. To govorim iz iskusta. Imao sam 1616m koja je odlicna mobilna kartica, doduse vec malo zastarila. Od ovih navedenih mi je naj poznatija TC Konnekt 24D, koja ima dobar DSP i prilicno niske latence. To se vjerovatno odnosi i na TC Electronic Impact Twin. Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
... al' pazi sad - izlazi treća generacija Digidesign Mboxa. Nemam pojma koja će biti cena (Thomann još uvek navodi samo cene za #2), ali što se tiče prave mobilnosti ja sam nekako sklon razmišljanju o USB karticama (napajanje itd.). A uz Mbox (i stari i novi) dolazi i jedan prilično popularan software
![]() Ima DSP, ali to je nebitno, bitno je da ima MicPre, +48V i da mu ne treba dodatni šteker za struju. Konvertori su u novoj verziji valjda 24/96, ali ja se ne bih bunio ni protiv Mbox2 koji je 24/48. Ako se radi o snimcima sa terena (ili iz bilo kog "ne-studijskog" prostora) iskreno ne vidim potrebu za boljom rezolucijom. E sad, izem li ga šta znači "optimizirana za DJ-anje i gigove"... misliš na robustnost izrade ili nešto drugo? Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 16-09-2010 at 04:38 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Last edited by tron047; 16-09-2010 at 04:59 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
B opciju. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
koje su prednosti DSP efekata na kartici, osim toga što se svirači mogu čuti sa uključenim efektima za vrijeme snimanja bez značajnijeg kašnjenja?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Neka me neko ispravi ako gresim ali mislim da je to glavna prednost. Eventualno moze da bude to sto su ti to jedini legalni efekti u kompu (bar pretpostavljam)!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superoperater
|
![]()
Jesi li mozda uzimao Motu ultralite mk3 u razmatranje ? DSP - Reverb, EQ, La2a compressor, 8 in/out, dobri konvertori, 2 preampa sa pad / 48v fantom kontrolom ?
Impact Twin nije los, povrh svega ima i optical ADAT out... Ne znam za DSP fx.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 16-09-2010 at 11:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |