|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Novi sam na ovom forumu, i prije svega bih zahvalio svima koji pomognu. Stvari stoje ovako, bavim se rap muzikom malo manje od 2 godine, i odlucio sam da kupim sebi neku osnovnu opremu. Treba mi pomoc pri izboru opreme ( sta mi treba, i koje proizvodjacje preporucujete) a da ne prodjem puno skupo... Ne mislim sad da dam 100KM ilitiga 50? ali eto spreman sam izletiti 500tinjak ? za to, mozda i vise...
Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
s obzirom da si početnik i radi? rap, ovisno o tome da li će? KUPOVATI daw il ne, tvoja stvar, uz njega kao prvo treba ti nekakva zvučna karta i dobar mic. Ja bi ti toplo preporučio da tih 500eur potro?i? samo na to dvoje (ako ne i vi?e). A sad, koji mic, koji preamp, zvučna ova il ona...to je stvar osobnog odabira.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
da li se nameravaš baviti time profesionalno ili samo kao hobi? Imaš li već nešto od tehnike=
pročitaj malko okolo po forumu šta je već pisano o sistemima rada, biće ti puno toga jasnije. Samo strpljivo, temu po temu, o kartama, mikrofonima, zvučniciima i ostalom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
@tomycrosound : A tako sam nekako i planirao, dati najvise para za mikrofon i zvucnu, jer mi je to dvoje najvaznije. A kupit cu sebi jos neke monitore, zbog produkcije, da mogu izvuci maximum kvaliteta.
@arthur : Nemam nista od toga, krecem od nule, a evo pregledao sam par postova po forumu, hvala na prijedlogu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Potpuno se slazem da je ,ako je vec budzet ogranicen, bolje uzeti neke pristojne slusalice tipa AKG K240, AudioTehnica M50,Beyerdynamic DT770 nego kupiti neko smece od monitora...
U osnovi predlazem da pogledas dobro po forumu,iscitas teme, i prosudis sta bi tebi odgovaralo. Isto tako, razmisljaj i o narednim koracima,kako bi oprema koju sada eventualno nabavis, imala i kasnije smisao i namenu. Dakle dobre sluske ce uvek biti dobre (podrazumeva se da se oprema cuva) i uvek ce trebati u studiju, itd... Savetujem da odes po radnjama i nabavis kataloge, neverovatno je kako odlazak u wc moze da upotpuni naobrazbu... ![]() Cheers...!
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Čovek i sam kaže da je početnik, znači provešće silno vreme eksperimentišući, čačkajući... ako mu je iskreno stalo do učenja. To mu dođe bar jedno 4-5(6) čuki dnevno ![]() Al, nema veze, moj predlog za trošenje 500€ je (cene su sa Artistovog sajta): MIC: Shure SM57 http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=3663 120€ AUDIO INTERFACE: M-Audio Fast Track MKII http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=6401 103€ ZVUČNICI: Alesis M1 MK2 http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=4349 277€ I jbg još par desetina evra za mikrofonski kabl i stalak... Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 21-08-2010 at 04:58 PM. Reason: Ludilo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Hvala svima na odgovorima i preporukama. To za slusalice mi je jos par ljudi reklo da bi bio dobar potez, a ionako ne vadim mp3 iz usiju, tako da mi je vise navika.
@awacs: tu sam zvucnu bas gledao, privukla mi ja paznju prije, po nekim stranim forumima kazu da je kvalitetna a pristupacna. A to ostalo moram jos provjeriti, posto sam iz Sarajeva, pa da uporedim sa ovim BIH fukarskim artist site-om ![]() Hvala puno svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ja imao alesise m1 mkII i iako nisu neki monitori bio je to definitvno pomak od dobrih slusalica...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase, pitanje - pocetnik | riba345 | Audio Software | 19 | 05-12-2008 05:19 PM |
Je li ima neki način da vidim koliko je puta neki track kupljen na Beatportu? | R A V E N | Razno | 4 | 13-11-2008 02:15 AM |
Pomoc opet Cubase SX | idvi | Audio Software | 27 | 12-04-2006 02:13 AM |
Pomoc za pocetnika -trazi se klavir ... | masa | Audio Software | 22 | 07-05-2005 03:55 PM |