|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav,
Ja sam Igor iz Zagreba, novi sam na forumu. Vidim da ovdje ima dosta kompetentnih ljudi od kojih se da štošta naučiti, pa bi htio staviti neke naše autorske radove, da čujem mišljenja i savjete oko snimanja. Ovo nam je druga pjesma koju smo snimili, u međuvremenu smo dosta poboljšali opremu, ali eto da se čuje. U ostalim postovima ću staviti još par pjesama. http://www.box.net/shared/xn307ekkpr Last edited by igormink; 19-08-2010 at 07:25 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Igore, tri pesme koje si postavio su stvarno prijatno iznenađenje! Zaista, jedna od najboljih grupa koje sam čuo u poslednje vreme. Stilski malo podseća na beogradski "Rubber Soul Project", kojima je opet bio cilj da stilski podsećaju na Bitlse, ali nebitno, ovo je stvarno dobro. Tu je i svaka priča o produkciji skoro nebitna. Pre ili kasnije to ćete re?iti, ali eto i snimanje bubnja sa jednim mikrofonom je OK i sasvim prihvatljivo ako je pesma dobra i izvođenjenje ovakvo kakvo jeste.
Mislim da nema potrebe da budete skromni, tj. anonimni - reci kako se zove grupa i ako mo?e jo? koji detalj, jer ovo je stvarno zanimljivo. Da li sve pevate na engleskom ili se mo?da u bandu lome koplja oko toga da li treba pevati na "na?em" jeziku?
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Preterali ste sa kompresijom. Ako imas neki nesprzeni miks, uploduj ga, pa se moze vise toga napisati.
Prvi utisak je da imate upotrebljivog pevaca, sto je bas retko. I da bi se taj isti pevac mogao bar 5 pet puta bolje uraditi. 2. je da bi se trebala malo preomeniti harmonija i melodija, jer pocetak preterano lici na Pink Floyd. Sta je tu jos snimao osim vokala, vise mi lici na semplove, nego na zivi snimak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Hvala na podr?ci jo? jednom!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Hvala za pjevača, meni isto dobro zvuči, a ?to se tiče harmi, tu pjesmu sam napisao dosta davno (uopće nisam slu?ao Floyde - zapravo ih ni danas ne slu?am puno), pa je svaka sličnost slučajna. Mislim da ih neću mijenjati jer mi je nekako dobar slijed ![]() ?ivo je: bas, klavir, gitare, bubanj, truba VST: jo? jedan klavir, melotron, orgulje, čela - kod ovih vst-a sam na ?alost ograničen kvalitetom zvukova... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Kada se sprzi sa limiterom, sve zvuci kao upisano, bez dinamike.
Probaj eksportovati taj miks bez ikakvih efekata na masteru, pa ga uploduj ponovo. Ako je interesantno odsvirano, mozda ne treba svirati ponovo. Nije bitno da je snimak nabudzen, vec da je interesantno izvedeno, to treba "uloviti", ako hoces prvi snimak. Sa pevacom treba raditi oko usnimavanja, razlicito snimiti (glasnoca, udaljenost od mikrofona, tehnika pevanja) pa preslusati gde sta lezi. Opste poznata pesma, cuo si je milon puta, sigurno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Pa ne čini mi se ba? da je plagijat nečega... Uploadam miks čim ga eksportiram
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Nisam rekao da je plagijat, vec da ima jedan deo vrlo slican, malo se promeni, mada nije bitno, ako ti odgovara ok...
Ja ti mogu deliti komplimente, ali to je gubljenje vremena i za mene i za tebe. Bolje je malo doraditi gde se sta moze nego se ulizivati jedan drugom. ![]() Na master nemoj stavljati nista. A u miksu kompresuj samo ono sto iskace. Svaki instrumentalista ima svoj poseban groove (to je glavni kvalitet zivog snimka), sa previse kompresije ih sve svodis na isto i onda se gubi najvaznije, a ostaje sum/zujanje/brujanje. Oprezno sa kompresorom i eq. Mora se sve cuti odlicno pre nego sto pocnes sa miksom, najgluplja stvar je guzvu u aranzmanu resavati sa eq i kompresorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
?to se tiče opreme, ba? me zanima kako ste napravili taj Redd 47; zvuči kao ozbiljan poduhvat. Imate li neki vi?ekanalni interfejs?
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
au igore pa kako si smeo takav miks da dopustis da cuje google? Ajde brze to sredi.. da se ne brukas pred njim
![]() BTW odlicne pesme! Svaka chast! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|