Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2010, 12:50 PM   #1
mickey
Junior Member

Default Reason - problem sa ekstrakcijom

Golem problem muci me jos od najranijih dana...u potpunosti sredjen instrumental izvadjen po kanalima zvuci kao da ga je pregazio danski kraljevski, dakle totalni raspad.Ne mogu tacno da definisem gde "kvar", ali kad znas svaki notu i sum jednostavno primetis razliku odmah...ako vadim kompletnu pesmu odjednom tog problema nema.Konsultovao sam par ljudi i niko nije imao slicnih problema(ili oni ne cuju ili sam ja lud).Isti issue sam imao i u trojci i u cetvorci.Da li neko imao slican problem i kako ga je resio(ako ga je resio)?
mickey is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2010, 04:23 PM   #2
marcos
Member

Default Re: Reason - problem sa ekstrakcijom

Quote:
Originally Posted by mickey View Post
Golem problem muci me jos od najranijih dana...u potpunosti sredjen instrumental izvadjen po kanalima zvuci kao da ga je pregazio danski kraljevski, dakle totalni raspad.Ne mogu tacno da definisem gde "kvar", ali kad znas svaki notu i sum jednostavno primetis razliku odmah...ako vadim kompletnu pesmu odjednom tog problema nema.Konsultovao sam par ljudi i niko nije imao slicnih problema(ili oni ne cuju ili sam ja lud).Isti issue sam imao i u trojci i u cetvorci.Da li neko imao slican problem i kako ga je resio(ako ga je resio)?

si probao renderirati trake u stem tracks i onda consolidirati....na taj nacin bi ono sta cujes trebalo biti ono sta dobijes na konolidiranim trakama. Ne znam kako se ponasa renderiranje ako ti je neki kompresor/eq/limiter na master busu...to pripazi
marcos is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2010, 10:11 PM   #3
mickey
Junior Member

Default Re: Reason - problem sa ekstrakcijom

Stem tracks je kad izvadis sve pojedinacno(svaki zvuk posebno) right?Probao i konsolidaciju ali rezultat je isti...sta god ja uradio posle u Cubase-u sa izvadjenim kanalima nece pomoci, problem je u reasonu(ili ja radim nesto pogresno).Uglavnom u Reasonu mi sve ide u onaj veliki mixer pa posle iz njega sve komplet u onaj mastering combinator suite koji se sastoji iz kompresora,EQ-a,stereo imagera i maximizera.Na celom mixu koristim kompresor i maximizer,imager ne dok na EQ samo lupim ono cut below 30hz.Primetio sam da kako snizavam main volume na tom glavnom mixeru zvuk sve vise pocinje da lici na ono sto dobijam exportom svakog kanala pojedinacno.
mickey is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules