Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-12-2011, 08:47 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Apple iPad2

Malo sam se ponovio...i vrlo sam zadovoljan napravom.
Primetio sam da se veliki broj ljudi "gnusha" iPada, isto kao sto je bilo i sa iPhone-om. (Sto se posle promenilo)

Prosle nedelje sam ceo dan probao gomilu PC tableta u velikoj radnji sa 15 razlicitih modela izlozenih...i SVI do jednog su ii bili zaglavljeni, ili su bili nelogicni ili su padali pri koriscenju itd itd...svi sem iPad 2..
Samo sam hteo da potvrdim sumnje...

Elem, puno interesantnih nacina koriscenja i funkcija varira od zemlje do zemlje...evo nekoliko stvari koje su ovde super:

1. Novine / stripovi / magazini / knjige - gomila dnevnih novina i nedeljnih / mesecnih magazina su specijalno pravljena za iPad (sa web linkovima, videom itd!!) Fenomenalno! Slike izgledaju fenomenalno na hi-rez screenu...lako je za citanje / zoomiranje / okretanje strana..MNOGO MNOGO lakse i zgodnije nego citati na laptopu.
Kod stripova je mega navigacija - kako god mrdnes prstom on te baci na sledecu sliku i zoomira je!
A da ne pricam sto moze da drzi gomle knjiga, magazina i stripova !!!
Nesto se placa (jos uvek je duplo jeftinije od printanih stvari) a puno toga ima za dzabe !!!

2. Televizija - BBC i SVI ostali kanali imaju "On Demand Playere" - ako si nesto propusti, mozes da ga gledas KAD GOD HOCES po mesec dana kasnije - besplatno !!
Sky TV pretplatnici mogu da listaju Sky Tv program i jednim pritiskom da ukljuce / setuju snimanje nekog filma / emisije itd..na Sky+ HD sistem!! Do jaja!!! Cak nemoras ni da si kuci - bilo gde iz grada / sveta, mozes da snimis nesto ako nisi na gajbi i pogledas posle!!
Takodje - odes u krevet i nastavis gledanje bilo kog filma ili emisije koji si zapoceo na TV-u!! Radi savrseno!! savrsen streaming!!

Interaktivni TV programi sa informacijama, slikama itd...

3. Remote kontrola - ovo mi je interesantno zbog moje druge firme koja radi AV instalacije. Postoji jako veliki broj aplikacija i softwer / hardware kombinacija za kontrolu svih AV naprava! + Kontrola osvetljenja u stanu, grejanja, hladjenja itd...

4. Fotografije - izgledaju mega na hi-rez screnu!! Fenomenalno za gledanje - mnogo zgodnije za pokazivanje / listanje..

5. Prezentacije - idealno za raznorazne prezentacije projekata / crteza / animacija / videa / grafikona, itd itd...ko radi neki biznis - nezamenjivo. mnogo bolje nego da okreces lap top na 100 strana, ovako ..kao sveska !! fenomenalno.
Razni podsetnici / beleske / raspored poslova itd - sve na jednom mestu!

6. Igrice - pojavljuje se sve veci broj JAKO dobrih igara koje izgledaju super, maltene u klasi PS ili XBox-a... a za petinu cene (?5) inace 99% igrica je ?0.69 !!!

Nanosao sam se laptopova po raznim sajmovima / kongresima itd..i jako je zajebano i sporo i dosadno ako hoces nekome nesto da pokazes..BRZO! Ljudi su obicno u zurbi i sa iPadom treba 3 sekunde!!!

7. Muzika - fenomenalni tool za ideje / eksperimentisanje itd.
Takodje super za objasnjavanje osnovnih elemenata u modernoj muzici. Sinoc sam detetu od 10 godina cas posla objasnio sta je sampler / kako radi itd (Garage Band sampler) sa sve waveform editingom, sviranjem itd..KOMA!!!
A da ne pricam za ritam mashine itd itd...jednostavno a rezultati su super!!
Inace, vec postoji gomila materijala koji je radjen u Garage Bandu i koji se vrti po svetu !!

8. Razne gradske informacije - alerts i stanje u podzemnoj zeleznici / kasnjenja / problemi itd...real time red letenja / sletanja....detaljne vremenske prognoze..itd itd

Najlepse od svega je sto je user interface TOLIKO intuitivan da malo dete ili baba i deda mogu da ga koriste posle 5 minuta!! Kad svaki potez na njemu proizvodi smesak - onda znas da su ga dobro uradili !!

toliko...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2011, 01:21 AM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Apple iPad2

Da li ga prati zatvorenost sistema, koja prati sve i-sisteme ? (bluetooth, skidanje muzike, kopiranje iste i tome slicne budalastine) ?
Old 30-12-2011, 02:44 AM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Cika Zoki, prvo, molim te da mi ne uzmes za zlo, samo pitam, kao mladji...

Izuzetno te postujem, imamo i zajednickih prijatelja i sve ,iako si ,po mom iskustvu, par puta iskoristio priliku da me "poklopis", ali i to postujem, i trebalo je, jer si ti neko ime, a ja sam, realno - niko, pa te molim bukvalno za savet, jer se prosto osetim vise ugrozenim...jer me sve to sto si nabojao u vezi datog uredjaja toliko snazno ne zanima, da nemam reci kojom bih to opisao, a svestan sam da je to trend i da me sve to polako "pretice", a imam 30 godina, imam znanje o tome, ali jednostavno imam jaku zelju da nemam dodir sa tim... !!!

...Facebook i iPhone su mi nekako obelezja u cijim se idejama i namenama ne pronalazim, ali ih postujem kao postojece... ...kao i neke "ne vladine organizacije"...!

Cak sam na svojoj Nokiji E51 iskljucio G3 jer neopravdano "zdere" bateriju,a i novac , onog momenta kad sam platio (15€) samo za 37 Mb protoka , a sad sprava radi i po 4-5 dana...kao ono sto i jeste u nameni - fuckin' mob telefon...!
(inace to (15€) je ukupna cena za FLAT net (30 dana) od 6 mbps/mesecno u NS,preko kabla) i nazvao sam mob operatera i rekao da tu opciju TRAJNO ukunu na mom broju!!!

No, da ne idem daleko, ZA STA ce mi sve nabrojano na tom uredjaju, osim za duge "seanse" u toaletu posle pasulja "tetovca"...?!

Kapiram, odlazak u WC nije vise isti, kad umesto deklracija na deterdzentu i pasti za zube,omeksivaca i ostale galanterije i "spamova" iz "sanducica" imas LIVE acces, podrzavam to, to je zdravo za ciscenje...

Da
, znam, hiljade ljudi koristi razne takve uredjaje...

Ali te stvarno pitam, za sta to sluzi?!?

Kako izgleda zivot u kojem je to korisno, ali BEZ ZAJEBANCIJE, te pitam....

Za sta ti to koristi....u "korisnom" smislu??!!?

Last edited by Bockie; 30-12-2011 at 04:06 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2011, 03:55 AM   #4
soundman
Member

Kao i svi ti proizvodi. Prvo se odusevljavas kao sad gosn Da Bear, sve je super. Posle 6 meseci zavrsi kao zabava u wc u.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2011, 05:33 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

daleko od toga da branim IPad, zapravo nisam ni ja baš još uvek dokučio praktičnost tableta u svetu smartphoneova sa jedne i lakih a premoćnih laptopova sa druge strane. Ali inače, ja sam postao potpuni smartphone ovisnik, te sam prešao na HTC, Android platformu, i povodom toga i na Telenor mrežu gde u okviru pretplate od 3k dinara (nikad mi u profesionalnoj karijeri nije stigao manji račun), dobijam brda minuta ,poruka ali i full speed 3G, Flatrate (kurton, do 2GB, posle obaraju brzinu na brzinu dialupa!). U međuvremenu mi je crkao moj voljeni i verni HP laptop, tako da je sudba htela da sada 90 % potreba za komunikacijom i informisanošću, obavljam preko telefona. Jest istina je da baterije TRAGIČNO kratko traju, ali naoružaš se sa usb punjačem u džepu i u kolima, i teraš. Mala cena, a prednosti ipak opravdano veće. Enivej, sva sila mailova, instantmessaginga i social networkinga, mi uredno stoji upaljena, na konstatnom refreshu i autosyncu, i to ne zato što sam ja nerd i asocijalni manijak, nego jer direktno utiče na svaki aspekt mog života - vođenje studija, komunikacija sa postojećim i potencijalnim mušterijama, komentarisanje i promovisanje trenutnih i minulih radova , praćenje tokova na sceni, i u tim nekim krugovima moje ciljne grupe i sl. Da ne pričam o tome da imam jednoipogodišnjeg sina, i suprugu koja ga čuva kod kuće dok sam ja MAHOM odsutan ili u studiju ili na putu ili na koncertima. Dnevno mi od nje stiže ozbiljna količina informacija, pitanja, planiranja, pa čak i MMS fotografija klinca, i to mi puno znači i olakšava odsutnost.
Da ne krećem sa GPS revolucijom, i kako sad vozim po gradovima drugih država sam samcijat, kao da sam rođen u istim i sve na tu temu, raspored pumpi, i ostalih putnih informacija.
Meni je jednostavno cela ova zadnja tura IT revolucije sa smanjivanjem fizičkih dimenzija uz istovremeno povećanje mogućnosti, mobilnosti i komunikativnosti, nekako promenila život na bolje, olakšala mi mnogo toga, i unela i puno neke zabave i radosti u sve.

a i da, rođeni sam SF freak, te sve ovo sanjarim od detinjstva
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2011, 05:35 AM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

i nemam utisak da će mi uskoro dosaditi, već sam nestrpljiv da vidim šta će JOŠ biti moguće sa sledećom generacijom, jer je ovaj HTC kvantni skok spram mog prvog smartphonea, Nokie 5800 xpress music, koju sam kupio pre samo dve godine, a sad je potpuno pojedena vremenom i zahtevima.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2011, 07:06 AM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Da li ga prati zatvorenost sistema, koja prati sve i-sisteme ? (bluetooth, skidanje muzike, kopiranje iste i tome slicne budalastine) ?
Zatvorenost sistema...jedino sto kazu da smeta je nedostatak Flash-a. Tako da nemozes da se igras sa besplatnim web based Flash igricama i gledas Flash websites... Posto se ne igram sa (besplatnim) web igrama to me ne uzbudjuje a jos nisam naisao na neku web stranu koja mi nije radila....
Skidanje muzike - ne znam sta mislis. Ja konkretno imam 1TB disk sa iTunes server software-om koji je u mrezi i nakacen na Sonos ZP90 / Connect http://www.sonos.com/shop/products/connect i preko iPada biram muziku sa njega. (Sonos takodje ima access na 100.000 web radio stanica, ukljucujici stotine nasih) i ima najbolji UI za sve to. Ljudi otkidaju kad vide kako lepo radi.

Bluetooth nikad u zivotu nisam koristio ni na jednom aparatu...

Bockie i ostali....mnogo pricate o tom toaletu..?? Pa koliko vi vremena dnevno provodite tamo ???? Inace uopste me ne zanima da li ti (Big Bockie) treba da ga kupis ili ti treba ili ne...
A za sebe...Ne mislim da cu za 6 meseci da prestanem da citam knjige / novine / magazine i stripove..ne mislim da cu za 6 meseci da prestanem da gledam TV...nemisli da cu za 6 meseci da prestanem da idem na poslovne sastanke / prezentacije / konferencije itd itd...

A o Skype i Facebook i ostalim aplikacijama da ne pricam..
Takodje necu ni da pokusavam da ti objasnim sta znaci totalna kontrola gomile stvari po kuci na malom elegantnom touch-screenu!
Za najbolje koriscenje ti treba i puno raznorazne infrastrukture oko tebe !!!

Old 30-12-2011, 03:56 PM   #8
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Zatvorenost sistema...jedino sto kazu da smeta je nedostatak Flash-a.
Taj potez sa izbacivanjem Flasha je zaista neverovatan. Navodno mnogo tro?i bateriju. Igrice su najmanji problem. Postoji podatak da je 80% najboljih sajtova u svetu rađeno u Flashu, čudno mi je da nisi naleteo ni na jedan od njih. Ja sam skoro sve sajtove u poslednjih 11 godina radio u Flashu i sad treba da se pre?altam na JavaScript i sl, tj. s konja na magarca.
Old 30-12-2011, 04:55 PM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Taj potez sa izbacivanjem Flasha je zaista neverovatan. Navodno mnogo tro?i bateriju. Igrice su najmanji problem. Postoji podatak da je 80% najboljih sajtova u svetu rađeno u Flashu, čudno mi je da nisi naleteo ni na jedan od njih. Ja sam skoro sve sajtove u poslednjih 11 godina radio u Flashu i sad treba da se pre?altam na JavaScript i sl, tj. s konja na magarca.
pa iskreno..ne provodim bas mnogo vremena surfajuci onako po internetu...
overim dnevno 10-ak sajtova regularno, i za sada svi oni rade...

Nego - evo jos par interesantnih namena za iPad (posto vidim da mnogima nije jasno sta tu moze da se radi..??)

SketchBook Pro za iPad 2 - KOMA !!! Pogotovo sa olovkom...
Meni - jako bitno i korisno !!! (Inace imam 3 Wacom tablete, ukljucujuci i onu koja je kao screen po kojoj se crta)

ili ovo na primer...jednostavno za bazicni layout, da se BRZO prikaze klijentima itd..

Alo?
Old 30-12-2011, 05:00 PM   #10
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Zatvorenost iSistema je po meni glavni "nedostatak" iTehnologije,ne samo iz domena podjele raznih vrsta materijala i aplikacija izmedju korisnika,vec iz prostog razloga sto je namijenjena ozbiljnom procentu "obicnog" konsumerizma a ujedno i nedostupna za odredjeni broj poznavalaca i developera da ucestvuju u kreiranju i usavrsavanju sistema.
Znaci,zastupljenost ispodprosjecnog kupca/korisnika koji ne zna cak ni osnovne namjene svih mobilnih masina sa iTehnologijom je samim tim i odgovor na pitanje zasto je toliko i popularan danas,i upravo bih postavio znak jednakosti koji stoji sa uopstenom popularnom kulturom.(Ne jednom smo imali diskusiju na tu temu)

Ovdje naravno odvajam ljude koji u dobrom procentu koriste (znaju) sto iTehnologija nudi na svojim device-ima,sa sve DaBearovim nabrajanjem.

Ono sto hocu da kazem je da upravo ta zatvorenost ne ostavlja prostor za manevar ljudima koji imaju ideju,iz bilo kojeg domena.Za razliku od Androida recimo koji je po meni pravi OS buducnosti,na cijoj platformi ce biti izgradjena prava zajednica jedinstvenih otvorenih sistema i koja ce imati ogromnu prakticnu primjenu.Da ne govorim o tome da je on tek sad u ogromnom naletu i da tek predstoji razvijanje i nebrojene mogucnosti,u sirokom spektru aplikacija koje ce se koristiti sve vise,a na osnovu dosadasnje progresije.

Pregledom karakteristika Android OS,sto bi rekli strucnjaci je da mu hvali elegancija iOS.Međutim, korist od toga ?to je Android dostupan na velikom broju uređaja i ?to nudi ekstremnu kastomizaciju je ne?to čemu se ni jedan rival ne mo?e pribli?iti.Koliko sam ispratio,Android se sprema da izvr?i migraciju sa mobilnih telefona na netbook-ove. Postoje indicije da će prvi netbook sa Android operativnim sistemom biti Asus. Iako Android svakako neće pokoriti standardne operativne sisteme za ove uređaje, sigurno je da će postati jedno pouzdano re?enje.

Mislim da sto se tice konkretnih stvari i efikasnih koriscenja oba sistema,Android ne samo sto ima vece mogucnosti u efektnoj primjeni,vec i daje tu opciju da ga koristeci kao dio te velike otvorene grupe,pises aplikacije (u kao sto rekoh raznim domenima) i postavljas na market,ili kao besplatne pa reklamirujuci nekog na tvom dijelu app uz nadoknadu ili prodajuci ih,sa fifty-fifty podjelom sa Googlom
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules