Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2010, 08:55 PM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Logic

Uzeo sam malko da se igram sa Logic 9, i zanima me dal neko mo?da ima key commands iz Nuenda prevedene za importovanje u Logic? Rekao mije ortak jedan da postoji, samo nisam uspeo da nađem to na netu. Ili jo? bolje ako postoji neki način da moje shortcute koje sam već prepravljao u Nuendu, importujem u Logic
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2010, 10:01 PM   #2
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: Logic

Ako nadjes ikakav fajl, pritisni option+k i idi na komandu options/import key commands.
Par saveta da lakse savladas osnove Logica
1. Aktiviraj trecu alatku koja ce ti biti assignovana na desni klik tako sto ces u meniju Logic pro/preferences/general/editing/right mouse button staviti IS ASSIGNABLE TO A TOOL
2.option+k , option/presets/ US with numeric keypad - sada mozes da koristis numericki deo kao na Nuendu...
3. Zumiranje i skrolovanje - modifieri ctrl, option i cmd u kombinaciji sa skrol tockicem na misu rade jako brz pregled aranzmana.
ctrl+option je zoom tool
4. Marquee tool - oznaci segment regiona na vise trekova sa ovom alatkom(izgleda kao znak plus) i pritisni record - dobijas multikanalni instant punch in/out u delu aranzmana koji si selektovao....
5. U mixeru option + klik na insert ga bypassuje, cmd + drag n drop ga prebacuje a option+cmd i drag n drop kopira u neki drugi slot...
6. cmd+R na neki region izbacuje mali meni koji ti pomaze da napravis ako zelis npr jos 15 komada istog ( ili pak klonova - aliasa)
7.Ako stavis kursor na region i pritisnes L , on se loopuje do kraja pesme. Da bi ga skratio na zeljenu duzinu pritisni option+ klik tamo gde zelis da ga prekratis i ctrl+L da bi loopove pretvorio u "real copies"
8. Iako postoji citava filozofija oko kreiranja i brisanja markera - markeri se najlakse prave klikom+cmd+option u donjem delu bar rulera a brisu tako sto drzis cmd i marker prevuces u arrange.
9. option i dupli klik na region ga otvara u zasebnom prozoru
10.Jednostavan time stretching - option+ klik i drag donjeg desnog dela regiona.
milos is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2010, 10:09 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ufff, polaako, tek sam ga instalirao.. ajd baci neki kontakt na PM ako si rad za neku telefonsku sugestiju po potrebi
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2010, 03:37 PM   #4
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Slobodno mi baci PM ako ti negde zapne Imam i dosta plugova.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules