|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Uzeo sam malko da se igram sa Logic 9, i zanima me dal neko mo?da ima key commands iz Nuenda prevedene za importovanje u Logic? Rekao mije ortak jedan da postoji, samo nisam uspeo da nađem to na netu. Ili jo? bolje ako postoji neki način da moje shortcute koje sam već prepravljao u Nuendu, importujem u Logic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ako nadjes ikakav fajl, pritisni option+k i idi na komandu options/import key commands.
Par saveta da lakse savladas osnove Logica 1. Aktiviraj trecu alatku koja ce ti biti assignovana na desni klik tako sto ces u meniju Logic pro/preferences/general/editing/right mouse button staviti IS ASSIGNABLE TO A TOOL 2.option+k , option/presets/ US with numeric keypad - sada mozes da koristis numericki deo kao na Nuendu... 3. Zumiranje i skrolovanje - modifieri ctrl, option i cmd u kombinaciji sa skrol tockicem na misu rade jako brz pregled aranzmana. ctrl+option je zoom tool 4. Marquee tool - oznaci segment regiona na vise trekova sa ovom alatkom(izgleda kao znak plus) i pritisni record - dobijas multikanalni instant punch in/out u delu aranzmana koji si selektovao.... 5. U mixeru option + klik na insert ga bypassuje, cmd + drag n drop ga prebacuje a option+cmd i drag n drop kopira u neki drugi slot... 6. cmd+R na neki region izbacuje mali meni koji ti pomaze da napravis ako zelis npr jos 15 komada istog ( ili pak klonova - aliasa) 7.Ako stavis kursor na region i pritisnes L , on se loopuje do kraja pesme. Da bi ga skratio na zeljenu duzinu pritisni option+ klik tamo gde zelis da ga prekratis i ctrl+L da bi loopove pretvorio u "real copies" 8. Iako postoji citava filozofija oko kreiranja i brisanja markera - markeri se najlakse prave klikom+cmd+option u donjem delu bar rulera a brisu tako sto drzis cmd i marker prevuces u arrange. 9. option i dupli klik na region ga otvara u zasebnom prozoru 10.Jednostavan time stretching - option+ klik i drag donjeg desnog dela regiona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
ufff, polaako, tek sam ga instalirao.. ajd baci neki kontakt na PM ako si rad za neku telefonsku sugestiju po potrebi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Slobodno mi baci PM ako ti negde zapne
![]() |
![]() |
![]() |