|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ivan Lekic
|
![]()
pokusao sam da napravim isti zvuk(malo vremena) .. slicno jeste ali isto nije .. ocenite sami sta je bolje .. bice jos dosta uporedjivanja sa razlicitim reverbima .. konacno da resimo dilemu reverba .. sta je bolje a sta lepse ..gore ne moze da bude ... samo drugacije ..
napravio sam preset na pcm91 www.studioton.net/test/pcm91.zip i "pokusao" da preslikam ali sa vss3 www.studioton.net/test/vss3.zip a evo i suvog vokala da mozete sami da napravite sa nekim impulsom ili drugim reverbom i uporedite www.studioton.net/test/vocal.zip |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Jedan glas za pcm91...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
pcm91 ima mekse visoke i jasniji su. Vise mi se svidja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Neku pretjeranu razliku u kvaliteti ne cujem (slusalice AKG K 271) . Cini mi se da je VSS3 malo vise doziran u odnosu dry/wet, zbog toga osjecaj da ovdje pcm91 mekse zvuci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ivan Lekic
|
![]()
razlika postoji i ja je cujem u korist pcm91 .. ali ipak takodje se cuje da je to ta klasa u kvalitetu .. mislim ..
dobro .. mozda je malo vise wet na vss3 .. preset sa pcm91 je CHOIR PLATE .. tako da mozete da probate impulse isti preset pa da vidimo koliko je to verno |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Za moj ukus definitivno Lexicon.... jer u konkretnom a/b testu ima izra?eniji karakter, definiraniju gustinu i puno ljep?i tail i mislim da bi u cjelom mixu bolje legao.
Ps. Ivane nisi mogao odabrat bolji trenutak za test, upravo mi se nudi jedan Lex 91 za ok lovu i ba? sam u nedoumici da li kupit njega ili ici na varijantu TC powercore sa vss3 algoritmom... mislim da za moje potrebe ipak Lexicon bez razmi?ljanja jer je za vokale sigurno broj 1, pa makar i poor man l480L. Hvala
![]() |
#7 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
e sad .. nisam mnogo vremena posvetio oko kopiranja svega na vss3 .. mozda cu jos malo da se poigram ali za par dana i mozda dobijem i sve to .. jer je vss3 jako fleksibilan i ima sva moguca podesavanja i siguran sam da bi vss3 mogao bolje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ima li VSS3 neke plate algoritme? To bi bilo zanimljivo za usporedbu
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Nisi trebao da napises koji je VSS a koji LEX. Ajde ako stavis ponovo stavi samo A/B.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reverbi! | korenjak | Audio Software | 80 | 23-10-2008 12:41 PM |
Sonar vs ostali | allegrosteva | Audio Software | 23 | 16-04-2008 01:31 PM |
Sample Rate Conversion (SRC) testovi | kejkz | Audio Software | 7 | 20-12-2006 08:33 AM |