|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav,
Da li je neko upucen kako se moze povezati klavijatura sa kompom putem usb/midi kabla na windows 7? Stalno prijavljuje gresku na drajveru a svi drajveri sa neta koje sam nasao (Korg USB/MIdi, Yamaha USB/Midi...) ne funkcionisu... Kako da resim ovo? Pomagajte!! Da stvar bude jos gora, XP mi nije kompatibilan sa komponentama, tj ne postoje driveri za plocu, tako da moram koristiti 7micu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Superoperater
|
![]()
Pa nisam bas siguran da mozes da trpas drajver koji nadjes, ovako kako si napisao, lici mi da si isprobavao redom razne drajvere. Koji USB-MIDI uredjaj imas uopste (oznaka, firma) ? Moras da imas drajver za taj uredjaj koji posedujesh...
pozz
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na brzom ogdovoru!
Ovako, radi se o USB-Midi kablu, nemam nikakvu oznaku firme ili sl. na njemu, znam da radi jer je na XP-u radio bez problema na starom kompu. A ako mislis na klavijaturu, imam PA1x i skidao sam njegove drivere sa neta, sa Korgovog sajta, i opet nece... Prijavljuje da je Windows blokirao uredjaj... A u pravu si, u ocaju sam posle skinuo i probao da trpam sve zive drivere, ali takodje bezuspesno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Imao sam slican problem samo sa uf5 midi kavijaturom, ne postoje drajveri za Win 7.
Uzeo sam M-audio Uno usb-midi http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno.html plug & play je sto ce reci nema potrebe za nikakvim drajverima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Ma i ovaj moj kabal je plug and play ali na 7mici nece da radi... izgleda isto kao ovaj na slici
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Jos nesto, u Device Manageru na USB slotu mi pise unknown device, a kad idem na update driver kaze mi this device do not need a driver. Takodje pise dole u prozorcetu: Windows has stopped this device because it has reported problems...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Jesam, nece
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Na kojoj slici, mojoj? Ako mislis na M-audio Uno onda je moguce da imas neku od starijih verzija. Evo ovde http://www.m-audio.com/index.php?do=...457ee947e4daba imas objasnjenje kako da prepoznas koju verziju imas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Superoperater
|
![]()
Cekajte,ljudi, polako...
On nigde ne pominje da ima M-Audio midi to usb... Zatim: Pa1x koliko vidim na slikama ima USB konektor. E sad, uzmes lepo USB to USB kabl i vezes na komp i skines KORG drajvere. Zatim prikljucis KORGa i trebalo bi da radi. Pojavice ti se novi MIDI uredjaj (samo ukoliko su komp i korg povezani i korg ukljucen) Sada mi reci kakav je to kabl, da li ima na jednom kraju USB a na drugom MIDI ? Ako je tako, onda po svoj prilici koristis USB to MIDI konvertor koji treba da ima drajver, ali ocigledno ne sljaka.(kao ovaj M-AUDIO, npr) To je zapravo uredjaj koji se vezuje na USB a na drugom kraju omogucava vezivanje MIDIja, ali ako nema drajver, neupotrebljiv je. Korg ovde nema veze u celoj prici i ako ga vezes preko MIDIja to za komp ne znaci nista - znaci KORG drajver ti ne treba za ovakvo povezivanje. E sad, sam KORG ima slicnu foru ako ga vezes preko USBa, samo sto mislim da ce njegov drajver raditi, imao sam KORGa i ja i radilo je bez problema
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 16-04-2010 at 02:32 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Uad-1 driver software 4.4.0 | oliver10 | DSP forum | 19 | 19-12-2007 05:06 PM |
KX Driver pomoc! | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 25-03-2006 07:40 PM |
Audigy 1 Asio Driver?! | Brka | Audio Software | 2 | 27-01-2006 01:11 PM |
Asio direct driver | Mogli | Audio Software | 11 | 10-02-2005 05:51 PM |
KX ASIO DRIVER | idekius | Computer Hardware | 3 | 06-11-2003 04:19 AM |