Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-04-2010, 10:58 PM   #1
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Default Polovan vs nov synth

Pozdrav svima.

Planiram kupovinu jo? jedne klavijature u neko bli?e vrijeme.
Oti?ao sam u nekoliko prodavnica i probao dosta aktuelnih modela priznatih proizvođača.
Takođe sam dosta proveo vremena na internetu, čitajući recenzije, gledao razne video klipove mogućnosti i td.

Međutim, za neki pristojan novac mo?e da se kupi i dobra polovna klavijatura.
Mene trenutno interesuje Korg Triton Studio (61) i nekako mi se sve čini da mo?da nije lo?e da pazarim ovu spravu u odličnom stanju negu neku Le varijanatu novih ma?ina tipa: Roland Juno G, Korg M50, Kurzweil PC3 LE6...

?ta vi mislite o ovoj ideji, da li se isplati uzeti polovan flagship synth ili neku novu Le varijantu?

Hvala svima unaprijed.

Last edited by Goran B; 06-04-2010 at 11:17 PM.
Goran B is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2010, 11:43 PM   #2
on Lord
Member

on Lord's Avatar

Default Re: Polovan vs nov synth kupovina

Ja sam pre nekih godinu i nesto, skoro 2, uzeo Korg Tr, nov. Prosle godine na leto naleteo mi Triton Classic, za duplo manje para nego sto sam dao za Tr, i sad se spremam da prodam Tr jer mi nicemu ne sluzi, Triton sve radi mnogostruko bolje odTr-a.
Po mom misljenju (odmah znam da ce se mnogi mozda nece sloziti) bolje XP nego Juno (G, D, Di sta god ili kako vec), bolje Triton Classic/Studio/Extreme nego M50/Tr/Le, i bolje Motif Classic nego Mo/MM ili sta vec imaju u ponudi... Kurz zaobilazim, ne poznajem teren, probao sam 161 i ne svidja mi se, to je sve...
on Lord is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2010, 11:52 PM   #3
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Ja trenutno imam Motif-a classic i pored svih novijih sprava i dalje mi se veoma sviđa kako radi. Meni lično se više sviđa Triton Studio nego M50, iako je u M50 nova sinteza preuzeta sa M3. Triton Studio ima odlični tipku, odlične mogućnosti i za današnje potrebe muzičke produkcije. Na kraju poenta je izvući ljepotu iz samog instrumenta.

Last edited by Goran B; 07-04-2010 at 01:43 PM.
Old 07-04-2010, 01:40 AM   #4
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by Goran B View Post
Ja trenutno imam Motif-a classic i pored svih novijih sprava i dalje mi se veoma sviđa kako radi. Meni lično se vi?e sviđa Triton Studio nego M50, iako je u M50 nova sinteza preuzeta sa M3. Triton Studio ima odlični tipku, odlične mogućnosti i za dana?nje potrebe muzičke produkcije. Na kraju poenta je izvući ljepotu iz samog instrumenta.
u svakom sluchaju je bolje uzeti ozbiljniju polovnu spravu, nego low-budget varijantu a novu, naravno ako im se mogucnosti poklapaju, jer ce u svemu tome sto obe rade sigurno bolji rezultat dati ona koja je bila TOP model nego ova koja je, iako nova, Light Ed.
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2010, 10:27 AM   #5
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post
u svakom sluchaju je bolje uzeti ozbiljniju polovnu spravu, nego low-budget varijantu a novu, naravno ako im se mogucnosti poklapaju, jer ce u svemu tome sto obe rade sigurno bolji rezultat dati ona koja je bila TOP model nego ova koja je, iako nova, Light Ed.

U većini slučajeva i meni se čini da je tako.

Last edited by Goran B; 07-04-2010 at 01:41 PM.
Old 07-04-2010, 07:00 PM   #6
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Quote:
Originally Posted by on Lord View Post
Po mom misljenju (odmah znam da ce se mnogi mozda nece sloziti) bolje XP nego Juno (G, D, Di sta god ili kako vec), bolje Triton Classic/Studio/Extreme nego M50/Tr/Le, i bolje Motif Classic nego Mo/MM ili sta vec imaju u ponudi... e...

Ko se nece sloziti sa tobom i zasto ?
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 10:19 AM   #7
on Lord
Member

on Lord's Avatar

Pa ima onih koji veruju da je bolje uzeti novu spravu nego polovnu od pre 10 ili 20 godina, i to donekle mozda ima smisla, ali ja ne mislim tako. A ima i onih (ne na ovom forumu) koji su ubedjeni da je njihov MM bolji od mog tritona (mozda i jeste, ali ja ne mislim tako). A uvek ima i onih koji vole da se prave pametni i prave problem bez problema (ne pokazujem prstom ni na koga, ali, slozicete se svi, desavalo se...). Samo sam hteo da se ogradim u startu
on Lord is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 07:47 PM   #8
tukoje
Member

Tako sam i ja razmišljao, pa kupio TR, reku novo je novo. Moj glas za polovni stariji synt, Studio ili Extreme zavisi šta nađeš i za koliko novca.
tukoje is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules