|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Spojio sam kabl Zenski XLR u TRS po ovoj shemi http://www.rane.com/note110.html.Odradio sam kombinaciju pod rednim brojem 2 da dobijem balansirani kabl.Priklucio sam kabl koji je pun suma. Nije mi jasno zasto na shemi shield nije spojen sa trs-om(n/c).Da li neko moze da mi kaze da li u tom grmu lezi zec ili....
Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Vrlo cudno... Ima opreme proizvodjaca koji se drze svojih starih standarda, ali ovo nisam video. T=2, R=3, S=1. Probaj ovako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
A ?ta priključuje? u ?ta?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
A da pogledas ovde kako se povezuju XLR i TRS..
![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ova sema je dosta jasnija.Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Shema pod dva ti je kad koristiš XLR->TRS kao prijelaz s balansiranog izvora na nebalansirani ulaz, iako je glupa, u tom slučaju se obično pin 1 i 3 kratko spajaju
Last edited by sira; 14-02-2010 at 08:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
u koliko se pojavljuje ground loop mo?e? napravit sljedeće: 1. mo?e? na jacku koji se spaja na output prvog uređaja (nebitno jeli TRS ili XLR u pitanju) prerezati masu 2. mo?e? na istom mjestu kao pod 1. ubaciti na prerezano mjesto blok kondenzator od 100 nF (keramički ili foljski, koji ti stane u jack) kod nebalansiranih veza je isto uputno koristiti balansirani kabel, ali ga spaja? tako da na strani slanja "cold" spoji? a SLEEVE, "hot" na TIP, a shield od kabla ostavi? u zraku (odre?e?). na strani primanja "hot ide na TIP, a na SLEEVE idu i shield i "cold". na taj način če? smanjiti količinu induciranog ?uma kojije proporcionalan du?ini kabela
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema | derossi | Monitoring | 3 | 08-01-2010 08:20 PM |
Dilema | Danny Lou | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 13 | 25-11-2009 03:49 PM |
Zenski fudbal | sRce | Pricaonica | 1 | 20-11-2009 03:04 AM |
Preamp dilema!! | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 40 | 16-10-2009 03:54 PM |
Dilema... | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-06-2009 12:11 AM |