Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-01-2010, 04:50 PM   #1
Mitjovan
Member

Mitjovan's Avatar

Default Saveti za interface...

Interesuju me vashi saveti i iskustva u vezi interface-a (fw, pci, pcie) u rangu do 300e... Recimo da bi kvalitet AD DA konverzije bio presudan u odluci... Prvenstveno mi treba za kucni studio/atelje/sta-vec, za rad na demo snimcima, aranzmanima itd... Bilo bi pozeljno da ima mic preamp...

Imao sam EMU 1212m i bio je sasvim ok, razmisljao sam o njemu ali trenutno se nigde ne moze naci kod nas.... Takodje bio sam JAKO zainteresovan za TC electronics Konnekt 6 ali su me price o stalnom bagovanju i funkcionisanju samo sa TI fw chipset karticama u mnogome pokolebale u odluci... Vishe nisam pametan...

Treba mi donekle obrazlozeni savet korisnika, neka uporedjivanja i slicno...

Nisam pocetnik, dugo sam na forumu, searchovao sam, guglao sam, gearslut-ovao sam i nisam nista blize resenju...

Pozz i hvala...

Last edited by Mitjovan; 31-01-2010 at 05:54 PM.
Mitjovan is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2010, 06:02 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Saveti za interface...

Nije da 6 ica radi samo uz TI... Radi i uz VIA-e, samo treba naci uz koju, gomila ljudi to koristi,pa nemaju TI... Bas jedan lik mi rece da je uzeo 3 komada VIA-fw i zabadao dok nije nasao koja dobro radi i eno,coveku dobro radi...

Generalno u tih 300e mozda TC ima nesto malo konverzije vise ili je to zbog preampa ili sta vec, ali si manje - vise u tom rangu osudjen na vrlo slicne do iste stvari...

U osnovi nadji nesto sto ti najvise odgovara za rad,npr moze biti Digi M Box 2, recimo, odlican je , ima midi, ima dva sasvim ok preampa,+48V ,monitor kontrolu,DI instrument inpute,radi na svemu, USB je,ima i spdif, dobijes oridzidzi software Pro Tools 8 icu, sto je veoma bitno ako si registrovan kao atelier ili studio,rade sve druge aplikacije normalno,...evo...

Last edited by Bockie; 31-01-2010 at 06:12 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules