Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-01-2010, 12:13 AM   #1
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Default pulsar2

dok svi prelaze sa pci na fw, ja obrnuto..

eto, nedavno krenuo radit na pulsar2 (6 dsp chipova) i zbunjuje me
toliko toga..od toga, kada i ko je master clock (u xtc ili standardnom modu), do neobičnig ruting mixera, pa do toga da ako sam u cubaseu (sa xtc modom) nemogu vrtit winamp..uf

pitanja su nekom mo?da smije?na, ali do sada sam se sretao sa spravama kojima su softverske aplikacije bile jednostavnije, plus dodatni problem sa syncom jer do sad sam sve sprave vezao analogno
(jasno mi je sto je clock, kako se generira i distribuira, kojim sve konekcijama prolazi..al brate mili, ovo sa pulsarom je &#&$VMJNH)??(/&%

ajd ko zna o čemu ja to, da ka?e koju

tnx
Old 15-01-2010, 01:10 AM   #2
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: pulsar2

Ma to ti je tako jednostavno!
Ti creamware/soniccore sistemi imaju jednu svoju logiku koja je vrlo analogna. Kad naucis sistem onda mozes apsolutno sve s njima.

Uhvati malo vremena ovih dana, dođi do mene i sve ti objasnim. Ja imam kombinaciju pulsara, lune i luninog proširenja. A i kavu možemo piti do besvjesti!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2010, 11:32 PM   #3
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

uf, dobro je dok s kave ne pređemo na rakiju

super, javljam se,tnx
Old 17-01-2010, 01:07 PM   #4
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Imao sam Lunu II jos 2002. godine, da ne budem ignorant, koja je svrha sada kupovati sada Creamware/Scope kartice, nekako mi se cini da je sama platforma prevazidjena, a mozda sam i neinformisan...
Taj routing je odlican secam se, onaj mixer isto ima svojih prednosti, bilo je i dobrih pluginova tada za Scope, ali mi je Luna uvek bila mutava zvucno, iako se te razlike malo kad osete, vise su pitanje tripa...
Zasto se sada odluciti za "Creamware" pre nego za nesto drugo, ne vidim da postoje pluginovi za tu platformu i da ima nekih posebnih pogodnosti?

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2010, 10:39 PM   #5
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Imao sam Lunu II jos 2002. godine, da ne budem ignorant, koja je svrha sada kupovati sada Creamware/Scope kartice, nekako mi se cini da je sama platforma prevazidjena, a mozda sam i neinformisan...
Taj routing je odlican secam se, onaj mixer isto ima svojih prednosti, bilo je i dobrih pluginova tada za Scope, ali mi je Luna uvek bila mutava zvucno, iako se te razlike malo kad osete, vise su pitanje tripa...
Zasto se sada odluciti za "Creamware" pre nego za nesto drugo, ne vidim da postoje pluginovi za tu platformu i da ima nekih posebnih pogodnosti?
ne znam ?to da ti ka?em..
ali dobra sprava je dobra sprava.. i sada i prije 10god, zar ne?
Old 20-01-2010, 10:03 PM   #6
MilTon
Member

Quote:
A ko ce da ti ne odgovori nego ja? Platforma nije prevazidjena sve dok se ne pojavi nesto bolje. I ruting i mikser, a o plaginovima da i ne govorim. I dalje dobitna kombinacija za mastering, optimaster, PSYQ, Timeworks Mastering Compressor, Timeworks P100, A100, vrhunski reverbi, SPL Transient designer jos od pocetka, mnogo pre UADa, i tako dalje i tako dalje... Za sve one koji nece da miksaju u Cubase ili Nuendu, koji hoce da izbace kanale ili u bolji mikser ili u neke sabirnice, i dalje nema fleksibilnijeg sistema od Scope platforme. Naravno govorim o odnosu ulozenog i dobijenog. A to da Luna zvuci mutavo, ne znam, ja masterujem na Alesis Masterlink, digitalno. I dalje imam dva Pulsara i Lunu, hteo sam da kupim novi Xite1, ali me nesto mrzi da eksperimentisem, i dalje je to isto to, samo sa vise DSP. Voleo bih da mi neko pokaze bolju platformu, ja bih rado presao na nesto modernije, ali nikako da vidim nesto stvarno kompletno bolje. Pozdrav!
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2010, 12:08 AM   #7
kressa
Member

kressa's Avatar

Quote:
Originally Posted by milton View Post
voleo bih da mi neko pokaze bolju platformu, ja bih rado presao na nesto modernije, ali nikako da vidim nesto stvarno kompletno bolje. Pozdrav!
+1
kressa is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2010, 01:09 AM   #8
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Pa mislio sam recimo na pluginove, u poslednjih nekoliko godina sve se svelo na VST, AU, RTAS i TDM, prosto svi bitniji proizvodjaci ih podrzavaju, a za Scope toga nema, generalno se na to valjda misli kad se prica da je prevazidjena platforma...
Inace secam se SPL i Timeworks, to je radilo odlicno, kao i routing, odlicno reseno, steta sto taj mixer ne podrzava neki od ovih formata, onda bi to moglo biti ozbiljno resenje nekih problema...
Mozes uvek ostati u XTC modu i imati sve pluginove, ali si onda zarobljen sa Steinberg-om, ne bas prijatno okruzenje za pojedine...
Nema vecnog i konacnog resenja, sve je to tu negde, pa sta te najbolje uradi...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 04:12 PM   #9
MilTon
Member

Quote:
Pa mislio sam recimo na pluginove, u poslednjih nekoliko godina sve se svelo na VST, AU, RTAS i TDM, prosto svi bitniji proizvodjaci ih podrzavaju, a za Scope toga nema, generalno se na to valjda misli kad se prica da je prevazidjena platforma...
Inace secam se SPL i Timeworks, to je radilo odlicno, kao i routing, odlicno reseno, steta sto taj mixer ne podrzava neki od ovih formata, onda bi to moglo biti ozbiljno resenje nekih problema...
Mozes uvek ostati u XTC modu i imati sve pluginove, ali si onda zarobljen sa Steinberg-om, ne bas prijatno okruzenje za pojedine...
Nema vecnog i konacnog resenja, sve je to tu negde, pa sta te najbolje uradi...
Hm. Kazes "to je radilo odlicno". Pa to jos uvek odlicno radi. Odgovorno tvrdim da Pulsar SPL Transient designer radi bolje od uadovog. P100 i A100 reverb je i dalje u klasi najboljih soft i dsp reverba. Ajde, da kazem, UAD ima mnogo bolje kompresore i ekvilajzere, ali on je pravljen samo za to. Ne znam... Godinama pokusavam da smislim sta bih to mogao bolje da kupim. Boljih drajvera sigurno ima, boljih konvertera sigurno ima, ali sve ovo sto ja vec godinama dobijam, jedno potpuno i profesionalno okruzenje, jedan virtuelni studio sa sopstvenom i solidnom sabirnicom, to jos uvek nema niko. Pro Tools je mnoooogo skuplja igracka! A ono M-Powered i slicno, neuporedivo sa snagom Scope sistema.
MilTon is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules