|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Imo sam priliku na brzinu da uporedim boje sa ova dva romplera...za sad je to bilo ovlaš, ali nadam se da ću imati prilike detaljnije da uporedim boje...
ovako...odma sam primjetio da je motif ubjedljivo bolji što se tiče klavira i e-klavira...prosto su i puniji i jasniji...bolji su prosto...sa druge strane - hypersonic je ubjedljivo bolji što se tiče stringova i brasova...sličan odnos kao kod klavira - samo u ovom slučaju u korist hypersonica...što se tiče lidova - čini mi se da motif ima bolje presete, ali sami zvuk je prilično sličan...dalje...čini mi se da hypersonic ima bolje bass-ove klavinete i slične stvari...motif mi tu nije bio pretjerano ubjedljiv...isto što se tiče drum-sa...Ovu su utisci nakon kratkog upoređivanja preseta...baš me zanima šta ostali misle? Last edited by balthazaar; 21-11-2009 at 12:52 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Naknadno slušanje i upoređivanje mi kaže da...
... puno bolje presete ima motif...međutim, sa malo čačkanja hajper može dosta da mu se primakne, a i da ga pretekne... Motif ima jako upotrebljive i dobre boje...međutim..prosto se uvijek čuje da je u pitanju klavijatura ako se pokuša emulirati neki realni zvuk - string sekcija ili duvači...Dok sa Hajpersonikom mogu da se urade dosta realinije sekcije - ko ima vremena da lejeruje i o jadu radi, jer sami preseti to ne nude... U suštini...Motif je odličan sint da se ekspresno izvuče neka boja...za sviruku i tako to...Međutim, ako bi trebala da se napravi neka boja za određeni projekat u studiu - ako je motif ne bi odma ponudio u presetima - pravio bih je u Hajpersoniku... ni jedan, ni drugi nisu neki izbor za neki duvački solo! i jednom i drugom su gitare kaka meni nešto oba dođu kao najbolje varijante za neke pedove i lidove Last edited by balthazaar; 27-11-2009 at 05:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Je l' mogu neke mp3ice ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja nisam nasao ni jedan VST rompler koji moze da parira bilo kom ozbiljnijem hardw rompleru. Imm motif par godina...... nikad nisam ukljucio hypers. pored njega, i ne verujem da cu. Eventualno mogu da prodju neki specijalizovani VSTi (RealGuit za akustare, B4 i sl...)..... ogradjujem se o VA i analog simulacije
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
ja bolje da ne pricam nista
![]() nisi ti tog motifa dobro cackao.procackaj opet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Au... definitivno kreni sve ispocetka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Imam Motif-a već nekoliko godina i za mnoge stvari mu i dalje ne nalazim zamjenu, čak ni među novijim spravama (a probao sam i radio sa mnogo njih).
VST-ovi su dobre zamjene (pogotovo u studiju) međutim, nedostaje im interaktivnost koju posjeduju klavijature pogotovo ako si svirački nastrojen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
nisi dobro chuo balti, definitivno. brass ne moze biti tanji od hypersonicovog nikako
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
pa ok...ovo nije bilo neko ozbiljnije tj. detaljinije upoređivanje...motif zasigurno ima bolje presete...sad mi samo ostaje da prvojerim mogu li se u hajpersonoku napraviti slični ili bolji, jer znam za sigurno da je hajpersonik puno vi?e od onoga ?to nudi u presetima, a vjerovatno i motif...samo da se sva trojica opet nađemo u studiju :P
vidjeću da okačim neke mp3-ke... Last edited by balthazaar; 01-12-2009 at 10:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
Last edited by balthazaar; 04-12-2009 at 07:32 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |