|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Doticna karta mi prekida u radu sa Cubase-om kao kada je procesor preopterecen, a on stoji na 50-60% . Latencija je podesena na 52 milisekunde tako da to nije problem...
![]() Jel se to desavalo nekom or not ??? ili ima neki trik ? p.s. Oggy ako se javljas.. za informaciju imam ucitan onaj tvoj session sto si postavio skoro... mada i bez njega isto prekida. ...setih se... oce nekad i u windowsu da prekida zvuk... bice da je driver... ![]() Last edited by sRce; 25-05-2008 at 04:07 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ne javljam se... Meni je crkao Emu pre par nedelja...
![]()
![]() |
#3 |
Vibrator
|
![]()
1212m ?
pogledaj kad ti se to desi koliko je opterecenje u task manageru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Da ne postavljam novu temu, ako ne smetam!
I meni isto krcka i prekida doticna kartica. Doduse opterecenje sa jedno 30ch i sve ostalo uz to. Mislio sam da je memorija, povecam je na 2Gb, medjutim isto. A kako prkida? Lacencija stoji na primer na 10ms, pocne da krcka, ja iskljucim i ponovo ukljucim istu latenciju i ono sve radi, neko vreme pa ponovo. I tako dosadi! Procesor mi je Barton XP2500. Sta moze biti problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]()
povecaj latenciju na 20ms
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
I ja prijavljujem ovaj problem ,doduse sa emu 0404 karticom.
Bss kao sto sRce kaze, oko 50% kada mi je zauzece u Nuendu 3.2( i Cubaseu zadnja verzija) a u task manageru oba jezgra 23-30% ,Nintendo krcka i stuca. Pomislio sam da nije do SP3 pa sam instalirao cist win sa SP2 i isti problem... Povecavanje latencije ne pomaze.Drajveri su ovi zadnji sa Emu -ovog sajta. EDIT: Vec se dogadjalo ovo,secam se ali nisam koristio Nuendo vec neko vreme pa otuda post. http://rumski.com/forum/showthread.p...highlight=0404 Sada imam E7300 OC na 3,33 Ghz Last edited by milos; 13-01-2009 at 08:59 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
I meni dok crko pre par nedelja na emu 1820. Zavera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Sala mala, a sad ozbiljno ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Meni i dalje zna ponekad da prekida u playback-u... bilo dal' je Cubase ili obican player...
U zadnje vreme nesto nema... da kucnem u drvo... mada osecam da ce da napipa asfalt od terase ako pocne da zeza... ![]()
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Sve sto ste napisali i meni se dogadja otkako sam je kupio (i pokajao se). Nema sta nisam radio, ali uvijek isto. Najgore od svega je sto jedan projekt odradi bez problema, a u drugom ne gura niti jedan trak bez problema. Zato sam pomislio da nesto ne stima izmedju njenih drivera, SX-a, Quick-a, ...
Imam 3 GB RAM, sistem (XP) dobro radi, novi EMU driveri. Iako su iz Creative priznali da im dosadašnji driveri nisu 'valjali', ne vidim šta su novo napravili. Ali, moram reći da je jedno vrijeme sve šljakalo kako treba - bez ijednog incidenta, pa sam se čak i pohvalio time na forumu. Izgleda da proljev samo promjeni agregatno stanje kad prođe malo vremena - ništa više. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Emu 1212 I msn | WeezyPD | Computer Hardware | 11 | 19-07-2009 03:36 AM |