|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Elem dakle odlucim ja da je vrijeme da se malo skladisni prostor na mojoj kanti prosiri.Imam dva ata diska jedan od 120GB i jedan od 40GB i sve puno.Sav sretan poslije spoznaje da na maticnoj ploci(asus A7N8X-E Deluxe)imam prikljucke za sata diskove kupih WD 320 GB Sata hard disk.Posto sam radoznao po prirodi rekoh sebi ajd instaliraj ti to sam bez strucne pomoci.I prikljucim ti ja tako novi hd medjutim windows ga ne vidi a nema ga ni u biosu,a ja naivan mislio da ce to ici po plug n play fazonu al` nece
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Mislim da je na toj ploci SIL3112 kontroler za sata diskove, a on je poznat po tome sto zna biti problematican (pokusaj update biosa, jer ce on sadrzati i update roma za taj kontroler). Ukoliko ni to ne pomogne, bataliti ili probati drugi hdd, posto doticni kontroles sa nekim diskovima ipak radi ok. Za instalaciju wina naravno, potrebna je upotreba flopija sa drajverima, osim ako se radi o novijim i "narodskim" edicijama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
pogledaj u BIOS-u koji je primarni kontroler, ako ima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Hahahaha sjajno. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Hmm update biosa.To je ono flashovanje je li
![]() A ako nastavi da pisti kad ga konacno montiram kako treba(trenutno samo onako stoji nepricvrscen)dacu mu ja pass al` pass za vjecna lovista i kantu za djubre |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
![]()
Neki hddovi jednostavno imaju takve motore, pa piste (kao sto sam vec na par mjesta napomenuo, kada testiramo hddove za ruDAWe gledamo i kako se koje serije, ukljucujuci i pojedinacne primjerke ponasaju u ovom pogledu). Mozes probati da ga odignes malo od zemlje, pa ukoliko se pishtanje smanji, mocices ga montirati tako da ispod njega ne bude niceg, pa da to pishtanje koliko toliko ublazis.
Last edited by diviner; 06-12-2009 at 11:03 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Elem dakle saga se nastavlja.Posto mi je pistanje doticnog islo na zivce sasvim slucajno skontam da kad dizem sistem sa starog hd-a novi uopste ne pisti pa odlucih:sistem na stari hd podaci na novi.Sve ja to lijepo formatiram,formatiram i usb usput na kojem sam imao neke podatke sa starog hd-a
![]() ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
SATA disk - problemi | SHIVA | Computer Hardware | 9 | 24-01-2007 09:25 PM |
SATA I ATA zajedno.....???? | OFF | Computer Hardware | 1 | 05-01-2006 10:47 PM |
SATA II standard | Eon | Computer Hardware | 5 | 15-06-2005 03:04 PM |
Korekcija sata | Gianfranco | Predlozi i sugestije | 2 | 30-03-2005 12:48 AM |
SATA, RAID... Pitanje | Shady | Computer Hardware | 1 | 04-09-2004 02:40 PM |