|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Koji mikrofoni po vama najlepshe rade kad se snima vokal?
Koji za bek vokale koji za muske ...koji za zenske? Ima li nekih modela koji podjednako lepo rade na raznim tipovima vokala? Nevezano za cenu....dakle eto voleo bi da malo poprichamo o omiljenim mikrofonima.....o onima sa kojima imamo dobra iskustva... pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
To je toliko siroka tema, da trazi jako mnogo pisanja, razgovaranja, iskustva.
Siri je i cinjenica, da razliciti mikrofoni razlicito rade na razlicitim preampovima, sto usloznjava situaciju, a usloznjava je i cinjenica da su danas jako moderni i mikrofoni i preampovi koji ne daju REALNU sliku, nego oni koji je modifikuju (citaj izoblicavaju) na nacin koji prija uhu slusaoca, producenta i snimatelja. to je doslo do nivoa, kada recimo DPA laboratorijski mikrofon, sa ultra linearnim predpojacivacem u nasim usima ne zvuci dobro, nego "sterilno" "hladno" "bezbojno" i ko zna jos kakvim pridevima se moze opisati. Jasno je, na primer da NIJEDAN MIKROFON SA VELIKOM (Large) MEMBRANOM NE MOZE BITI REALAN I TACAN, vec zbog samog nacina konstrukcije, a jos manje mogu biti realni i tacni "Lampaski" predpojacivaci, a opet, vecina nas ih voli u raznim kombinacijama sa mikrofonima. Ponavljam, topic je veoma, veoma sirok, i nema konkretan rezultat, drugacije receno, ne postoji NAJBOLJI mikrofon sa naseg, subjektivnog aspekta.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
pa bas da popricamo...
ko ne zeli ne mora ja imam malo iskustva pa ne bi da nesto pametujem ali bi voleo da cujem ta i ta sprava radi lepo npr... c414 radi lepo ali ima nedostatke te i te.... uvek neka sprava dobije najvise komplimenata... ili kao sto je npr ranije neko napisao da Solidtube malo mutno snima ...itd naravno razliciti su ukusi ali je lepo da se cuju razna misljenja ne moze da naskodi .. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
https://www.gpanagopoulos.com/eshop/...st-vintage.jpg
Kakvo je vashe misljenje o ovom lepom majku http://www.gpanagopoulos.com/eshop/e...thyst-vtg.html i kakva je razlika izmedju njega (vintage) i ovog http://www.gpanagopoulos.com/eshop/e...thyst-std.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Upravo sam procitao da je jedan dual drugi mono diaphragm
mnogo mi se djasvi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Aco,druže,drži se onih tvojih raritetnih hand-made instrumenata,jer od kombinacija mikrofon-preamp-AD konverzija samo glava može da te zaboli....kao što Slowstar reče-stotine kombinacija...lični afiniteti....subjektivnost...objektivnost:confused :....ako ti je moja malenkost od ikakve pomoći,ono što bi bilo u nekom našem cenovnom rangu po pitanju odnosa cena/kvalitet/primenjivost u "gerilskim" uslovima je Rode K2(mislim da ga poseduju svi moji prijatelji koji se na iole pristojniji način bave snimanjem vokalnih sadržaja,a nisu bacili preterane pare....)...e,sad,preamp
![]() ja sam,npr.bio zaintrigiran Earthworks mikrofonima male membrane (QTC serija...30,40 i 50)...štaviše,na oficijelnom sajtu kažu da interesentima šalju cd sa usnimcima njihovog mikrofona u kombinaciji sa njihovim preampima ZDT serije (1,2 i 4-kanalni)....i evo još nisam ništa dobio 3 meseca od kad sam im poslao mejl ![]() za DPA mikrofone (nekadašnji Bruel@Kjaer)sam se isto naslušao stvari u superlativu po pitanju tačnosti....ali nekad tačnost nije glavni kriterijum..... jbg.duuu.uuga priča... poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
E Milanche
Ne kombinujem nishta vec bi voleo da cujem hvale za neke sprave koje su se dobro pokazale...bas kao sto si i ti napisao za taj mic ovaj Amethyst sam chuo da je opasan a i nije extremno skup takodje sam za K2 chuo dosta pozitivnih komentara...taj bi recimo meni bio najpristupachniji kad bi isao na nesto bolje od NT2A koji imam Ivan iz kv je jedno vreme snimao sa K2 ali chini mi se daje promenio glavni mic... Mnogo su lepe i Oktave sad sam gledao i ovo je jako zanimljivo pazi kapsule kao su interesantne sa estetske strane gledano A jesi li chuo neke komentare za Brauner |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
za "Fantoma" jesam(mislim na Braunera)jesam cuo komentare,cak je Oggy ili neko bio okacio test nekih 5,6 mikrofona,slagacu te,svojevremeno na forumu.....a mislim da sam ga video i kod Abadica pretproslog leta u studiju..ali ne drzi me za rec....ali to malko odskace od onih 500-600evrica...i to malko vise
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ah.....sad pogledah video koji si okacio....ne znam kako zvuce majkovi,ali da vrede-VREDE!!pazi sta je zlata u njih stavljeno!to ti je sigurna investicija
![]() poz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Neumann U47.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Vokal | Boombass | Tutorijali | 5 | 05-05-2009 07:51 PM |
Zelim nesto da podelim sa vama | kVu | Pricaonica | 30 | 13-04-2009 02:59 PM |
Koji je po vama najbolji razglas u zemlji Srbiji | AcaHari | Razno | 29 | 05-08-2008 05:53 AM |
Vokal | Ad Fines | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 18-06-2004 01:34 AM |