Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-09-2009, 09:33 AM   #1
alhoholicar
Member

alhoholicar's Avatar

Default Dva Uad-a a razliciti i tudji nalozi?

Ima li ko iskustva... Imam vec UAD-1, ultra pack 2 naloga i dvije PCI kartice. To je na tudje ime, a sva 4 mjesta su zauzeta. Sad, ako kupim neki UAD-2 ili jos neki UAD-1, koji opet mora bit na razlicitom nalogu, ima li sanse da se to iskombinuje i kako?
alhoholicar is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2009, 10:09 AM   #2
IK
Member

Default Re: Dva Uad-a a razliciti i tudji nalozi?

Quote:
Originally Posted by alhoholicar View Post
Ima li ko iskustva... Imam vec UAD-1, ultra pack 2 naloga i dvije PCI kartice. To je na tudje ime, a sva 4 mjesta su zauzeta. Sad, ako kupim neki UAD-2 ili jos neki UAD-1, koji opet mora bit na razlicitom nalogu, ima li sanse da se to iskombinuje i kako?
Nema. 4 UAD1 ili 4 UAD2 mogu biti na jednom nalogu, s time da ne mozes kombinirati UAD1 i UAD2
IK is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2009, 11:02 AM   #3
Boombass
Member

IK da li bi malo pojasnio ?to zna?i

Quote:
s time da ne mozes kombinirati UAD1 i UAD2
Da li to zna?i da ih ne mo?e? upariti npr uad1 i uad2 da rade kao jedan ili ne?to drugo?
Boombass is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2009, 12:18 PM   #4
alhoholicar
Member

alhoholicar's Avatar

Quote:
Originally Posted by IK View Post
Nema. 4 UAD1 ili 4 UAD2 mogu biti na jednom nalogu, s time da ne mozes kombinirati UAD1 i UAD2
Mozda nijesam bio najjasniji... Kod mene su dvije PCI kartice UAD-1. No, na tom istom nalogu rade dvije kartice u tudjem kompjuteru. Da li ja mogu kupiti neki novi (bilo koji UAD) a da radi skupa sa ovim koji je na tudjem nalogu - normalno pri tome bih kupio to opet zajedno sa nekim, sto znaci da ne bih mogao prebaciti kartice koje vec imam na taj novi nalog jer bi no bio full. Da li to mozda moze da mi radi u 2 moja kompjutera koja bih spojio FX Teleportom, pa po jedan nalog u oba?
alhoholicar is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2009, 12:40 PM   #5
shashko
Member

bilo je reci o tome... sve se svodi na to da..... sigurnije je da ne radis to
shashko is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2009, 08:51 AM   #6
IK
Member

Mislim da sam shvatio; Imas 4 kartice (2 kod sebe, 2 kod prijatelja...) registrirane na jedan nalog i sad bi zelio "podebljati" DSP snagu dodavanjem jos jedne kartice. Autorizacijski reg file koji si dobio za aktivaciju kupljenih plugina odnosi se samo na kartice (zavedene su pod serijskim brojevima svake pojedinacne kartice i u bazi podataka Universal Audia su...) koje su na tom nalogu. Nemam pojma sto bi se desilo da uvalis jos jednu karticu u pricu, ali pretpostavljam da su se momci iz UA nekako zastitili.
U svakom slucaju, mislim da to nebi radilo, jer je svaka kartica vidljiva u UAD-ovom control panelu, a tvoj nalog je popunjen (iako su karte dislocirane, vidljivo je da je nalog na 100%).
Old 30-09-2009, 08:57 AM   #7
IK
Member

Quote:
Originally Posted by Boombass View Post
IK da li bi malo pojasnio ?to zna?i

Da li to zna?i da ih ne mo?e? upariti npr uad1 i uad2 da rade kao jedan ili ne?to drugo?

Cini se da je tako. UA ne dopusta dijeljenje jednog naloga na npr jednu UAD1 i jednu UAD2 (solo, duo, quad...) karticu. ili imas 4 komada UAD1 ili 4 komada UAD2.

ja konkretno imam UAD1 i ocekujem da mi stigne UAD2solo for laptop. U tom slucaju prebacujem nalog sa UAD1 na UAD2 koji je tada nositelj naloga.

U slucaju updatea softwarea, kupljeni plugini na UAD1 gube autorizaciju jer je izvrsen prijenos naloga na UAD2.

Da li mogu raditi skupa, to ne znam, ali podijela naloga razlicitih generacija UAD-a nije moguca
Old 30-09-2009, 09:28 AM   #8
Boombass
Member

To bi zna?ilo da ja koji imam 3 Uad1 na nalogu mogu staviti jo? jedan uad1 i oni svi dijele plugine.Me?utim ako sam dobro razumio ako bi uzeo sada Uad2 i stavio ga na isti nalog , da mi ne bi radili plugini koje sam registrirao na Uad1.To mi malo nema logike jer zbog ?ega su onda stavili da se mo?e stavljati na isti nalog i 4Uad1 i 4Uad2? Ima mi logike da ih ne mogu upariti (uad1 i uad2)ali da ne koriste iste plugine.....
Old 30-09-2009, 09:38 AM   #9
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boombass View Post
To bi zna?ilo da ja koji imam 3 Uad1 na nalogu mogu staviti još jedan uad1 i oni svi dijele plugine.Me?utim ako sam dobro razumio ako bi uzeo sada Uad2 i stavio ga na isti nalog , da mi ne bi radili plugini koje sam registrirao na Uad1.To mi malo nema logike jer zbog ?ega su onda stavili da se može stavljati na isti nalog i 4Uad1 i 4Uad2? Ima mi logike da ih ne mogu upariti (uad1 i uad2)ali da ne koriste iste plugine.....
mozes stavit u jedan system 4 jedinice i 4 dvojke!
uad2 i uad1 rade zajedno.
samo ce ti ovi iz ua trazit da im posaljes "detailes system profile" (napravis ga preko uad control panela) u kojemu se vidi koje i koliko uad kartica su ti u kompjuteru.

kad sam ja uzeo dvojku prijavio sam je na novi system, onda sam zamolio uad support da mi prebace sve autorizacije softwera na novu karticu.

nakon toga sam ih zamolio da mi i sve uad1 kartice stave na isti system (sa uad2) pa su mi trazili "detailed system profile".
Old 30-09-2009, 12:02 PM   #10
Boombass
Member

Ok , zna?i sve kartice i uad1 i uad2 na istom nalogu dijele plugine samo ih se mora staviti na isti sistem.Jedino ?to je nemogu?e sve uad-e staviti u jedan PC pa zbog toga oni tra?e "detailes system profile" tako da znaju koje kartice rade zajedno , pa prema tome naprave "autorizacijski key file"
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules