Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2009, 09:18 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Fairlight 30 godina re-izdanje

http://www.fairlightinstruments.com/specs.html

povodom 30-godisnjice Fairlighta, prave 100 komada baziranih na
Fairlight CC-1 kartici.
Stize sa klavijatorom, monitorom light pen-om i svim ostalim, takodje i SVE biblioteke zvukova (II, IIX, III)...
cena - jos se nezna (sma kartica je oko $5000)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 09:20 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Fairlight 30 godina re-izdanje

cena...oko $20.000 ..
Old 10-09-2009, 11:10 PM   #3
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

potpuno bespotreban produkt. ko danas kupuje sinteve od $20k, osim ako nije neki buchla 200e, ili kolekcionarski moog modular 55 i sl..

osim ako nekome treba cc-1 engine kao takav, bilo za snimanje ili audio post, onda je zgodno da uz njega dobijes taj njihov virtualni sint.

po dosadasnjem iskustvu tih kodiranih rekreacija iz proslosti, nema sanse da su uvjerljivo emulirali onaj lofi sound (8-bit) i njihove prastare konvertere iz kraja 70tih, a pogotovo analogne SSM filtere i VCA.. ni prvi ni zadnji koji su to pokusali. al ?ivi bili pa vidjeli..

pitam se kome to treba, pogotovo s takvom cijenom. za tu lovu mos kupit 2 fairlightaIIx i jos dva fIII.. sa dodatnom opremom, i aparatom za kavu, i manekenkama da ti ga pridrzavaju dok sviras.. (mislim da ti pridrzavaju keyboard , naravno.. ...)

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 10:06 AM   #4
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
sa dodatnom opremom, i aparatom za kavu, i manekenkama da ti ga pridrzavaju dok sviras.. (mislim da ti pridrzavaju keyboard , naravno.. ...)
bolje da pridrzavaju nesto lakse od klavijature da ne uganu ruke...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 10:45 AM   #5
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

I jos jednom Yello i Fairlight (bukvalno svi soundi iz njega)

silicon science is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 03:11 AM   #6
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
potpuno bespotreban produkt. ko danas kupuje sinteve od $20k, osim ako nije neki buchla 200e, ili kolekcionarski moog modular 55 i sl..

osim ako nekome treba cc-1 engine kao takav, bilo za snimanje ili audio post, onda je zgodno da uz njega dobijes taj njihov virtualni sint.

po dosadasnjem iskustvu tih kodiranih rekreacija iz proslosti, nema sanse da su uvjerljivo emulirali onaj lofi sound (8-bit) i njihove prastare konvertere iz kraja 70tih, a pogotovo analogne SSM filtere i VCA.. ni prvi ni zadnji koji su to pokusali. al ?ivi bili pa vidjeli..

pitam se kome to treba, pogotovo s takvom cijenom. za tu lovu mos kupit 2 fairlightaIIx i jos dva fIII.. sa dodatnom opremom, i aparatom za kavu, i manekenkama da ti ga pridrzavaju dok sviras.. (mislim da ti pridrzavaju keyboard , naravno.. ...)
Potpuno se slazem.
Inace o CC-1 i njegovoj FGPA implementaciji i dizajnu - sve najbolje, ali ovo je bas nepotrebno. Razumem da bi neko ko se (kao i ja) kao klinac palio na nesto ovako hi-tech i "nedostizno", a u medjuvremenu dosao do love, hteo da konacno sebi ispuni decacki san. Medjutim, kao sto i cluster rece za "pola para" mogli bi da se kupe "na gomili" potpuno sredjeni "originali": CMI III, Synclavier II i PPG 2.3 + Waveterm B, a za ostatak neki HD2, ili sta vec, pa ko voli, nek' izvoli... I sam sam pomisljao o repariranim Synclavier-ima (DaBear valjda ima jedan) i rakiranim PPG-ovima i jos uvek "nisam pametan" ima li smisla...
Da ne pominjem povratak u interfejs i editovanje koji vas "teleporuje" u DOS-oliku proshlost...
Old 13-09-2009, 11:01 AM   #7
pleon
Member

meni zanimljiv video...genijalna svirka i na kraju zanimljiv odgovor na glupo pitanje
http://www.youtube.com/watch?v=n6QsusDS_8A
pleon is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2009, 12:05 PM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
Potpuno se slazem.
Inace o CC-1 i njegovoj FGPA implementaciji i dizajnu - sve najbolje, ali ovo je bas nepotrebno. Razumem da bi neko ko se (kao i ja) kao klinac palio na nesto ovako hi-tech i "nedostizno", a u medjuvremenu dosao do love, hteo da konacno sebi ispuni decacki san. Medjutim, kao sto i cluster rece za "pola para" mogli bi da se kupe "na gomili" potpuno sredjeni "originali": CMI III, Synclavier II i PPG 2.3 + Waveterm B, a za ostatak neki HD2, ili sta vec, pa ko voli, nek' izvoli... I sam sam pomisljao o repariranim Synclavier-ima (DaBear valjda ima jedan) i rakiranim PPG-ovima i jos uvek "nisam pametan" ima li smisla...
Da ne pominjem povratak u interfejs i editovanje koji vas "teleporuje" u DOS-oliku proshlost...
kad smo vec tu...imam jos uvek (duplikat, dva..) na prodaju, Synclavier 9600 sa svim dodatcima, (FM, sampling, DtoDisk, 100KHz sampling / recording..)
mega ocuvana klavijatura, ima i PCI karta koja radi sa G4 (takodje ukljucen)..
..nije sredjen - ali moze za male pare i to da se uradi u njihovom servisu.
ako neko voli, i ima vremena (ima i sva servis dokumentacija, manuali..)
Old 13-09-2009, 02:02 PM   #9
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Ko voli Fairlight... ceo album Zoolook je kao demo za Fairlight... (po meni najbolje aranziran album elektronske muzike ikada).

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.

Last edited by sRce; 13-09-2009 at 02:04 PM.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2009, 02:34 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

... I sam sam pomisljao o repariranim Synclavier-ima (DaBear valjda ima jedan) i rakiranim PPG-ovima i jos uvek "nisam pametan" ima li smisla...

[/QUOTE]

za sve si u pravu...interface je svakako "korak u nazad". zelena slova na crnom ekranu..he,he..ili crno/belo.
Kad sam pokazivo moj (sredjeni) Synclavier nekom drugu (on je jako nestrpljiv inace..) mali ram (64MB), pa cekas da se uchitaju zvukovi, pa TOTALNO novi interface, treba da se naviknes...on se smorio...

ALI - jedna stvar na koju sam se JA primio, (mozda nekome i nije bitno) je ZVUK!
Na Synclavier-u ima 2 D/A konvertora po kanalu (!?) Jedan 20BITa za prvu polovinu zvuka i drugi 16BITa za rep zvuka...signal je tako "veliki" jak, mastan, sirok..sta vec.??
Toliko sam se zalomio kad sam cuo prvi zvuk (bio neki bass), da sam odmah pogledao na desku da nije EQ ukljucen ili da nema neki efekat da je ostao na AUX-u...
Svaki sampl (posto ga konvertujes) zvuci bolje koroz njega...

Stvarno me sramota sto sam (zbog drugih stvari) proveo SAMO 2-3 sata na njemu od kad su mi ga sredili (2 godine !!!!!) Ali, bice valjda vremena uskoro...Bilo mi je stvarno zao da ga ne kupim, jer tako veliko parce elektronske istorije za male pare - vredi !!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules