|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Narode, imam problemčić sa prvom vokalnom frazom u jednoj pesmi. Ovde su note - kao ?to se vidi u prva dva takta se pevaju tonovi Cis i A u A-duru. Čini mi se da je taj interval nezgodan za pevanje, naročito ovako izdvojen na početku pesme. Probao sam da umesto tona Cis ide H (dakle drugi stepen umesto trećeg, recimo kao ?to počinje Yesterday), ali ni to ne le?e ovde kako treba. Ima li neko ideju ?ta raditi sa tim prvim tonom u ova prva dva takta?
![]() |
#2 |
SuperModerator
|
![]()
zasto je tesko otpevati veliku tercu?
mozes, da, i taj H-A ala yesterday, ali i dalje ne razumem, cista dijatonika, dje zapelo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ovde kod mene ipak nekako velika terca bolje zvuči, ali to je mo?da zato ?to sam to puno puta svirao i navikao na tu varijantu. Zato i volim da čujem objetkivno mi?ljenje.
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
mislim da ti je velika greska sad da se zaludjujes kako je onaj i kako je ovaj krenuo pesmu samo sebe mucis...mozes da krenes kojim god oces tonom bukvalno svi su u igri,a prirodu batali da je tako svi bi pevali jedan ton
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pa često i pevaju tako. Recimo u refrenu: Love me tender, love me true... Jedan ton, a tako melodično. Onda u nastavku doda jo? cela dva tona: All my dreams fulfill...
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
pa eto nasli smo ti resenje pevaj A umesto Cis toniku umesto terce
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pevanje u busu | Mika Technika | Pricaonica | 4 | 23-06-2009 04:39 AM |
Pevanje,rad Sa Pevacima U Studiu,istine I Zablude | Eeva_r&b | Razno | 52 | 09-11-2008 08:39 PM |