Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2009, 01:43 PM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Korg X50

Da li se neko igrao sa ovom spravom? Zanima me kakav je po pitanju kvaliteta - kakve su dirke, dugmad - da li je onako krckavo plastican ili vredi necemu ? Kazu da ima Tritonov engine ? Planiram da ga uzmem i koristim kako za midi kontroling tako i za neko stand-alone sviruckanje bez kompa...
Old 03-07-2009, 10:39 PM   #2
Dule A
Member

Default Re: Korg X50

krckav i plastican kao i svi (jeftiniji i poneki skuplji) korg sintisajzeri......
njegov izgled sugerishe namenu....
ima triton sirovine (32mb wav rom-a iz osnovnog triton klasika i 32 mb wav rom-a izabranih best of sirovina sa triton prosirenja,ukljucujuci neke posebno napravljene za njega....) zvuci kao tanji,manji triton.... u kucnom i studio okruzanju moze menjati tritone ali na ozbiljnijim PA se ne ponasa bas super.....
dirke su pristojne kao i velocity mapiranje.....
drasticno bolji sinti od triton LE npr... ako ti je potreban samo rom.....
Dule A is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2009, 10:46 PM   #3
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Korg X50

Hvala na odgovoru, ma ja bih ga koristio onako za poneko sviruckanje i uglavnom za midi kontrolu... Korg mi se inace cini mnogo plastican, imao sam prilike da dosta radim na pa-2x, jeste on tezak kao zemlja, ali odise tom "korgovskom plasticnoscu", pa nije ni cudo sto je i na x50 slucaj... Ohrabruje ovo sto si napisao za dirke i velocity, uglavnom mi to najvise i treba.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules