Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2009, 10:43 PM   #1
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

Default Blue Blueberry i UA Solo 610

Mrzim otvarat ove "sta mislite o..." topice, ali ovaj mic se ne spominje pretjerano kod nas tako da search otpada (samo ga je idekius tu spominjao), a tesko je i doci do njega za probu...

Uglavnom, trenutno imam K2 koji se ne ljubi nesta pretjerano s mojim glasom, a i dosta je taman (tu se slazem s Maxovim ranijim postovima, uvijek mi fali par dB high shelfa na njemu). Posto sad dolazi jedan period u kom cu snimat sebe vise od "klijenata", volio bih uzet nesta sto ce mi vise leci na glas, a kod nas nije slucaj da se moze isprobati pretjerano puno toga. Od stvari koje se mogu probati po audio shopovima, najvise mi je legao upravo K2...barem u slusalicama na probama, iako ni to nije nesta objektivno, ali eto, dobro da i toliko dopuste probati. Ono sta imaju iznad K2 mi je izvan budzeta (Classic II, U87, Amet), a po studijima uglavnom imaju iste te micove + 414ke i solidtubeove.

Tako da sam se ja lijepo okrenuo kolegama amerima i njihovom garden varietyu mikrofona koje najcesce preporucaju za (rap i rock) vokale i voiceovere. Dakle - 4060, TLM103, Blueberry, Peluso VTB i 2247, SM7 itd.
4060 mi je nekako otpao jer je, koliko shvacam, taman u maniru K2, TLM cak mogu i probat negdje kod nas, Peluso mi je van budzeta itd...jednostavno sam se prestao zamarat raznim komentima, jer svaki cigo hvali svog konja ili postaju jedino po hypeu i flavor of the month tipovima. Ova kombinaija iz naslova me zanima cisto jer mi je uletila da je mogu zabost za 1k $. 610-ku kontam da mi se uvijek isplazi uzet, jer mi je to dugorocno rjesenje i apgrejd od sadasnjih preova s Konnekta koji ne bih morao mijenjati u nekoj "forseeable" buducnosti. Znam da je pucanj u prazno, ali eto - ako netko ima neka iskustva s Blueberryem iz prve ruke - dobro bi mi doslo. Takodjer neke preporuke opcenite za moju situaciju ne bi bile zgorega takodjer, iako znam da mi se sve svodi na nac-i-poslusat.

Hvala unaprijed.
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 11:08 PM   #2
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: Blue Blueberry i UA Solo 610

Blueberry-a cisto sumnjam da iko koristi ovdje... Bar od ovih koji su i dalje na balkanu.

Nemoj da gledas tako 'dvodimenzionalno' na mikrofone [da ih dijelis na svijetle i tamne] jer i sam znas da je to 'samo jedna od mogucih perspektiva'...

Ne mogu 100% da garantujem naravno, ali kapirajuci da ti je 'prvi' pravac hiphop, preporucujem da probas AT4050! Sad ce mozda neki da se nasmiju i kazu 'ne postoji komad opreme za odredjeni pravac' sto je naravno ISTINA, ali taj MIC bar po mom ukusu jednostavno najvise pashe tom zvuku u tom cjenovnom rangu...

U sv slucaju preporucujem da probas...

Pozz
Old 05-05-2009, 11:18 PM   #3
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

Naravno, sve trebam probat...a tu dolazi do problema s obzirom da zivimo gdje zivimo.

A sto se tice 40xx serije, svakako sam cuo preporuke bas za moj pravac. Sam sam radio sa 4033, al to je dosta niza klasa u odnosu na 4050 i 4060. Isto tako, znam da ne mozes gledat sve crno-bijelo tj. svijetlo-tamno, ali spomenuo sam 4060 u tom kontekstu samo zato sto mi je mnogo ljudi spomenulo K2 kao prvu asocijaciju na 4060.

edit:
Interesantno, jedan od ljudi s kojima sam vani radio i cije misljenje jako cijenim, a koji je prilicno izbirljiv po pitanju opreme, mi se kune u lanac Peluso VTB > UA Solo 110, sto me ne bi cudilo da to nije apsolutno prvi put da mi netko preporuca 110-ku kao "the" preamp...to each his own, valjda.
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 11:26 PM   #4
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Peluso nisam nikad probao, a nije da nisam zelio... Tako da ne znam sto da ti tu kazem. A sto se tice Solo-a 610, to ok radi! Ne znam koja je razlika izmedju 110 i 610...

A sto se tice AT micova, 4050 mi zvuci kao bolji allrounder nego 4060, koji i jeste tamniji..

Pozz
Old 06-05-2009, 09:44 PM   #5
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Ne znam koja je razlika izmedju 110 i 610...
110 je tranzistorac a 610 je lampa?..

radio sa oba, u 90 % kao DI;

-110 za el.gitaru (transparentniji je, bolje za reamping)
-610 za bas (karakterniji je, masan low end)

za vokale sam ih rijetko koristio (bolje mi ispada av.737) jer vecinom radim sa u87 koji i sam kolorira dosta..

..a i kod mene su vecinom ?ene vokalisti-odgovara mi "čisti" pre
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules