Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken

Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama!

Thread Tools Display Modes
Old 15-04-2009, 08:54 AM   #1
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Default 7 string guitar - produkcija

Tvoja iskustva sa 'Drop H' štimom. Kako si rešavao taj donji opseg basa i gitare?
Ako može i malo detaljnije za uklapanje ona dva pojačala (ashdown and plexi), što se tiče EQ + ,(filterima ili kako već)?
Takođe tvoja neka iskustva i problemi sa ovom varijantom gitare.

Last edited by ProkDu; 15-04-2009 at 08:59 AM.
ProkDu is offline  
Old 15-04-2009, 09:15 AM   #2
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Default Re: 7 string guitar - produkcija

Quote:
Originally Posted by ProkDu View Post
Tvoja iskustva sa 'Drop H' ?timom. Kako si re?avao taj donji opseg basa i gitare?
Ako mo?e i malo detaljnije za uklapanje ona dva pojačala (ashdown and plexi), ?to se tiče EQ + ,(filterima ili kako već)?
Takođe tvoja neka iskustva i problemi sa ovom varijantom gitare.
dosta toga sam ti vec odgovorio u prethodnom threadu..uvijek idem na prirodnu selekciju..zato sam i odabrao Plexija jer on ima nesto sto Ashdown sam po sebi nema..srednje srednje..i to kakve..povijest rockenrola je u njima..iskreno receno da je on sam ostao u miksu bilo bi to previse retro (sto je ruku na srce Suba (bubnjar) odmah primjetio...) no cim dodas Ashdowna prek toga dobijes super moderan miks sto se nadam se i cuje na ploci...inace kod H.Piva je tu jos jedan bitan faktor koji je sam za sebe ogroman ,a to je Shoki (bass guitar)...Shoki pati na taj agresivan "cuje mi se definicija zice a imam dolje basa kao u prici " sound tako da i je osnovna zadaca bila kako pomiriti kick,bass i donji dio gitara i snare-a...poslusaj " Nije sve tako sivo" gdje Shoki ulazi sam sa bassom pa ce ti biti jasno o kakvom se soundu radi...on pati i na opremu tako da je donio mali "razglas" od opreme za Bass..takodjer ima i 5-zicanog ( i to par komada ) Ariesa http://www.aries-basses.com/ sjajni instrumenti i na kraju uz pomoc Sennheisera 421 (oko stopu i pol od zvucnika ) i EV RE20 ( na kalotu) i pazeci na faze maksimalno uspio sam dobiti to sto smo i on a i ja imali u glavi...inace sa tom extra zicom na basu i gitari cijeli se snimak spusta u taj sub region..gdje moras strasno paziti da ti jalova energija ne pojede headroom..dakle igrati se maksimalno sa highpass filterima...
Denyken is offline  
Old 15-04-2009, 10:49 AM   #3
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Default Re: 7 string guitar - produkcija

Evo preslu?ao na youtube-u, lep zvuk bas gitare.
Inače slu?ajući primetio sam da se u aran?manu samo na par mesta mo?da preklapaju frekvencijski gitara i bas (kad gitara svira nisko rifove). Gitara je većim delom u nekim melodijama na vi?im frekvencijama, ?to je odličan način za ra?či?ćavanje gu?ve u donjem spektru.

Produkcija je stvarno svetska a na?a.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules