|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pitanje za cenjene strucnjake. Da li ima smisla postaviti samo jedan rostilj sa azmafonom direktno lepljenim na zid(bez distance) i azma plocama na konstrukciji? I eventualno, izbusiti azma ploce?
Prostor sa kojim raspolazem je vrlo mali. Svaki cm2 mi znaci. Trenutno na zidovima imam direktno lepljen azmafon i azma ploce na plafonu(alu konstrukcija-spusteni plafon). Znam da je to daleko od ozbiljne akusticke obrade, problem niskih frekvencija je prisutan, ali za moje potrebe to je ok u tehnickom smislu. Nego pocinje da mi smeta prasina koja se tokom nekoliko godina uvukla u azmafon, pa bih to nekako da zatvorim azma plocama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ako to tako zelis raditi trebo izbjeci na drugi sistem.
To bi ti bila moja preporuka. Nista ni doprinosi ta vrsta montaze azmafona. i ako nisam strucnjak za taj princip. Ali je to 100 posto krivo ulaganje. Radije napravi absorbera sa mineralnom vunom. i rjesi prve reflekcije. vidio sam sam jedno mjerenje koje je radjeno sa azmfonom i nije mi se svidilo jer dolazi do izbrisanvanje frekvencija. pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|