Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-01-2009, 09:51 AM   #1
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Microsoft records

Upravo sam procitao na popboksovom sajtu:
Microsoft je pro?le nedelje izdao novi program Songsmith, koji je u stanju da stvara muzičku podlogu bilo kakvom vokalnom zapisu.
Dakle, otpevate melodiju, odaberete stil instrumente, i onda Songsmith razvije akorde i pripadajuću instrumentalizaciju.
Microsoft program prodaje kao alat amaterima, ali tvrdi da mo?e pomoći i ozbiljnijim muzičarima.
P.S. Pre nekako smo pricali o buducnosti muzike.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2009, 10:47 AM   #2
meka
Member

meka's Avatar

Default Re: Microsoft records

Mene su morali ubeđivati da to nije parodija na ne?to postojeće. Koliko vidim, ma?inerija koja se krije iza je veoma ozbiljna i pomalo podseća na Melodyne (recimo), jer treba prepoznati note, ali tako usran marketing odavno nisam video.
Old 19-01-2009, 05:29 PM   #3
yoloko
Member

In the future the inevitable march of technology will see the need for human input in music gradually diminish. Then the challenge for the artist will not be how to distinguish man from the other animals, but how to distinguish the human being from the robot
yoloko is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2009, 04:43 PM   #4
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Znaci, KILL IT!!!
...
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 08:30 AM   #5
pleon
Member

bok,

"In the future the inevitable march of technology will see the need for human input in music gradually diminish"

pa meni se cini da masina moze samo harmonizirat melodijsku liniju na nacin prethodno ukucan rukom nekog programera (znaci ljudskog inputa). a taj ce programer proucit kontrapunkt, harmonizaciju, jazz ovu onu progresiju akorda, itd (opet čovjek).

znaci ukoliko se ljudska populacija zadovolji (a zadovoljava se vec sada) ponavljanjem istih muzickih obrazaca do u nedogled utoliko ce oni vise zaraditi na tom svom proizvodu.

i tada cemo postati "roboti"

"Then the challenge for the artist will not be how to distinguish man from the other animals, but how to distinguish the human being from the robot"

ali ne moramo se mi bojat masina, masine nam ne mogu nista, nego ne znanja i pokusaja da nas se uvijeri u superiornost nase vrste u odnosu na sva ostala bica koja postoje na ovoj planeti . .jer u tom slucaju svaaki orijentir nestat ce sa vida, i mi cemo pogledat u tamu a tamo nema puta niti izlaza, samo ludilo nas ceka.(borh-ova otkrica nesjednjivih znanja u podrucjima atomske fizike i kvantne mehanike, vec su izazvale strah i paniku medju znastvenicima)

a ne znanje je vec poprilicno uzelo maha - posljedice: otudjenosti od prirode koje smo neodvojiv dio, potrosacki mentalitet, zanemarivanje vaznosti i uloge u prezivljavanju SVIH prirodnih ljudskih vrijednosti pa i kreativnosti, inovativnosti, znatizelje itd.

zakljucak: kad vrijeme dodje a istina stisne, čovjek ce jos jednom pokazati svoju pravu prirodu i vratiti se na svoj put i stati u dugacku kolonu svoje neljudske brace.

pozdrav

Last edited by pleon; 09-03-2009 at 11:24 AM.
pleon is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 09:39 AM   #6
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

ma najgore je sto sa svakim ovakvim softverom dolazi novi talas "umjetnika", "producenata" i ostalih...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009, 09:57 AM   #7
pleon
Member

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
ma najgore je sto sa svakim ovakvim softverom dolazi novi talas "umjetnika", "producenata" i ostalih...
je, situacija je tesko podnosljiva. ali istovremeno i labava!
znamo svi za turn off prekidac ?
ja skoro da ne palim televizor a radio i nemam. novine ne kupujuem. i bas kad bi neko pomislio da sam neinformiran, ispadne da sam zapravo selektivno informiran,tj. urednik moje emisije sam ja sam
cujem ali ne slušam, vidim ali ne gledam. klimave su te nozice na kojima stoje umjetnici i producenti svakog novog potrosackog vala, slomit ce ih povjetarac a moje su vec slomljene!

Last edited by pleon; 09-03-2009 at 10:08 AM.
pleon is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules