|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Juče sam eksperimentisao sa bossovim overdrajvom,pa sam ga stavio pre golden age pre 73 pa onda u komp.Rezultat je bio heavy gitara sa vi?e punča,dodu?e malo prljavija nego kad se snima clean signal direkt kroz di ulaz preampa.Kakva su va?a iskustva sa snimanjem gitare preko preampa,koje efekte stavljati pre,a koje posle.Moje je mi?ljenje je da treba iskoristiti sve ?to se iskoristiti mo?e pre kompa.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
?ta povezivati pre, a ?ta posle preampa ? to je stvar ličnog afiniteta. Ako gitarista nema neki svoj određen redosled, bio sam sklon tome da stepen distorzije (od ?nula? do ?sve? ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Do sada sam bio u fazonu da snimam klin signal koji bojim vst pedalama,ali mi je uvek falilo žestine,punča kada bih pravio žestoki metal ton,ton je bio sterilan i nije bio konkretan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Kod gitarskih pedala je problem kao i kod sve analogije u trackingu..
al jebiga, ili ide? tim putem, ili ne ide? btw, lagano vraćanjem clean/funk/disco gitara mo?e se zakoračiti u te vode "hrabrije".. meni omiljeni MXR dyna comp je odličan za taj spank, pod rukom je definitivno bolji feeling/performans nego direkt u DI + post. mislim, krajnji rezultat je bolji.
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
^^^
Pa da, mislim da pričamo istu stvar ? najva?nije je da tokom snimanja slu?a? ton koji je ?pravi?. Pozdrav, Vasa
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ovo ti je sve gitare DI u komp, nije lo?e ispalo ka?u ljudi: http://www.youtube.com/watch?v=LqusEzIPloA http://www.youtube.com/watch?v=YufKUyPq25U
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
kako su DI boxovi visokoomski (za gitaru), moguce je splitovati pre pedale i snimati istovremeno clean kroz DI i kroz pedalu. pedalu monitorisati radi realnog fidbeka u svirci da bi se imao osecaj za gitaru i zvuk. Clean se posle boji u vidi se sta je bolje..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Last edited by disco violence; 04-10-2013 at 10:27 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
A moze i ovako, mali off. Das publici da cuje analogiju a ti slusas simulaciju, zanimljivo
![]() Na nekom petom minutu je sustina |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Video si verovatno u onoj temi o Trigger-u, napisao sam ?ta koristim. Jedino ?to mo?da nije pomenuto je da kad koristim POD, ne koristim njihove simulacije kutija, koje nisu ba? najsjajnije, nego impulse. Razlika je drastična i tako mnogo bolje radi. Od LePou-a Legion i ona simulacija Rectifier-a, kako se već zva?e. LeXtac nekad za lead, ali uz ne?to ?to će da mu pogura gain. Naravno ispred njih 808 simulacija.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|