Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-02-2009, 06:01 PM   #1
matija
Member

Default neće otvorit Cubase

Normalno sam koristio cubase na svom kompu do danas.sve je ?ljakalo midi,plug inovi,sve...onda me nema dva dana doma otvorim komp,kliknem cubase i počne ga dizat i najednom se pogasi.Restartao sam komp.Opet neće.Reinstalirao program sve ispočetka,opet neće.Koji mu je k?
matija is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2009, 07:10 PM   #2
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: neće otvorit Cubase

Ne reinstall !!!
Uninstall uradi sa YouUninstaller (YU). Onda obri?i potpuno folder (ako je postavljen na : c:\Program Files\Steinberg\SX - ili već ?ta si postavio). Pa ondak, sa tune Up Utilities očisti registri bazu, ako je ne?to zaostalo, pa sa YU - autofix. E sada restartuj comp, pa tek ondak ponovno instaliraj CuBase. Ako neće opet, sa YU deinstaliraj sve plugins pa ondak 'Jovo - nanovo' - All . To je najljep?i dio posla, kada se mora uraditi sve ponovo
alfom is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2009, 09:52 AM   #3
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

za početak probaj samo da premestiš sve plugine iz VST Plugins foldera negde (npr. desktop) ,pa ga pokreni bez istih.Ako radi,onda polako kreni vraćati jedan po jedan dok ne pronađeš koji ti ruši Cubase i jednostavno ga skini,obriši ili deinstaliraj...Ovo je u najviše slučajeva meni bio razlog pucanja Cubase-a.Možeš provaliti šta je problem i ako samo pažljivo gledaš šta piše sitnim slovima na splashscreen-u dok se učitava.U momentu rušenja zapamti šta je poslednje učitavao jer je to najverovatnije problematični deo.

Last edited by DADDY Z; 23-02-2009 at 09:55 AM.
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2009, 12:18 PM   #4
matija
Member

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
za početak probaj samo da premesti? sve plugine iz VST Plugins foldera negde (npr. desktop) ,pa ga pokreni bez istih.Ako radi,onda polako kreni vraćati jedan po jedan dok ne pronađe? koji ti ru?i Cubase i jednostavno ga skini,obri?i ili deinstaliraj...Ovo je u najvi?e slučajeva meni bio razlog pucanja Cubase-a.Mo?e? provaliti ?ta je problem i ako samo pa?ljivo gleda? ?ta pi?e sitnim slovima na splashscreen-u dok se učitava.U momentu ru?enja zapamti ?ta je poslednje učitavao jer je to najverovatnije problematični deo.
sve to već probao.Onda sam unistallirao program izbrisao Steinberg folder iz program filesa i ponovo instalirao program.Ista stvar.Pa sam maknuo plug ine,i neće pa neće ...uvijek ista stvar učitava na splash screenu i onda stane i sve se spusti.Gledao sam već ?ta je bila zadnja stvar na splashscreenu,maknuo i to i opet neće...
Na kompu sve drugo ?ljaka i ?ljakao je i cubase do jučer.A onda me nema dva dana,vratim se i najedanom sranje.Ni?ta, sljedeći korak je da nabavim neki novi instalacijski cede.
matija is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules