|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
nedavno sam se zaposlio na lokalnom radiu. pri montiranju emisija koristim software adobe audition. sve radi ok i sve mi je manje-vise jasno osim nacina kojim bih mogao stisati podlogu u odnosu na vokal. kako da to izvedem? napominjem da radim montaze u multitracku. kompresiranje mi nije dalo nikakve rezultate...ili nisam znao pravilno uoptrijebiti opciju.
hvala, pozdrav iz umaga! ...ili sam mozda morao u podforum "produkcija i tehnike postprodukcije"? moderatori, sorry.
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
probaj sa nekim od vst kompresora koji podrzavaju sidechain.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
razmisljao sam i o tome, ali tlaka mi je skidati i instaliravati pirateriju ovdje. uostalom, kako bih to mogao izvesti? u fruity loopsu sam bez problema to napravio, ali ovdje...hmmm...malo mi se cini komplicirano. ...a sta ne postoji nikakva opcija ili nacin u samom auditionu? ...nekako mi se cini da cu moratiu rucno. koja tlaka, ej!
![]()
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
http://www.twistedlemon.nl/ pogledaj ovde SideKick koji je bio besplatan ali izgleda da ova nova verzija 4 nije vise besplatna a ovde http://freemusicsoftware.org/1005 mozes da vidis kako izgleda besplatna verzija pa mozes da je skines ako nadjes.. Princip je jednostavan..Ubacis dve instance SideKick-a u dva razlicita kanala.. Jedan salje signal a drugi prima signal (oba moraju biti na istim sidekick virtualnim kanalima (ima ih 4 na sidekicku: alpha, beta, gama, delta) ,npr. Alpha kanal) tako da sidechain radi i ukoliko ti host ne podrzava native sidechain .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
upravo sam zavrsio montazu, rucno "kompresirajuci" a buduci da ekipa sa majcinskog radija, pazi ovo, nije stigla napraviti jingleove djaba sam radio. sada mi je gotova smjena i idem doma, ali sutra cu svakako prouciti ove linkove i probati napraviti tako. ...a i ja, lazy dog, nisam ni u help bacio oko na (ne)mogucnost sidechaininga u samom softwareu. budem takodjer sutra. tnx, ekipo! spas ste!
![]() |
#6 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
btw, i ja koristim tu stariju besplatnu verziju sidekick-a, evo i linka posto ga vise nema na tom sajtu. http://rapidshare.com/files/198781498/SideKickv3.zip |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
neki napradak je u toku. nisam jos isprobao ove vstije koje ste mi preporucili, ali uspio sam doci do relativno zadovoljavajuceg rezultata kompresijom na master kanalu. jos bih trebao skuziti malo bolje parametre da nepotrebno ne gubim vrijeme, ali mislim da nece biti vecih problema.
ove linkove sam saveao...za za nikad se nezna. ![]() ajd, tnx jos jednom. pozdrav!
![]() |
#8 |
Superoperater
|
![]()
Koristi se volume envelopama, ja sam tako radio jos pre mnogo vremena kada se taj program zvao cool edit pro i koristio sam ga bas u svrhe izrade reklama i jinglova
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
probat cu i to. neznam bas kakva je to teorija, ali ako je user friendly nacin biti ce odlicno. tnx na savjetu.
poz!
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
pa i nije ti bas ovo neka caka, ali svejedno hvala i tebi na savjetu!
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
produkcija u Adobe Audition 3.0 | SKey | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 18-01-2009 09:44 PM |
Adobe audition 3 | gitarstudio | Audio Software | 5 | 05-01-2008 10:32 PM |
Adobe audition v2.0 | sasa.ivkovic | Audio Software | 11 | 10-04-2006 11:34 AM |