|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Vreme je doslo da se uzme neki nov mikrofon, jer sam shvatio da ovaj moj c2000b nema blage veze s vezom
![]() U planu su mi sledeci mikrofoni: Rode NT1a Studio Projects B1 Behringer B1 Audio Technica AT2020 Da li je neki od ovih mikrofona bolji od gore pomenutog, c2000b, i ako su bolji, da li se isplati uzimati ih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Zar ti nisi skoro uzeo taj mikrofon?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
http://rumski.com/forum/showpost.php...85&postcount=7
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
uzeo sam pre 6 meseci, ali je neverovatno los, niski tonovi su skroz odseceni, visoki prenaglaseni, uporedjivao sam ga sa jeftinijim mikrofonima i skoro svaki je bolji od njega, mozda je i on kvaran, mada kako sam citao on je los
![]() Najveca mana mu je sto veoma brzo pocne da distorzira, pad od 10 db ga malo vadi, ali cesto se desava i da sa ukljucenim padom distorzira, to me najvise nervira... Gore navedene mane nekako uspem da povadim u mixu (kolko-tolko), ali sa distorzijom ne mogu nista da uradim, mozda je to i sto nemam predpojacalo, sad uzimam m-audio dmp3, pa ako ima problema i sa njim, onda cu da ga zamenim sa drugim, najverovatnije sa behringer b1. Last edited by rastamankg; 12-02-2009 at 09:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Distorzija? Kakva distorzija? Nema basa? Možda te zajebava onaj njegov kretenski bass roll-off? ...a sa B1 ćeš tek da se usrećiš... Lepo ti rekao Moritz - uzmi AT2020, ali nema ko da ga čuje... Pozdrav
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 12-02-2009 at 10:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ok, videcu at2020, posto idem u bg neki dan.
Btw, znam da mixerce u sebi ima preamp, nego je los, a kad sam rekao da distorzira, mislio sam na clipovanje, a lowcut filter mi je na majku iskljucen, ukljucen je ssamo na mixeru. Svejedno, videcu at2020 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ja se trenutno sluzim sa AKG C2000B, ali izbegavam da snimam samo kad sam primoran, elem, kad stavis onaj njegov bass rolloff pad bas se izgubi, ali kad je to ukljuceno okej je, jeste nekako je snimak uvek izdistorziran ali to sve u slucaju da je izvor zvuka previse blizu mikrofona, ja uvek snimam close miking sve, ali sa C2000B iz nekog kretenskog razloga sve blize od nekih 25 cm od njega zvuci izdistorzirano.Probaj, ako hoces poslacu ti ja usnimke koje sam uradio sa njim da vidis da li je isti zvuk kao kod tebe...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Ajde ako mozes okaci ih na rapidshare ili negde, da vidim.
Unapred hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Pomoc u odabiru sinta | dogmeat | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 24 | 01-05-2008 07:00 PM |
Izbor mikrofona | cekalica | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 02-02-2006 09:42 PM |