|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Elem, posto sam totalno neupoznat sa njima i uopste rootovanju DSP efekata i sl. molim vas za pomoc.
Stavio sam kX najnoviju verziju iz nuzde jer mi treba minimalna latencija u Cubase SX-u u kombinaciji sa AmpliTube-om za "live" sviranje. Nakon instalacije i najosnovnijih podesavanja, startova sam Cubase koji je automatski zaposlio kX gde god je stigao, osim u opcijama za AISO sto sam ja "popravio". E prvi trip je se desio da uopste nema obrade signala iz bilo mikrofonskog bili LIne-in jack-a. Pri narednom pokretanju SX-a kad bih ukljucio monitoring nista se nebi desilo a pri pokusaju da ukljucim "Record" dobio bih poruku da nema nista na Input-u i da odem do imput window-a (koji uopste nemogu da nadjem) i namestim isti... ???? !!! ???? Pogledao sam malo po njegovom helpu i opet nista nekontam. Ono sto sam razumeo je "princip" tj. ideja po kojoj je radjen drajver i to je super, al dzaba kad je UI toliko nejasan da je to strasno... Ajd neko od vas ko je to probao nek mi pomogne! POz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ok ono sto sam uspeo da uradim je da "povezem" mic i Line IN ulaze, i sad se gitara cuje. Ali opet postoji problem tog prokletog imputa koji nikako nemogu da namestim u Cubase SX-u. Nasao sam u Divace configuratin u SX-u tab sa DirecMusic gde treba da izaberem ASIO drajver i to sam uradio, ali nigde nema INPUT opcije!
Ajde mora da neko zna nesto ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma i ja se pomalo patim sa istim, tako da nemam nesto posebno pametno da ti kazhem.
Uglavnom i ja dodem do tog inputa ali nikako nemogu da dobijem zvuk sa mog Keyboarda ama bas nikakav. stvar je u tome sto kod mene nemogu nikako da dobijem midi kontrolu.Posto na ovoj zvuchnoj imam taj paralel port koji nedaje glasa od sebe.skoro sve sam probao u instilinzima ali se sve doima kao da je sve, ama bash sve u redu.
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ok, snasao sam se ... donekle
![]() Da bi uopste mogli da snimate pod ASIO mod-om (da to tako nazovem) sample rate mora biti 48000hz, sto se namesta iz ASIO kontrol panela. Tada se moze dodeliti imput u VST programu i sve funkcionise sjajno. E sad ima druga zackoljica. Na koju foru iskljuciti zvuk inputa (konretno gitare) tako da se samo cuje obradjen signal (u prevodu: dok sviram cuju se i cist zvuk od gitare i zvuk koje obradjuje amplitube)??? Imao sam slican problem davno jos kad sam poceo da koristim GuitarFX, pa sam ga resio tako sto sam u okviru recording sekcuje mixera mutovao mikrofonski ulaz. Pokusao sam to isto da uradim i sada ali to rezultuje totalinm "ubistvom" signala tako da ga amplitube uopste ne konstatuje. Da li neko ima neko resenje ili cu opet da vesim monologe? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
KRATKI UPUT:
Ukoliko zelite da snimite vokal, gitaru ili bilo koji "zivi" instrument, potrebno je da odradite sledecu modifikaciju kx DSP prozora : Napomena: Nacin koji je ovdje prikazan je nacin na koji sam ja licno konfigurisao i nacin na koji uopste koristim kx drajver (volim da imam sve pod kontrolom) , pa cete vec u prvoj slici primjetiti kako su gotovo svi suvisni moduli, unutar routinga drajvera, sklonjeni. Izgled DSP prozora ![]() Podesavanje unutar drajvera: In 'n' outs ![]() Recording prozor (kao sto vidite sve je mute-ovano) ![]() I konacno setovanje unutar AC97 ![]() Ostaje vam da aktivirate Cubase SX (setujete naravno kx ASIO drajver, koji uzgred budi receno, uvijek i samo radi na 48000 Hz sampling rate) , i konacno unutar jednog od audio trekova, aktivirate monitoring (zvuk koji se nalazi na kxasio ulazima 0 i 1, ce se tada moci kontrolisati "direktno")...potrebno je jos insertovati neke od zeljenih efekata, i konacno, po zelji, usnimiti i proizvoljno doraditi... Napomenuo bih samo jos jednu stvar, a to je, da prilikom usnimavanja procesiranog zvuka (recimo gitare na koju ste stavili Amplitube) usnimavate samo sirov signal, znaci onaj koji se nalazi na ulazima kxasio 0 i 1, dok cete, ukoliko zelite imati gotov procesiran trek, zajedno sa efektom , takodje usnimljenim, morati obaviti exportovanje, a zatim importovanje procesiranog audio treka (freeze funkcija, za koju je vec dato upustvo pravljenja odgovarajuceg makro-a, zahvaljujuvi Puratoru, moderatora ovog foruma )... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ok sad sve radi. Bila je fora da se sa Line in prebaci ipak na Mic ulaz.
Thnks! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
|
![]()
Svaka cast Diviner
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ovo je za DIVINER. Kako podesiti KX-a da radi Cubase i Giga Studio zajedno s ozirom da uz Kx dolaze i GSIF opcije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Mislim "GSIF" al radi i Giga sa tim driverima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
![]()
Nazalost, vjerovao ili ne, jos nisam probao Gigastudio na novijim platformama (nekada davno sam ga koristio na staroj P233 MMX masini, zasto ne i danas, razlog je jednostavan, ne postojanje VST varijante, i gomila novih itekako konkurentnih VST semplera)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kx drajveri na OS X za E-Mu kartice | milos | Audio Software | 10 | 14-11-2008 07:25 PM |
E-MU v2.1 drajveri | lesha | Computer Hardware | 1 | 27-06-2008 11:15 PM |
EDIROL PCR 50 JE STIGAO!!! (Reason podesavanja) | Defragment | Audio Software | 11 | 06-12-2004 10:10 PM |
KX Drajveri ? | Pendula | Audio Software | 4 | 31-03-2004 03:21 PM |