Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2003, 09:10 PM   #1
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default kX drajveri <PODESAVANJA>

Elem, posto sam totalno neupoznat sa njima i uopste rootovanju DSP efekata i sl. molim vas za pomoc.

Stavio sam kX najnoviju verziju iz nuzde jer mi treba minimalna latencija u Cubase SX-u u kombinaciji sa AmpliTube-om za "live" sviranje.
Nakon instalacije i najosnovnijih podesavanja, startova sam Cubase koji je automatski zaposlio kX gde god je stigao, osim u opcijama za AISO sto sam ja "popravio".
E prvi trip je se desio da uopste nema obrade signala iz bilo mikrofonskog bili LIne-in jack-a. Pri narednom pokretanju SX-a kad bih ukljucio monitoring nista se nebi desilo a pri pokusaju da ukljucim "Record" dobio bih poruku da nema nista na Input-u i da odem do imput window-a (koji uopste nemogu da nadjem) i namestim isti...
???? !!! ????
Pogledao sam malo po njegovom helpu i opet nista nekontam.
Ono sto sam razumeo je "princip" tj. ideja po kojoj je radjen drajver i to je super, al dzaba kad je UI toliko nejasan da je to strasno...
Ajd neko od vas ko je to probao nek mi pomogne!

POz!
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2003, 07:54 PM   #2
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ok ono sto sam uspeo da uradim je da "povezem" mic i Line IN ulaze, i sad se gitara cuje. Ali opet postoji problem tog prokletog imputa koji nikako nemogu da namestim u Cubase SX-u. Nasao sam u Divace configuratin u SX-u tab sa DirecMusic gde treba da izaberem ASIO drajver i to sam uradio, ali nigde nema INPUT opcije!
Ajde mora da neko zna nesto !
Old 14-09-2003, 03:46 PM   #3
X-Dreamer
Stara Rumski Elita 2003.

X-Dreamer's Avatar

Ma i ja se pomalo patim sa istim, tako da nemam nesto posebno pametno da ti kazhem.
Uglavnom i ja dodem do tog inputa ali nikako nemogu da dobijem zvuk sa mog Keyboarda ama bas nikakav.
stvar je u tome sto kod mene nemogu nikako da dobijem midi kontrolu.Posto na ovoj zvuchnoj imam taj paralel port koji nedaje glasa od sebe.skoro sve sam probao u instilinzima ali se sve doima kao da je sve, ama bash sve u redu.
Old 14-09-2003, 07:01 PM   #4
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ok, snasao sam se ... donekle

Da bi uopste mogli da snimate pod ASIO mod-om (da to tako nazovem) sample rate mora biti 48000hz, sto se namesta iz ASIO kontrol panela.
Tada se moze dodeliti imput u VST programu i sve funkcionise sjajno.

E sad ima druga zackoljica. Na koju foru iskljuciti zvuk inputa (konretno gitare) tako da se samo cuje obradjen signal (u prevodu: dok sviram cuju se i cist zvuk od gitare i zvuk koje obradjuje amplitube)???
Imao sam slican problem davno jos kad sam poceo da koristim GuitarFX, pa sam ga resio tako sto sam u okviru recording sekcuje mixera mutovao mikrofonski ulaz. Pokusao sam to isto da uradim i sada ali to rezultuje totalinm "ubistvom" signala tako da ga amplitube uopste ne konstatuje. Da li neko ima neko resenje ili cu opet da vesim monologe?
Old 14-09-2003, 08:06 PM   #5
diviner
Administrator

diviner's Avatar

KRATKI UPUT:

Ukoliko zelite da snimite vokal, gitaru ili bilo koji "zivi" instrument, potrebno je da odradite sledecu modifikaciju kx DSP prozora :

Napomena:

Nacin koji je ovdje prikazan je nacin na koji sam ja licno konfigurisao i nacin na koji uopste koristim kx drajver (volim da imam sve pod kontrolom) , pa cete vec u prvoj slici primjetiti kako su gotovo svi suvisni moduli, unutar routinga drajvera, sklonjeni.

Izgled DSP prozora

Podesavanje unutar drajvera:

In 'n' outs

Recording prozor (kao sto vidite sve je mute-ovano)

I konacno setovanje unutar AC97

Ostaje vam da aktivirate Cubase SX (setujete naravno kx ASIO drajver, koji uzgred budi receno, uvijek i samo radi na 48000 Hz sampling rate) , i konacno unutar jednog od audio trekova, aktivirate monitoring (zvuk koji se nalazi na kxasio ulazima 0 i 1, ce se tada moci kontrolisati "direktno")...potrebno je jos insertovati neke od zeljenih efekata, i konacno, po zelji, usnimiti i proizvoljno doraditi...

Napomenuo bih samo jos jednu stvar, a to je, da prilikom usnimavanja procesiranog zvuka (recimo gitare na koju ste stavili Amplitube) usnimavate samo sirov signal, znaci onaj koji se nalazi na ulazima kxasio 0 i 1, dok cete, ukoliko zelite imati gotov procesiran trek, zajedno sa efektom , takodje usnimljenim, morati obaviti exportovanje, a zatim importovanje procesiranog audio treka (freeze funkcija, za koju je vec dato upustvo pravljenja odgovarajuceg makro-a, zahvaljujuvi Puratoru, moderatora ovog foruma )...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2003, 08:42 PM   #6
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ok sad sve radi. Bila je fora da se sa Line in prebaci ipak na Mic ulaz.

Thnks!
Old 14-09-2003, 08:56 PM   #7
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Svaka cast Diviner
Old 14-11-2003, 12:09 AM   #8
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Ovo je za DIVINER. Kako podesiti KX-a da radi Cubase i Giga Studio zajedno s ozirom da uz Kx dolaze i GSIF opcije?
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2003, 09:05 PM   #9
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Mislim "GSIF" al radi i Giga sa tim driverima.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2003, 03:57 AM   #10
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Nazalost, vjerovao ili ne, jos nisam probao Gigastudio na novijim platformama (nekada davno sam ga koristio na staroj P233 MMX masini, zasto ne i danas, razlog je jednostavan, ne postojanje VST varijante, i gomila novih itekako konkurentnih VST semplera) ! Uskoro cemo i to apsolvirati, ako dozvoli vrijeme !

diviner is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules