|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Evo me sa nekoliko pitanja, ne baš jednostavnih, ali nadam se da ćete skužiti što želim...
![]() Dakle, za koji mjesec mislim si osposobiti prostor za snimanje, dakle, napraviti si studio. Što se tiče izbora materijala i na koje stvari moram paziti pri izgradnji na forumu sam našao stvarno puno korisnih savjeta koje ću svakako poslušati... Imam veliku želju da u tom studiju složim band i da mogu snimati i live svirku u studiju ( više instrumenata odjednom) pa se pitam koja mi je oprema potrebna, a da sve ima neku razumnu cijenu... naime, dosad sam radio samo sa midijem i sve nadosnimavao, a sada bih volio u studio ''posložiti '' band i svirati, baš kao što se nekad radilo... Za to treba i dobar fireface pa Vas i tu molim za savjet... trenutno imam ESI ESP 1010 koja me već nekoliko godina jako dobro služi... Raspravljao sam sa jako puno koelga što je bolje i nikako da sam odvagnem- da se opredjelim za analogiju ili digitaliju? Naime, mislio sam kupiti digitalni Tascamov mikser ( DM 3200 ili DM4800) , sa pripadajućom karticom , pa mislim da bih s time imao pokriven problem višekanalnog snimanja... dakle, rješena je i kartica i mikser... Kada sam nekima rekao za tu ideju, rekli su mi da za te pare ( cca 5500€) mogu složiti puno bolju analognu opremu, dakle, neki stariji kvalitetan analogni mikser, dobar interface i još poneku spravu koja će mi dobro doći 8 jeka, kompresor... ) Isto tako , pitam se da li ima razlike u zvuku, da li ti današnji digitalci imaju onu ''toplinu'' koja je specifična za analogne miksere? Isto tako ne smijem zaboraviti ni na mikrofone, koje isto tako moram kupiti... Da privedem ovu svoju priču kraju , u početku mogu uložiti nekih 6-7€... Ako ima koja dobra duša da me savjetuje što i kako, bio bih jako zahvalan... Imam žarku želju napredovati u ovom poslu i snimati razne vrste glazbe, a teško zarađeni novac želim potrošiti najbolje što mogu... Molim Vas, ako nije problem, da mi navedete prednosti i mane onoga što preporučate... Evo, a sad navalite sa savjetima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
mislim da ti je bestbuy da kupiš mackie onyx 1640 sa sve FW karticom (optional), imaćeš 16 jako finih preampa, i direktno snimanje svih 16 kanala u komp. Doduše, u snimak ne ulaze eventualno insertovani efekti i ekvalajzeri, ali to mu je jedina mana. Sve ostalo jako fino radi, a možeš ga nositi i na live nastupe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
shta ce ti da ti snima efekte? bolje da je suvo..
![]() inache +1. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ako hočeš varijantu analognog miksera pogledaj http://www.thomann.de/gb/search_dir....midas&x=7&y=11 u varijanti koja ti odgovara tj. koliko trebaš kanala pa onda izlaze iz toga u http://www.thomann.de/gb/search_dir....ae3e0a0&sw=rme ff800 ili 400 koji ti služi kao kartica i converteri, stereo compresor DRAWMER 1968 ME http://www.thomann.de/gb/search_dir....0a0&sw=drawmer
za početak uzmeš kurzweil rumour fx za otprilike 500 eura a ostalo u mikrofone za drum npr. snare -shure 57 standard, kick-audix d6 za moderniji sound, stereo par akg 414 za overe i mislim da si već na 6-7 kila eura ![]() Ovo ti je varijanta sve novo i pod garancijom i naravno više para a druga je varijanta e-bay i lagano u bidanje i tu možeš proći i dosta jeftinije za iste komponente ili nešto kvalitetnije za iste pare. Ovo je samo moj prijedlog i u svakom slučaju ne mora biti tvoj ali eto ako več pitaš, i slažem se za mackie onyx sigurno za te pare odličan izbor. Sretan slalom ![]()
https://web.facebook.com/MEDIA.CREATUS/?fref=ts Last edited by mandrak; 11-12-2008 at 10:20 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Hvala na odgovorima... zar se ne isplati onda uzeti Tascam DM3200 i za cca 3500? imam sve navedeno? Niste komentirali tu spravu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Srecan lov, ja nista ne preporucujem, osim da mislim da je bolje da zive instrumente snimas ANALOGNIM mixerom, iz koga bi isao u dobar AD/DA konverter, mislim da je FF800 veoma dobra varijanta. Mislim da takodje treba da pripazis KOJI racunar i koji OS koristis, ne smem da "konkretizujem" nista, posto su ovde jako osetljivi na odabir platforme, (kompjutera) pogotovo onu koju ja zastupam. Ne biraj po ceni nego po pouzdanosti i kvalitetu, jel' tako?
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ja bih ba? volio da je netko iskomentira, po netu nalazim pozitivne kritike, a opet, volio bih da mi netko ka?e iz prve ruke...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Tascam 4800 je imao Skansi sa foruma i prodao jer je kupio neki drugi pult pa probaj njega pitat.
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
@newbieOP - ne znam koliko znas o analogiji ali ako nisi upoznat sa tim nemoj da kupujes takve sprave, to je definitivno velika nauka. Digitalija je popularna i mnogo laksa za rad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
ne vidim šta je jednostavnije u digitaliji, naročito u digitalnim mixerima koji su često lavirint spram poštenog analognog
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|