|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Treba mi nešto za uspešno snimanje bubnja, 8kanala, bez AD konverzije. Do 1000e. Nešto tipa Octopre ili Onyx 800, jel neko to probao, valja li?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pitaj Ivana.
On ima onaj RME Oktamic 2 i kaze da je zadovoljan. Ja sam slusao usnimke njime i vise su nego "korektni".
![]() |
#3 |
SuperModerator
|
![]()
octopre...uffff
pre onyx ili octamic, a nije lose ni da potrazis stare soundcraft folio miksete, nije ni to lose za te pare |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Lekic
|
![]()
octamic II , za tu namenu .. za te pare .. nema dalje .. dobro .. nije bas ni jeftino .. ali je svakako dobro
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da Focusrite octopre u toj cenovnoj klasi nema konkurenciju, PONAVLJAM, u TOJ CENOVNOJ KLASI, naravno da ima i boljih resenja, pogotovo ako se budzet pomnozi sa 3 ili 4, ali za te pare, nema bolje. Cuo velike simfo gudace snimljene sa octopre, doduse sa Schoeps i AKG mikrofonima, ali zvuci fantasticno, bez EQ ili bilo kog procesinga. Priznajem, nisam cuo kako radi sa bubnjem, al' me gudaci, cembalo i i oboe prijatno iznenadili...
![]() |
#6 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
Jedino sto mi se nije svidelo a to je njegov Lo cut .. koji mi nije radio posao kada sam snimao kontrabas .. mozda je i dobar ali nije dovoljno za takve instrumente .. Za kontrabas sam upotrebio filter sa avalona M5 koji radi DO JAJA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
A cek.... gde si cut-ovao kontrabas? i zasto?
![]() |
#8 |
Ivan Lekic
|
![]()
Snimao sam ga sa kondezatorom .. i koristio filter .. zbog bruma koji je stvarao .. skinuo koliko se secam sve ispod 130hz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ivan je u principu u pravu,
Kontrabas, narocito sa gudalom, ako se snima "close mic" a ne kao deo ansambla, iz daleka, MORA da se "hajpasuje" na oko 25-30hz, da bi se sprecilo takozvano "brundanje", to se cesto radi sa kontrabasom, a i sprecice se zagusenje preampa nepotrebnom energijom, koju sa sobom nose niski tonovi u ovom slucaju rezonanca tela kontrabasa, koja "zamagljuje" zvucnu sliku i takozvani "subsonici". Tu pojavu, naravno treba razlikovati od rezonance same prostorije, za sta se takodje ponekad koristi hi-pass filter na odprilike 25-30 hz.
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Odlazimo u off topic sa ovim kontrabasom, ali daleko bilo da treba raditi hi pass na kontrabasu. Najdeblja zica kontrabasa je Fis (ako je solisticki stim) ili E, ako je orkestarski stim. U tom slucaju, frekvencija mu je oko 80, 82 Hz, lupam, ali tu negde...Do 60 Hz je u takvom opadanju da malo sta ostane od zvucne mase, a na 25-30 Hz ne postoji...
U konkretno Ivanovom slucaju u pitanju je los instrument. To sam slusao letos iz projekta i upoznat sam sa problemom koji je Ivan imao na usnimavanju. Svaki gudacki instrument ima svoje nesavrsenosti. Pogotovo losi ili lose podeseni instrumenti. Razne rezonancije, volfovi i "trista cuda" koja uticu i na sviranje i na snimanje. Kontrabas je posebno nezgodan za snimanje jer retko koji instrument i svirac bivaju na "visini zadatka". Takodje samo gudalo igra ogromnu ulogu u formiranju i karakteru tona, pa se desi i da dva vrhunska gudala, daju potpuno oprecne zvucne utiske, a kamoli gudala koja i nisu bas neka. A sada ponovo na osmokanalne preampe... Sorry Arture ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
preamp: FMR Vs ART | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 30-08-2008 08:09 PM |
Preamp? | Rhino | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 11-11-2006 10:52 PM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |
mic + preamp | dr.Ru | Vlado Georgiev | 1 | 24-02-2005 05:26 AM |